- kestävä
- sitoo hyvin lämpöä, joten ruoka hautuu maukkaaksi
- sopii ruskistamiseen
- suuret lämpötilan muutokset voivat halkaista padan
- ruostumisherkkyden takia ei sovi ruoan säilyttämiseen
- ei voi käyttää mikroaaltouunissa.
Valurautapadan kanssa kannattaa käyttää mieluiten metallisia tai puisia työvälineitä. Muovisetkin käyvät, jos ne kestävät hyvin korkeita lämpötiloja.
Peseminen tehdään kuumalla vedellä, ja pataa liotetaan vain tarvittaessa. Huolellinen kuivaus on tarpeen. Pataa säilytetään kansi raollaan, ettei pata ruostu.
Pataa pitää rasvata silloin tällöin kunnolla esimerkiksi rypsiöljyllä. Jos valurautapadan joutuu pesemään astianpesuaineella, se rasvataan huolella sisäpuolelta pesun jälkeen.
Valurautapataa ei missään tapauksessa saa laittaa astianpesukoneeseen!