Kesän klassikko: perinteinen mansikkakakku
Kesä alkaa vasta, kun ensimmäinen mansikkakakku on pöydässä! Perinteinen mansikkakakku tehdään sokerikakkupohjasta, kermavaahdosta ja tuoreista marjoista – mansikan ihana maku pääsee siinä oikeuksiinsa! Haluatko tehdä vegaanisen mansikkakakun? Se onnistuu helposti kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla. Mansikan makupariksi kakkuun sopivat kirpakkuutta tai mausteisuutta makean rinnalle tuovat maut, kuten raparperi tai tuhti laku.
Helppo ja herkullinen mansikkajuustokakku
Mansikka maistuu ihanalta myös juustokakussa. Tee pohja digestive-kekseistä ja sekoita täyte soseutetuista mansikoista ja mascarponejuustosta. Helppo ja kaunis koristelu syntyy, kun asettelet mansikkaviipaleet kakun päälle kukkien muotoon. Mansikkajuustokakku onnistuu helposti myös gluteenittomana.
Britakakku ja pavlova – mansikan ja marengin liitto
Mansikkabrita kuuluu perinteisen mansikkakakun ohella kesän klassikoihin. Pehmeän pohjan, kermaisen mansikkatäytteen ja rapean marenkipinnan yhdistelmää on lähes mahdoton vastustaa! Vaihtelua saat pistaasibritakakusta, joka on koristeltu orvokeilla, mansikoilla ja mintunlehdillä.
Marenkisen mansikkakakun saa tehtyä helposti myös asettelemalla päällekkäin kaupan valmiita marenkipohjia ja täyttämällä ne pehmeällä vaniljaisella vaahdolla. Myös mansikkapavlova on varma valinta: marenkipohja päällystetään kerma-rahkatäytteellä ja mansikoilla.
Viilentävä mansikkajäätelökakku
Kun kesä on kuumimmillaan ja mansikat makeimmillaan, kannattaa ehdottomasti tehdä myös ihanasti viilentävä mansikkainen jäätelökakku.





























