

Perinteinen mansikkakakku
Sokerikakkupohja, makeita mansikoita ja reilusti kermavaahtoa – perinteisessä mansikkakakussa mansikan ihana maku pääsee oikeuksiinsa. Perinteisen mansikkakakun reseptissä on kaksi täytevaihtoehtoa: levitä kerrosten väliin mielesi mukaan lempeää mansikka-vaniljakiisselitäytettä tai raikasta mansikkasurvos-rahkatäytettä. Kermapursotukset ja tuoreet mansikat viimeistelevät perinteisen kesäherkun. Vaniljainen rahkavaahto on raikas vaihtoehto kermalle.
Mansikan makupariksi kakkuun sopivat myös mausteisuutta ja kirpakkuutta makean rinnalle tuovat maut, kuten raparperi ja tuhti laku. Helppo raparperinen vuokakakku onnistuu myös aloittelevalta leipurilta.
Tekeekö mieli mansikkakakkua, mutta aikaa on vain vähän? Ota avuksi valmiit mudcake-kakkupohjat ja täytä ne sulattamisen jälkeen kermavaahdolla ja kasaa päälle runsas keko mansikoita. Jos aikaa on enemmän, mutta haluat päästä pienellä vaivalla, syntyy helppo mansikkakakku myös hyydytettävänä versiona, kun käytät pohjana valmista mansikkakääretorttua.
Mansikkabrita kuuluu perinteisen mansikkakakun ohella kesän klassikoihin. Pehmeän pohjan, kermaisen mansikka-sitruuna täytteen ja rapean marenkipinnan yhdistelmää on lähes mahdoton vastustaa! Marenkisen mansikkakakun saa tehtyä helposti myös asettelemalla päällekkäin kaupan valmiita marenkipohjia ja täyttämällä ne pehmeällä vaniljaisella vaahdolla.
Kun kesä on kuumimmillaan ja mansikat makeimmillaan, kannattaa ehdottomasti tehdä ihanasti viilentävä mansikkainen jäätelökakku. Sujauta jäätelökakun sekaan Daim-rouhetta tai muuta lempisuklaatasi!
Mansikka maistuu ihanalta myös juustokakussa. Tee pohja perinteiseen tyyliin digestive-kekseistä ja sekoita täyte soseutetuista mansikoista, mascarponejuustosta ja limestä. Helppo ja kaunis koristelu syntyy, kun asettelet mansikkaviipaleet kakun päälle kukkien muotoon. Mansikkajuustokakku onnistuu erittäin helposti myös gluteenittomana versiona.