Berberepihvi

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Berbere-mausteseos on etiopialaisen keittiön perusmauste. Voit vaihdella seoksen koostumusta mielesi mukaan, niin tekevät etiopialaisetkin. Mausteseos sopii liha-, broileri- ja kasvisruokiin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gnaudan sisäfileetä

Berbere-mausteseos

1 tljauhettua mustapippuria
1 tljuustokuminaa
1 tljauhettua korianteria
1/2 tljauhettua chiliä
1 tlpaprikajauhetta
1/4 tljauhettua kardemummaa
1/4 tlkanelia
1 tlsuolaa
2 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa liha pihveiksi.

    MääräAinesosa
    800 gnaudan sisäfileetä
  2. 2

    Sekoita mausteet keskenään ja lisää joukkoon sen verran öljyä, että syntyy tahna. Levitä tahna pihvien pinnalle ja anna maustua tunnin ajan huoneenlämmössä.

    MääräAinesosa
    1 tljauhettua mustapippuria
    1 tljuustokuminaa
    1 tljauhettua korianteria
    1/2 tljauhettua chiliä
    1 tlpaprikajauhetta
    1/4 tljauhettua kardemummaa
    1/4 tlkanelia
    1 tlsuolaa
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Paista pihvit öljyssä paistinpannulla tai grillaa pihvit. Tarjoa lisänä paistettuja bataattilohkoja.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä

Lihaksi sopii myös naudan ulkofilee.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl jauhettua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä