Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Berberepihvi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Berbere-mausteseos on etiopialaisen keittiön perusmauste. Voit vaihdella seoksen koostumusta mielesi mukaan, niin tekevät etiopialaisetkin. Mausteseos sopii liha-, broileri- ja kasvisruokiin.

Ainekset

600 - 800 g
Naudan ulko- tai sisäfileetä

Mausteseos

1 tl
Jauhettuja mustapippureita
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Jauhettua chiliä
1 tl
Paprikajauhetta
1/4 tl
Jauhettua kardemummaa
1/4 tl
Kanelia
1 tl
Suolaa
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa liha pihveiksi.

600 - 800 g
Naudan ulko- tai sisäfileetä
2

Sekoita mausteet keskenään ja lisää joukkoon sen verran öljyä, että syntyy tahna. Levitä tahna pihvien pinnalle ja anna maustua tunnin ajan huoneenlämmössä.

1 tl
Jauhettuja mustapippureita
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Jauhettua chiliä
1 tl
Paprikajauhetta
1/4 tl
Jauhettua kardemummaa
1/4 tl
Kanelia
1 tl
Suolaa
Öljyä
3

Paista pihvit öljyssä paistinpannulla tai grillaa pihvit. Tarjoa lisänä paistettuja bataattilohkoja.

Öljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.6.2016
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

261

1092

8,0 g

3,5 g

0,3 g

0,5 g

45,8 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua juustokuminaa,

1 tl Jauhettua korianteria,

0,25 tl Jauhettua kardemummaa,

0,25 tl Kanelia,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli