Brasilialainen kala-katkarapupata
Ainekset
Valmistus
Huuhtele ja kuutioi paprikat sekä tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
Kuutioi kala. Purista limestä mehu ja silppua korianteri.
Paista paprikat, sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä laakeassa padassa tai kattilassa pehmeiksi noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tomaatit, paprikajauhe ja sokeri. Kuumenna.
Kääntele joukkoon kuutioitu kala. Ripottele pinnalle suola ja pippuri. Kaada limenmehu ja kookoskerma tasaisesti pinnalle. Älä sekoita. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on lähes kypsää.
Kääntele katkaravut joukkoon varovasti, jotta kalan rakenne säilyy. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Viimeistele ripottelemalla pinnalle korianteria.
Vinkki: Tuoreen kalan sijaan tähän pataan sopii pakastettu turska tai muu vaalea kala. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi riisi. *Perinteisesti muquekaan käytetään palmuöljyä, mutta tämä versio saa makua oliiviöljystä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
222
932
12,5 g
7,0 g
8,0 g
7,2 g
2,2 g
17,8 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli