Brasilialainen kala-katkarapupata

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

30 min

Vaalea kala ja katkaravut ovat makua pullollaan olevan brasilialaisen padan eli muquecan sielu. Maku on lempeän mausteinen ja ei tulinen. Kookosmaidon täyteläisyys, limen raikkaus ja paprikan makeus maistuvat nopeasti hautuvassa eteläamerikkalaisessa kala-katkarapupadassa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gturskafileetä (nahatonta)
180 g(1 ps) katkarapuja (pakaste)
1 kplkeltainen paprika
1 kplpunainen paprika
4 kpltomaattia
2 kplpunasipulia (pientä)
3 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1 tlpaprikajauhetta
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 kpllime
200 ml(1 tlk) kookoskermaa
1 kplruukku korianteria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuutioi paprikat sekä tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    2 kplpunasipulia (pientä)
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunainen paprika
    1 kplkeltainen paprika
    4 kpltomaattia
  2. 2

    Kuutioi kala. Purista limestä mehu ja silppua korianteri.

    MääräAinesosa
    400 gturskafileetä (nahatonta)
    1 kpllime
    1 kplruukku korianteria
  3. 3

    Paista paprikat, sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä laakeassa padassa tai kattilassa pehmeiksi noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tomaatit, paprikajauhe ja sokeri. Kuumenna.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    1 tlpaprikajauhetta
    1 rklsokeria
  4. 4

    Kääntele joukkoon kuutioitu kala. Ripottele pinnalle suola ja pippuri. Kaada limenmehu ja kookoskerma tasaisesti pinnalle. Älä sekoita. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on lähes kypsää.

    MääräAinesosa
    200 ml(1 tlk) kookoskermaa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Kääntele katkaravut joukkoon varovasti, jotta kalan rakenne säilyy. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Viimeistele ripottelemalla pinnalle korianteria.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) katkarapuja (pakaste)

Vinkki: Tuoreen kalan sijaan pataan sopii pakastettu turska tai muu vaalea kala. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi riisi. Perinteisesti muquekaan käytetään palmuöljyä, mutta tämä versio saa makua oliiviöljystä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl lime.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
23.12.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä