Brasilialainen kala-katkarapupata
30 min

Nappaa talteen!
Vaalea kala ja katkaravut ovat makua pullollaan olevan brasilialaisen padan eli muquecan sielu. Maku on lempeän mausteinen ja ei tulinen. Kookosmaidon täyteläisyys, limen raikkaus ja paprikan makeus maistuvat nopeasti hautuvassa eteläamerikkalaisessa kala-katkarapupadassa.
| 400 g | turskafileetä (nahatonta) |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 4 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | punasipulia (pientä) |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | lime |
| 200 ml | (1 tlk) kookoskermaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Huuhtele ja kuutioi paprikat sekä tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
- 2.
Kuutioi kala. Purista limestä mehu ja silppua korianteri.
- 3.
Paista paprikat, sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä laakeassa padassa tai kattilassa pehmeiksi noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tomaatit, paprikajauhe ja sokeri. Kuumenna.
- 4.
Kääntele joukkoon kuutioitu kala. Ripottele pinnalle suola ja pippuri. Kaada limenmehu ja kookoskerma tasaisesti pinnalle. Älä sekoita. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on lähes kypsää.
- 5.
Kääntele katkaravut joukkoon varovasti, jotta kalan rakenne säilyy. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Viimeistele ripottelemalla pinnalle korianteria.
Brasilialainen kala-katkarapupata
arvosana5/5
30 min
Vaalea kala ja katkaravut ovat makua pullollaan olevan brasilialaisen padan eli muquecan sielu. Maku on lempeän mausteinen ja ei tulinen. Kookosmaidon täyteläisyys, limen raikkaus ja paprikan makeus maistuvat nopeasti hautuvassa eteläamerikkalaisessa kala-katkarapupadassa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | turskafileetä (nahatonta) |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 4 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | punasipulia (pientä) |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | lime |
| 200 ml | (1 tlk) kookoskermaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja kuutioi paprikat sekä tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 2 kpl punasipulia (pientä) 3 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen paprika 1 kpl keltainen paprika 4 kpl tomaattia - 2
Kuutioi kala. Purista limestä mehu ja silppua korianteri.
Määrä Ainesosa 400 g turskafileetä (nahatonta) 1 kpl lime 1 kpl ruukku korianteria - 3
Paista paprikat, sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä laakeassa padassa tai kattilassa pehmeiksi noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tomaatit, paprikajauhe ja sokeri. Kuumenna.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 1 tl paprikajauhetta 1 rkl sokeria - 4
Kääntele joukkoon kuutioitu kala. Ripottele pinnalle suola ja pippuri. Kaada limenmehu ja kookoskerma tasaisesti pinnalle. Älä sekoita. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on lähes kypsää.
Määrä Ainesosa 200 ml (1 tlk) kookoskermaa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Kääntele katkaravut joukkoon varovasti, jotta kalan rakenne säilyy. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Viimeistele ripottelemalla pinnalle korianteria.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) katkarapuja (pakaste)
Vinkki: Tuoreen kalan sijaan pataan sopii pakastettu turska tai muu vaalea kala. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi riisi. Perinteisesti muquekaan käytetään palmuöljyä, mutta tämä versio saa makua oliiviöljystä.
Ravintosisältö
222
Energiaa kcal
932
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,0 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
222
Energiaa kcal
932
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,0 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





