Brasilialainen kala-katkarapupata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Brasilialainen kala-katkarapupata

Brasilialainen kala-katkarapupata

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Vaalea kala ja katkaravut ovat makua pullollaan olevan brasilialaisen padan eli muquecan sielu. Maku on lempeän mausteinen ja ei tulinen. Kookosmaidon täyteläisyys, limen raikkaus ja paprikan makeus maistuvat nopeasti hautuvassa eteläamerikkalaisessa kala-katkarapupadassa.

Ainekset

400 g
turskafileetä (nahatonta)
180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
keltainen paprika
1 kpl
punainen paprika
4 kpl
tomaattia
2 kpl
punasipulia (pientä)
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä*
1 tl
paprikajauhetta
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
lime
200 ml
(1 tlk) kookoskermaa
1 kpl
ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja kuutioi paprikat sekä tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.

2 kpl
punasipulia (pientä)
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen paprika
1 kpl
keltainen paprika
4 kpl
tomaattia
2

Kuutioi kala. Purista limestä mehu ja silppua korianteri.

400 g
turskafileetä (nahatonta)
1 kpl
lime
1 kpl
ruukku korianteria
3

Paista paprikat, sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä laakeassa padassa tai kattilassa pehmeiksi noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tomaatit, paprikajauhe ja sokeri. Kuumenna.

2 rkl
oliiviöljyä*
1 tl
paprikajauhetta
1 rkl
sokeria
4

Kääntele joukkoon kuutioitu kala. Ripottele pinnalle suola ja pippuri. Kaada limenmehu ja kookoskerma tasaisesti pinnalle. Älä sekoita. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on lähes kypsää.

200 ml
(1 tlk) kookoskermaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Kääntele katkaravut joukkoon varovasti, jotta kalan rakenne säilyy. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Viimeistele ripottelemalla pinnalle korianteria.

180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)

Vinkki: Tuoreen kalan sijaan tähän pataan sopii pakastettu turska tai muu vaalea kala. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi riisi. *Perinteisesti muquekaan käytetään palmuöljyä, mutta tämä versio saa makua oliiviöljystä.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

932

222

12,5 g

7,0 g

8,0 g

7,2 g

2,2 g

17,8 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl lime.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli