Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileri-aprikoosisalaatti

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Piristä broilerisalaatti mehukkailla aprikooseilla ja makeilla pensasmustikoilla. Tarjoa ruokaisa kesäsalaatti currylla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.

Ainekset

500 g
(1 pkt) broilerin ohutleikkeitä (hunajamarinoituja)
1 tl
rypsiöljyä
350 g
(0,5 kpl) kiinankaalia
1 kpl
avomaankurkku
8 kpl
aprikoosia
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
125 g
(1 rs) pensasmustikoita
1/2
ruukkua basilikaa

Currykastike

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 dl
ketsuppia
1 tl
currya
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pyyhi broilerin leikkeistä enin marinadi talouspaperilla. Paista leikkeet kypsiksi öljyssä pannulla välillä käännellen. Siirrä lautaselle ja anna jäähtyä.

500 g
(1 pkt) broilerin ohutleikkeitä (hunajamarinoituja)
1 tl
rypsiöljyä
2

Huuhtele kiinankaali, kurkku ja aprikoosit. Suikaloi kaali ja viipaloi kurkku. Halkaise aprikoosit, poista kivet ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Ota herneet sulamaan. Viipaloi broilerinleikkeet.

350 g
(0,5 kpl) kiinankaalia
1 kpl
avomaankurkku
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
3

Yhdistä kastikkeen ainekset. Sekoita kiinankaali, kurkku, sulaneet herneet ja pensasmustikat tarjoiluvadilla. Aseta päälle broileriviipaleet ja aprikoosit. Viimeistele basilikanlehdillä. Tarjoa salaatti kastikkeen kanssa.

1 tl
currya
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
ketsuppia
1/2
ruukkua basilikaa

Vinkki: Voit käyttää kiinankaalin tilalla jäävuorisalaattia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 16.6.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

403

1687

19,3 g

6,0 g

23,0 g

20,0 g

5,3 g

30,8 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli