Broileri-aprikoosisalaatti
45 min

Nappaa talteen!
Piristä broilerisalaatti mehukkailla aprikooseilla ja makeilla pensasmustikoilla. Tarjoa ruokaisa kesäsalaatti currylla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.
| 500 g | broilerin ohutleikkeitä (hunajamarinoituja) |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 350 g | (1/2 kpl) kiinankaalia |
| 1 kpl | avomaankurkku |
| 8 kpl | aprikoosia |
| 200 g | (1 ps) herneitä (pakaste) |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| Currykastike | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 dl | ketsuppia |
| 1 tl | currya |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Pyyhi broilerin leikkeistä enin marinadi talouspaperilla. Paista leikkeet kypsiksi öljyssä pannulla välillä käännellen. Siirrä lautaselle ja anna jäähtyä.
- 2.
Huuhtele kiinankaali, kurkku ja aprikoosit. Suikaloi kaali ja viipaloi kurkku. Halkaise aprikoosit, poista kivet ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Ota herneet sulamaan. Viipaloi broilerinleikkeet.
- 3.
Yhdistä kastikkeen ainekset. Sekoita kiinankaali, kurkku, sulaneet herneet ja pensasmustikat tarjoiluvadilla. Aseta päälle broileriviipaleet ja aprikoosit. Viimeistele basilikanlehdillä. Tarjoa salaatti kastikkeen kanssa.
Broileri-aprikoosisalaatti
Piristä broilerisalaatti mehukkailla aprikooseilla ja makeilla pensasmustikoilla. Tarjoa ruokaisa kesäsalaatti currylla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | broilerin ohutleikkeitä (hunajamarinoituja) |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 350 g | (1/2 kpl) kiinankaalia |
| 1 kpl | avomaankurkku |
| 8 kpl | aprikoosia |
| 200 g | (1 ps) herneitä (pakaste) |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Currykastike | |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 dl | ketsuppia |
| 1 tl | currya |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Pyyhi broilerin leikkeistä enin marinadi talouspaperilla. Paista leikkeet kypsiksi öljyssä pannulla välillä käännellen. Siirrä lautaselle ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 500 g broilerin ohutleikkeitä (hunajamarinoituja) 1 tl rypsiöljyä - 2
Huuhtele kiinankaali, kurkku ja aprikoosit. Suikaloi kaali ja viipaloi kurkku. Halkaise aprikoosit, poista kivet ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Ota herneet sulamaan. Viipaloi broilerinleikkeet.
Määrä Ainesosa 350 g (1/2 kpl) kiinankaalia 1 kpl avomaankurkku 8 kpl aprikoosia 200 g (1 ps) herneitä (pakaste) - 3
Yhdistä kastikkeen ainekset. Sekoita kiinankaali, kurkku, sulaneet herneet ja pensasmustikat tarjoiluvadilla. Aseta päälle broileriviipaleet ja aprikoosit. Viimeistele basilikanlehdillä. Tarjoa salaatti kastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kermaviiliä 1/2 dl ketsuppia 1 tl currya 1/4 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 125 g (1 rs) pensasmustikoita 1/2 kpl ruukkua basilikaa
Vinkki: Voit käyttää kiinankaalin tilalla jäävuorisalaattia.
Ravintosisältö
403
Energiaa kcal
1687
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,0 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
403
Energiaa kcal
1687
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,0 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





