Chili sin carne kauralla
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Chili sin carne kaurasta on kasvisversio tutusta meksikolaisruoasta, chili con carnesta. Koko ateria valmistuu kätevästi yhdessä kattilassa, sillä ruokakaura kypsyy mausteisen papukastikkeen joukossa.
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 380 g | (1 prk) kidneypapuja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 400 g | (1 prk) chili tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | kaurajyviä |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Halutessasi | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 dl | kaurafraichea |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit. Valuta ja huuhtele pavut.
- 2.
Kuullota sipuleita muutama minuutti öljyssä kattilassa tai kasarissa. Lisää paprikajauhe, juustokumina ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
- 3.
Lisää tomaattimurska, vesi, pavut, kaurajyvät, sokeri ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia tai kunnes kaurajyvät ovat kypsiä.
- 4.
Halutessasi viimeistele hienonnetulla korianterilla ja kaurafraichella.
Chili sin carne kaurasta on kasvisversio tutusta meksikolaisruoasta, chili con carnesta. Koko ateria valmistuu kätevästi yhdessä kattilassa, sillä ruokakaura kypsyy mausteisen papukastikkeen joukossa.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 380 g | (1 prk) kidneypapuja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 400 g | (1 prk) chili tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | kaurajyviä |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Halutessasi | |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 dl | kaurafraichea |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit. Valuta ja huuhtele pavut.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 380 g (1 prk) kidneypapuja - 2
Kuullota sipuleita muutama minuutti öljyssä kattilassa tai kasarissa. Lisää paprikajauhe, juustokumina ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 2 tl paprikajauhetta 1 tl juustokuminaa 70 g (1 tlk) tomaattipyreetä - 3
Lisää tomaattimurska, vesi, pavut, kaurajyvät, sokeri ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia tai kunnes kaurajyvät ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 400 g (1 prk) chili tomaattimurskaa 2 dl vettä 1 1/2 dl kaurajyviä 1 tl sokeria 1/2 tl suolaa - 4
Halutessasi viimeistele hienonnetulla korianterilla ja kaurafraichella.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku korianteria 2 dl kaurafraichea
Vinkki: Chili sin carne kaurasta sopii hyvin myös meksikolaiseen tyyliin tacojen täytteeksi.
Ravintosisältö
580
Energiaa kcal
2430
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
11,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,3 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
16,0 g
Kuituja
22,3 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
580
Energiaa kcal
2430
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
11,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,3 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
16,0 g
Kuituja
22,3 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























