Chorizopaella
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Espanjalaisen paellan moderni versio valmistetaan raakamakkarasta ja katkaravuista. Peallan salaisuus piilee socarratissa eli pohjalle karamellisoituneessa riisissä.
| 180 g | (1 ps) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 240 g | (1 pkt) chorizo-raakamakkaraa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
- 1.
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
- 2.
Viipaloi chorizo. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuutioi paprika. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fondi ja sahrami.
- 3.
Ruskista chorizo öljyssä wokpannussa tai paistokasarissa. Lisää sipulit ja paprika ja kuullota muutama minuutti. Lisää riisi, tomaattipyree ja mausteet ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kanaliemi ja sekoita kerran. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia sekoittamatta, kunnes riisin kypsyys on al dente. Lisää pinnalle katkaravut. Nosta lämpötilaa ja paahda paellaa 1–2 minuuttia sekoittamatta, kunnes se tuoksuu paahtuneelta ja pohja on rapeutunut. Varo polttamasta.
- 4.
Anna paellan vetäytyä kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Hienonna persilja. Tarjoa paellan kanssa.
Chorizopaella
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Espanjalaisen paellan moderni versio valmistetaan raakamakkarasta ja katkaravuista. Peallan salaisuus piilee socarratissa eli pohjalle karamellisoituneessa riisissä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | (1 ps) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 240 g | (1 pkt) chorizo-raakamakkaraa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) isoja katkarapuja (pakaste) - 2
Viipaloi chorizo. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuutioi paprika. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fondi ja sahrami.
Määrä Ainesosa 240 g (1 pkt) chorizo-raakamakkaraa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen paprika 7 dl vettä 1 kpl kana-annosfondi 1/2 g (1 ps) sahramia - 3
Ruskista chorizo öljyssä wokpannussa tai paistokasarissa. Lisää sipulit ja paprika ja kuullota muutama minuutti. Lisää riisi, tomaattipyree ja mausteet ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kanaliemi ja sekoita kerran. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia sekoittamatta, kunnes riisin kypsyys on al dente. Lisää pinnalle katkaravut. Nosta lämpötilaa ja paahda paellaa 1–2 minuuttia sekoittamatta, kunnes se tuoksuu paahtuneelta ja pohja on rapeutunut. Varo polttamasta.
Määrä Ainesosa 1 rkl oliiviöljyä 3 dl risottoriisiä 2 rkl tomaattipyreetä 1 1/2 tl paprikajauhetta 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Anna paellan vetäytyä kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Hienonna persilja. Tarjoa paellan kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
Vinkki: Paellaa ei kannata sekoittaa kypsentämisen aikana, jotta riisi säilyy irtonaisena ja pohja rapeutuu. Tarvittaessa heiluttele pannua muutaman kerran.
Ravintosisältö
447
Energiaa kcal
1872
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
447
Energiaa kcal
1872
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl vettä, 2 rkl tomaattipyreetä, ruukkua lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























