Chorizopaella

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Espanjalaisen paellan moderni versio valmistetaan raakamakkarasta ja katkaravuista. Peallan salaisuus piilee socarratissa eli pohjalle karamellisoituneessa riisissä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
180 g(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
240 g(1 pkt) chorizo-raakamakkaraa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen paprika
7 dlvettä
1 kplkana-annosfondi
1/2 g(1 ps) sahramia
1 rkloliiviöljyä
3 dlrisottoriisiä
2 rkltomaattipyreetä
1 1/2 tlpaprikajauhetta
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kplsitruuna
1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
  2. 2

    Viipaloi chorizo. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuutioi paprika. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fondi ja sahrami.

    MääräAinesosa
    240 g(1 pkt) chorizo-raakamakkaraa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunainen paprika
    7 dlvettä
    1 kplkana-annosfondi
    1/2 g(1 ps) sahramia
  3. 3

    Ruskista chorizo öljyssä wokpannussa tai paistokasarissa. Lisää sipulit ja paprika ja kuullota muutama minuutti. Lisää riisi, tomaattipyree ja mausteet ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kanaliemi ja sekoita kerran. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia sekoittamatta, kunnes riisin kypsyys on al dente. Lisää pinnalle katkaravut. Nosta lämpötilaa ja paahda paellaa 1–2 minuuttia sekoittamatta, kunnes se tuoksuu paahtuneelta ja pohja on rapeutunut. Varo polttamasta.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä
    3 dlrisottoriisiä
    2 rkltomaattipyreetä
    1 1/2 tlpaprikajauhetta
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Anna paellan vetäytyä kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Hienonna persilja. Tarjoa paellan kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Vinkki: Paellaa ei kannata sekoittaa kypsentämisen aikana, jotta riisi säilyy irtonaisena ja pohja rapeutuu. Tarvittaessa heiluttele pannua muutaman kerran.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl vettä, 2 rkl tomaattipyreetä, ruukkua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.2.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä