Grillattu hunajakana ja luumusalsa

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Grillatut kananfileet saavat helposti erityisen herkullisen pinnan hunajaglaseerauksesta ja pientä potkua chilihiutaleista. Purppuranpunainen chilillä ja basilikalla maustettu luumusalsa on raikkaan etikkainen, makea sekä lempeän tulinen lisuke kanalle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(1 pkt) kanan fileeleikkeitä (miedosti suolattu)
2 rkljuoksevaa hunajaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlchilihiutaleita
2 rklrypsiöljyä

Luumusalsa

500 g(7-9 kpl) luumua
1 ruukku basilikaa
1 kplpieni punasipuli
1 kplmieto punainen chili
2 rklvalkoista balsamiviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Puolita fileeleikkeet ja jätä huoneenlämpöön salsan valmistuksen ajaksi.

    MääräAinesosa
    800 g(1 pkt) kanan fileeleikkeitä (miedosti suolattu)
  2. 2

    Huuhtele luumut ja poista kivet. Kuutioi luumut. Hienonna basilika. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.

    MääräAinesosa
    500 g(7-9 kpl) luumua
    1 ruukku basilikaa
    1 kplpieni punasipuli
    1 kplmieto punainen chili
    2 rklvalkoista balsamiviinietikkaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Sekoita hunaja, suola ja chili kulhossa. Sivele kanat öljyllä. Grillaa tai paista pannulla kypsiksi. Sivele hunajaseos kypsiin kanoihin. Tarjoa hunajakana luumusalsan ja rapean leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlchilihiutaleita
    2 rklrypsiöljyä

Vinkki: Saat ateriasta vegaanisen vaihtamalla kanan tofuun ja hunajan agevesiirappiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä