Grillattu hunajakana ja luumusalsa
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillatut kananfileet saavat helposti erityisen herkullisen pinnan hunajaglaseerauksesta ja pientä potkua chilihiutaleista. Purppuranpunainen chilillä ja basilikalla maustettu luumusalsa on raikkaan etikkainen, makea sekä lempeän tulinen lisuke kanalle.
| 800 g | (1 pkt) kanan fileeleikkeitä (miedosti suolattu) |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Luumusalsa | |
|---|---|
| 500 g | (7-9 kpl) luumua |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | mieto punainen chili |
| 2 rkl | valkoista balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Puolita fileeleikkeet ja jätä huoneenlämpöön salsan valmistuksen ajaksi.
- 2.
Huuhtele luumut ja poista kivet. Kuutioi luumut. Hienonna basilika. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.
- 3.
Sekoita hunaja, suola ja chili kulhossa. Sivele kanat öljyllä. Grillaa tai paista pannulla kypsiksi. Sivele hunajaseos kypsiin kanoihin. Tarjoa hunajakana luumusalsan ja rapean leivän kanssa.
Grillattu hunajakana ja luumusalsa
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Grillatut kananfileet saavat helposti erityisen herkullisen pinnan hunajaglaseerauksesta ja pientä potkua chilihiutaleista. Purppuranpunainen chilillä ja basilikalla maustettu luumusalsa on raikkaan etikkainen, makea sekä lempeän tulinen lisuke kanalle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (1 pkt) kanan fileeleikkeitä (miedosti suolattu) |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Luumusalsa | |
| 500 g | (7-9 kpl) luumua |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | mieto punainen chili |
| 2 rkl | valkoista balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Puolita fileeleikkeet ja jätä huoneenlämpöön salsan valmistuksen ajaksi.
Määrä Ainesosa 800 g (1 pkt) kanan fileeleikkeitä (miedosti suolattu) - 2
Huuhtele luumut ja poista kivet. Kuutioi luumut. Hienonna basilika. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.
Määrä Ainesosa 500 g (7-9 kpl) luumua 1 ruukku basilikaa 1 kpl pieni punasipuli 1 kpl mieto punainen chili 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Sekoita hunaja, suola ja chili kulhossa. Sivele kanat öljyllä. Grillaa tai paista pannulla kypsiksi. Sivele hunajaseos kypsiin kanoihin. Tarjoa hunajakana luumusalsan ja rapean leivän kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl juoksevaa hunajaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl chilihiutaleita 2 rkl rypsiöljyä
Vinkki: Saat ateriasta vegaanisen vaihtamalla kanan tofuun ja hunajan agevesiirappiin.
Ravintosisältö
399
Energiaa kcal
1671
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
399
Energiaa kcal
1671
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























