Nypi siikafileet tarvittaessa ruodottomiksi ja perkaa nahattomiksi. Jos kala on suomustettu, nahkaa ei tarvitse poistaa. Paloittele fileet halutessasi pienemmiksi paloiksi.
Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita suola ja pippuri hapankorppumuruun. Kumoa seos toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele kalat ensin kananmunassa ja sen jälkeen hapankorppumurussa.
Paista kaloja pannulla öljyssä välillä käännellen muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Valmista tilli-sitruunaöljy. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
Tarjoa hapankorppusiika tilli-sitruunaöljyn kera. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi keitetyt perunat ja raikas salaatti.
Vinkki: Voit halutessasi leivittää kalat myös korppujauhoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
636
2662
41,5 g
4,8 g
12,0 g
0,8 g
2,8 g
52,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli