Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hapankorppusiika

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Hapankorppu sopii mainiosti leivitykseen ja antaa kalalle rukiisen maun. Viimeistele hapankorppumurulla kuorrutettu siika raikkaalla mausteöljyllä.

Ainekset

800 g
siikafileetä
2 kpl
kananmunaa
12 kpl
hapankorppua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
2 rkl
rypsiöljyä

Tilli-sitruunaöljy

1
ruukku tilliä
2 rkl
sitruunanmehua
1 dl
rypsiöljyä
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi siikafileet tarvittaessa ruodottomiksi ja perkaa nahattomiksi. Jos kala on suomustettu, nahkaa ei tarvitse poistaa. Paloittele fileet halutessasi pienemmiksi paloiksi.

800 g
siikafileetä
2

Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita suola ja pippuri hapankorppumuruun. Kumoa seos toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele kalat ensin kananmunassa ja sen jälkeen hapankorppumurussa.

2 kpl
kananmunaa
12 kpl
hapankorppua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
3

Paista kaloja pannulla öljyssä välillä käännellen muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita.

2 rkl
rypsiöljyä
4

Valmista tilli-sitruunaöljy. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

2 rkl
sitruunanmehua
1
ruukku tilliä
ripaus suolaa
1 dl
rypsiöljyä
5

Tarjoa hapankorppusiika tilli-sitruunaöljyn kera. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi keitetyt perunat ja raikas salaatti.

Vinkki: Voit halutessasi leivittää kalat myös korppujauhoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

636

2662

41,5 g

4,8 g

12,0 g

0,8 g

2,8 g

52,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli