Hapankorppusiika
30 min

Nappaa talteen!
Hapankorppu sopii mainiosti leivitykseen ja antaa kalalle rukiisen maun. Viimeistele hapankorppumurulla kuorrutettu siika raikkaalla mausteöljyllä.
| 800 g | siikafileetä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 12 kpl | hapankorppua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Tilli-sitruunaöljy | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Nypi siikafileet tarvittaessa ruodottomiksi ja perkaa nahattomiksi. Jos kala on suomustettu, nahkaa ei tarvitse poistaa. Paloittele fileet halutessasi pienemmiksi paloiksi.
- 2.
Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita suola ja pippuri hapankorppumuruun. Kumoa seos toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele kalat ensin kananmunassa ja sen jälkeen hapankorppumurussa.
- 3.
Paista kaloja pannulla öljyssä välillä käännellen muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- 4.
Valmista tilli-sitruunaöljy. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
- 5.
Tarjoa hapankorppusiika tilli-sitruunaöljyn kera. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi keitetyt perunat ja raikas salaatti.
Hapankorppusiika
Hapankorppu sopii mainiosti leivitykseen ja antaa kalalle rukiisen maun. Viimeistele hapankorppumurulla kuorrutettu siika raikkaalla mausteöljyllä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | siikafileetä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 12 kpl | hapankorppua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Tilli-sitruunaöljy | |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| ripaus suolaa | |
Valmistus
- 1
Nypi siikafileet tarvittaessa ruodottomiksi ja perkaa nahattomiksi. Jos kala on suomustettu, nahkaa ei tarvitse poistaa. Paloittele fileet halutessasi pienemmiksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 800 g siikafileetä - 2
Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita suola ja pippuri hapankorppumuruun. Kumoa seos toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele kalat ensin kananmunassa ja sen jälkeen hapankorppumurussa.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 12 kpl hapankorppua 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria - 3
Paista kaloja pannulla öljyssä välillä käännellen muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 4
Valmista tilli-sitruunaöljy. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunanmehua 1 kpl ruukku tilliä ripaus suolaa 1 dl rypsiöljyä - 5
Tarjoa hapankorppusiika tilli-sitruunaöljyn kera. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi keitetyt perunat ja raikas salaatti.
Vinkki: Voit halutessasi leivittää kalat myös korppujauhoilla.
Ravintosisältö
636
Energiaa kcal
2662
Energiaa kj
41,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
52,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
636
Energiaa kcal
2662
Energiaa kj
41,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
52,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























