Hapankorppusiika

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Hapankorppu sopii mainiosti leivitykseen ja antaa kalalle rukiisen maun. Viimeistele hapankorppumurulla kuorrutettu siika raikkaalla mausteöljyllä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gsiikafileetä
2 kplkananmunaa
12 kplhapankorppua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
2 rklrypsiöljyä

Tilli-sitruunaöljy

1 kplruukku tilliä
2 rklsitruunanmehua
1 dlrypsiöljyä
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Nypi siikafileet tarvittaessa ruodottomiksi ja perkaa nahattomiksi. Jos kala on suomustettu, nahkaa ei tarvitse poistaa. Paloittele fileet halutessasi pienemmiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    800 gsiikafileetä
  2. 2

    Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita suola ja pippuri hapankorppumuruun. Kumoa seos toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele kalat ensin kananmunassa ja sen jälkeen hapankorppumurussa.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    12 kplhapankorppua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
  3. 3

    Paista kaloja pannulla öljyssä välillä käännellen muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Valmista tilli-sitruunaöljy. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunanmehua
    1 kplruukku tilliä
    ripaus suolaa
    1 dlrypsiöljyä
  5. 5

    Tarjoa hapankorppusiika tilli-sitruunaöljyn kera. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi keitetyt perunat ja raikas salaatti.

Vinkki: Voit halutessasi leivittää kalat myös korppujauhoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
26.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä