Hedelmäinen teriyakipossu - Yhteishyvä

Hedelmäinen teriyakipossu

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Yllättävän nopea arkiruoka tehdään ohueksi viipaloidusta possupaistista ja sitrushedelmistä. Itämaisittain maustettu kastike terästyy inkiväärillä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) ohuen ohutta possupaistia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Mandariinia
1 kpl
Verigreippi
1/2 kpl
(noin 200 g) ohuita vihreitä papuja (pakaste)
2 rkl
Öljyä

KASTIKE

2 kpl
Mandariinin mehu (1 dl)
1/2 dl
Teriyakikastiketta
1/2 dl
Soijakastiketta
2 rkl
Seesamiöljyä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Hunajaa
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua inkivääriä

SUURUS

2 rkl
Vettä
2 tl
Maissitärkkelystä

LISÄKSI

2 rkl
Seesaminsiemeniä

Näin teet

1

Kuivaa lihaviipaleet talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja viipaloi sitrukset. Sulata pavut siivilässä lämpimällä vedellä ja valuta.

1 kpl
(400 g) ohuen ohutta possupaistia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Verigreippi
2 kpl
Mandariinia
1/2 kpl
(noin 200 g) ohuita vihreitä papuja (pakaste)
2

Mittaa mandariinimehu, teriyakikastike ja soija kulhoon. Lisää seesamiöljy, etikka ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Mausta inkiväärillä.

2 kpl
Mandariinin mehu (1 dl)
1/2 dl
Teriyakikastiketta
1/2 dl
Soijakastiketta
2 rkl
Seesamiöljyä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Hunajaa
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua inkivääriä
3

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista lihaviipaleita molemmin puolin 1–2 minuuttia. Siirrä lihat pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja valkosipuli pannulle ja kuullota hetki. Kaada kastike joukkoon ja kiehuta 3–5 minuuttia. Lisää lihat kastikkeeseen.

2 rkl
Öljyä
4

Sekoita 2 rkl kylmää vettä ja maissitärkkelys pienessä astiassa, ja kaada se ohuena nauhana pannulle. Sekoita kunnes kastike suurustuu. Lisää sitrukset, pavut ja seesaminsiemenet.

2 rkl
Vettä
2 tl
Maissitärkkelystä
2 rkl
Seesaminsiemeniä
5

Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.2.2018
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g94 g
Proteiinia12 g48 g
Rasvaa23 g92 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj1494 5974
Energiaa kcal356 1425

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 0,5 dl Teriyakikastiketta

  • 0,25 tl (¼ tl) jauhettua inkivääriä

  • 2 rkl Vettä

  • 2 tl Maissitärkkelystä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g94 g
Proteiinia12 g48 g
Rasvaa23 g92 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj1494 5974
Energiaa kcal356 1425

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 0,5 dl Teriyakikastiketta

  • 0,25 tl (¼ tl) jauhettua inkivääriä

  • 2 rkl Vettä

  • 2 tl Maissitärkkelystä

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.