Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmäinen teriyakipossu

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yllättävän nopea arkiruoka tehdään ohueksi viipaloidusta possupaistista ja sitrushedelmistä. Itämaisittain maustettu kastike terästyy inkiväärillä.

Ainekset

1 kpl
(400 g) ohuen ohutta possupaistia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Mandariinia
1 kpl
Verigreippi
1/2 kpl
(noin 200 g) ohuita vihreitä papuja (pakaste)
2 rkl
Öljyä

Kastike

2 kpl
Mandariinin mehu (1 dl)
1/2 dl
Teriyakikastiketta
1/2 dl
Soijakastiketta
2 rkl
Seesamiöljyä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Hunajaa
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua inkivääriä

Suurus

2 rkl
Vettä
2 tl
Maissitärkkelystä

Lisäksi

2 rkl
Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuivaa lihaviipaleet talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja viipaloi sitrukset. Sulata pavut siivilässä lämpimällä vedellä ja valuta.

1 kpl
(400 g) ohuen ohutta possupaistia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Verigreippi
2 kpl
Mandariinia
1/2 kpl
(noin 200 g) ohuita vihreitä papuja (pakaste)
2

Mittaa mandariinimehu, teriyakikastike ja soija kulhoon. Lisää seesamiöljy, etikka ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Mausta inkiväärillä.

2 kpl
Mandariinin mehu (1 dl)
1/2 dl
Teriyakikastiketta
1/2 dl
Soijakastiketta
2 rkl
Seesamiöljyä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Hunajaa
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua inkivääriä
3

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista lihaviipaleita molemmin puolin 1–2 minuuttia. Siirrä lihat pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja valkosipuli pannulle ja kuullota hetki. Kaada kastike joukkoon ja kiehuta 3–5 minuuttia. Lisää lihat kastikkeeseen.

2 rkl
Öljyä
4

Sekoita 2 rkl kylmää vettä ja maissitärkkelys pienessä astiassa, ja kaada se ohuena nauhana pannulle. Sekoita kunnes kastike suurustuu. Lisää sitrukset, pavut ja seesaminsiemenet.

2 rkl
Vettä
2 tl
Maissitärkkelystä
2 rkl
Seesaminsiemeniä
5

Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.7.2018
|
Muokattu: 16.7.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

356

1494

23,0 g

3,5 g

23,5 g

22,5 g

2,0 g

12,0 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

0,5 dl Teriyakikastiketta,

0,25 tl (¼ tl) jauhettua inkivääriä,

2 rkl Vettä,

2 tl Maissitärkkelystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli