Kuivaa lihaviipaleet talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja viipaloi sitrukset. Sulata pavut siivilässä lämpimällä vedellä ja valuta.
Mittaa mandariinimehu, teriyakikastike ja soija kulhoon. Lisää seesamiöljy, etikka ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Mausta inkiväärillä.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista lihaviipaleita molemmin puolin 1–2 minuuttia. Siirrä lihat pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja valkosipuli pannulle ja kuullota hetki. Kaada kastike joukkoon ja kiehuta 3–5 minuuttia. Lisää lihat kastikkeeseen.
Sekoita 2 rkl kylmää vettä ja maissitärkkelys pienessä astiassa, ja kaada se ohuena nauhana pannulle. Sekoita kunnes kastike suurustuu. Lisää sitrukset, pavut ja seesaminsiemenet.
Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1494
356
23,0 g
3,5 g
23,5 g
22,5 g
2,0 g
12,0 g
2,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
0,5 dl Teriyakikastiketta,
0,25 tl (¼ tl) jauhettua inkivääriä,
2 rkl Vettä,
2 tl Maissitärkkelystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli