Hedelmäinen teriyakipossu
30 min

Nappaa talteen!
Hedelmäinen teriyakipossi on yllättävän nopea arkiruoka, joka tehdään ohueksi viipaloidusta possupaistista ja sitrushedelmistä. Itämaisittain maustettu kastike terästyy inkiväärillä.
| 500 g | possun sisäfileetä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | mandariinia |
| 1 kpl | verigreippi |
| 200 g | ohuita vihreitä papuja (pakaste) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 kpl | mandariinia (1 dl mehua) |
| 1/2 dl | teriyakikastiketta |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/4 tl | jauhettua inkivääriä |
| Suurus | |
| 2 rkl | vettä |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
| Lisäksi | |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
- 1.
Poista fileestä kalvot ja viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja viipaloi sitrukset. Sulata pavut siivilässä lämpimällä vedellä ja valuta.
- 2.
Valmista kastike. Purista mandariineista mehu. Mittää mehu, teriyakikastike ja soijakastike kulhoon. Lisää seesamiöljy, etikka, hunaja ja inkivääri. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista lihaviipaleita molemmin puolin 1–2 minuuttia. Siirrä lihat pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja valkosipuli pannulle ja kuullota hetki. Kaada kastike joukkoon ja kiehuta 3–5 minuuttia. Lisää lihat kastikkeeseen.
- 4.
Sekoita suurus kylmästä vedestä ja maissitärkkelyksestä. Kaada suurus ohuena nauhana pannulle. Sekoita kunnes kastike suurustuu. Lisää sitrukset, pavut ja seesaminsiemenet.
- 5.
Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.
Hedelmäinen teriyakipossu
Hedelmäinen teriyakipossi on yllättävän nopea arkiruoka, joka tehdään ohueksi viipaloidusta possupaistista ja sitrushedelmistä. Itämaisittain maustettu kastike terästyy inkiväärillä.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | possun sisäfileetä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | mandariinia |
| 1 kpl | verigreippi |
| 200 g | ohuita vihreitä papuja (pakaste) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Kastike | |
| 2 kpl | mandariinia (1 dl mehua) |
| 1/2 dl | teriyakikastiketta |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/4 tl | jauhettua inkivääriä |
Suurus | |
| 2 rkl | vettä |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
Lisäksi | |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
Valmistus
- 1
Poista fileestä kalvot ja viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja viipaloi sitrukset. Sulata pavut siivilässä lämpimällä vedellä ja valuta.
Määrä Ainesosa 500 g possun sisäfileetä 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl mandariinia 1 kpl verigreippi 200 g ohuita vihreitä papuja (pakaste) - 2
Valmista kastike. Purista mandariineista mehu. Mittää mehu, teriyakikastike ja soijakastike kulhoon. Lisää seesamiöljy, etikka, hunaja ja inkivääri. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl mandariinia (1 dl mehua) 1/2 dl teriyakikastiketta 1/2 dl soijakastiketta 2 rkl seesamiöljyä 2 rkl valkoviinietikkaa 2 rkl hunajaa 1/4 tl jauhettua inkivääriä - 3
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista lihaviipaleita molemmin puolin 1–2 minuuttia. Siirrä lihat pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja valkosipuli pannulle ja kuullota hetki. Kaada kastike joukkoon ja kiehuta 3–5 minuuttia. Lisää lihat kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 4
Sekoita suurus kylmästä vedestä ja maissitärkkelyksestä. Kaada suurus ohuena nauhana pannulle. Sekoita kunnes kastike suurustuu. Lisää sitrukset, pavut ja seesaminsiemenet.
Määrä Ainesosa 2 rkl vettä 2 tl maissitärkkelystä 2 rkl seesaminsiemeniä - 5
Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.
Ravintosisältö
367
Energiaa kcal
1539
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
23,2 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
24,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
367
Energiaa kcal
1539
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
23,2 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
24,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl maissitärkkelystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























