Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkkusienirisotto

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Tuoreista herkkusienistä syntyy mehevä risotto. Paistetut sienet ja parmesaani tuovat risottoon rutkasti täyteläistä umamista makua. Valmista kantarellirisotto samalla ohjeella korvaamalla herkkusienet kantarelleilla. Voit käyttää risottoon myös muita esikäsitelyjä metsäsieniä.

Ainekset

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
400 g
(2 rs) herkkusieniä
2 kpl
sipulia
4 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
80 g
parmesaanijuustoa (2 dl raastettuna)
1/4 tl
suolaa
1 kpl
(ruukku) persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot tai fondi. Pidä liemi lämpimänä.

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
2

Viipaloi sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja paista käännellen 10 minuuttia.

2 kpl
sipulia
400 g
(2 rs) herkkusieniä
4 rkl
oliiviöljyä
3

Lisää riisi sipuli-sieniseokseen ja kuullota noin minuutti. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon, sekoittele ja anna liemen imeytyä riiseihin. Lisää vasta sitten uusi kauhallinen lientä. Kypsennä risottoa, kunnes kaikki liemi on imeytynyt riiseihin, noin 15–20 minuuttia.

3 dl
risottoriisiä
4

Raasta juusto ja lisää se risottoon. Mausta suolalla ja koristele hienonnetulla persiljalla.

80 g
parmesaanijuustoa (2 dl raastettuna)
1 kpl
(ruukku) persiljaa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 30.9.2018
|
Muokattu: 2.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

442

1851

20,8 g

5,8 g

50,0 g

1,3 g

3,3 g

11,8 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli