Herkkusienirisotto
45 min

Nappaa talteen!
Tuoreista herkkusienistä syntyy mehevä risotto. Paistetut sienet ja parmesaani tuovat risottoon rutkasti täyteläistä umamista makua. Valmista kantarellirisotto samalla ohjeella korvaamalla herkkusienet kantarelleilla. Voit käyttää risottoon myös muita esikäsitelyjä metsäsieniä.
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 400 g | herkkusieniä |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 80 g | parmesaanijuustoa (2 dl raastettuna) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
- 1.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot tai fondi. Pidä liemi lämpimänä.
- 2.
Viipaloi sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja paista käännellen 10 minuuttia.
- 3.
Lisää riisi sipuli-sieniseokseen ja kuullota noin minuutti. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon, sekoittele ja anna liemen imeytyä riiseihin. Lisää vasta sitten uusi kauhallinen lientä. Kypsennä risottoa, kunnes kaikki liemi on imeytynyt riiseihin, noin 15–20 minuuttia.
- 4.
Raasta juusto ja lisää se risottoon. Mausta suolalla ja koristele hienonnetulla persiljalla.
Herkkusienirisotto
arvosana5/5
45 min
Tuoreista herkkusienistä syntyy mehevä risotto. Paistetut sienet ja parmesaani tuovat risottoon rutkasti täyteläistä umamista makua. Valmista kantarellirisotto samalla ohjeella korvaamalla herkkusienet kantarelleilla. Voit käyttää risottoon myös muita esikäsitelyjä metsäsieniä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 400 g | herkkusieniä |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 80 g | parmesaanijuustoa (2 dl raastettuna) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot tai fondi. Pidä liemi lämpimänä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota - 2
Viipaloi sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja paista käännellen 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 400 g herkkusieniä 4 rkl oliiviöljyä - 3
Lisää riisi sipuli-sieniseokseen ja kuullota noin minuutti. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon, sekoittele ja anna liemen imeytyä riiseihin. Lisää vasta sitten uusi kauhallinen lientä. Kypsennä risottoa, kunnes kaikki liemi on imeytynyt riiseihin, noin 15–20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 dl risottoriisiä - 4
Raasta juusto ja lisää se risottoon. Mausta suolalla ja koristele hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 80 g parmesaanijuustoa (2 dl raastettuna) 1 kpl ruukku persiljaa
Ravintosisältö
448
Energiaa kcal
1874
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,0 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
448
Energiaa kcal
1874
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,0 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























