Herkkusienirisotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Herkkusienirisotto

Herkkusienirisotto

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Tee tuoreista herkkusienistä mehevä risotto arki-illan iloksi. Kuullota ensin sipuleista pehmeitä, paista sitten sienet hitaasti herkullisiksi ja lisää lopuksi riisi ja liemi. Viimeistele valmis sienirisotto juustoraasteella ja persiljalla.

Ainekset

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
2 kpl
(à 200 g) herkkusieniä
2 kpl
sipulia
4 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
2 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1/4 tl
suolaa
1 kpl
(ruukku) persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot tai fondi. Pidä liemi lämpimänä.

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
2

Viipaloi sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja paista käännellen 10 minuuttia.

2 kpl
sipulia
2 kpl
(à 200 g) herkkusieniä
4 rkl
oliiviöljyä
3

Lisää riisi sipuli-sieniseokseen ja kuullota noin minuutti. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon, sekoittele ja anna liemen imeytyä riiseihin. Lisää vasta sitten uusi kauhallinen lientä. Kypsennä risottoa, kunnes kaikki liemi on imeytynyt riiseihin, noin 15–20 minuuttia.

3 dl
risottoriisiä
4

Raasta juusto ja lisää se risottoon. Mausta suolalla ja koristele hienonnetulla persiljalla.

2 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 kpl
(ruukku) persiljaa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.