Herkkusienirisotto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min

Tuoreista herkkusienistä syntyy mehevä risotto. Paistetut sienet ja parmesaani tuovat risottoon rutkasti täyteläistä umamista makua. Valmista kantarellirisotto samalla ohjeella korvaamalla herkkusienet kantarelleilla. Voit käyttää risottoon myös muita esikäsitelyjä metsäsieniä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
400 gherkkusieniä
2 kplsipulia
4 rkloliiviöljyä
3 dlrisottoriisiä
80 gparmesaanijuustoa (2 dl raastettuna)
1/4 tlsuolaa
1 kplruukku persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot tai fondi. Pidä liemi lämpimänä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
  2. 2

    Viipaloi sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja paista käännellen 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    400 gherkkusieniä
    4 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Lisää riisi sipuli-sieniseokseen ja kuullota noin minuutti. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon, sekoittele ja anna liemen imeytyä riiseihin. Lisää vasta sitten uusi kauhallinen lientä. Kypsennä risottoa, kunnes kaikki liemi on imeytynyt riiseihin, noin 15–20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlrisottoriisiä
  4. 4

    Raasta juusto ja lisää se risottoon. Mausta suolalla ja koristele hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    80 gparmesaanijuustoa (2 dl raastettuna)
    1 kplruukku persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä