Herkkusienirisotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Herkkusienirisotto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
300 g
Herkkusieniä
7 dl
Kanalientä
25 g
Margariinia
3 dl
Risottoriisiä
1 dl
Kuivaa valkoviiniä
2 rkl
Kuohukermaa
1/2 tl
Timjamia
1 dl
Voimakasta juustoraastetta, esim. mustaleima-emmentaalia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pilko sienet. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Paista sieniä teflonkattilassa niin, että niistä poistuu neste. Lisää joukkoon sipulit ja nokare margariinia. Anna hetken aikaa paistua.

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
300 g
Herkkusieniä
7 dl
Kanalientä
25 g
Margariinia
2

Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on kiiltävää. Lisää loraus kuumaa kanalientä ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää lientä vähissä erissä. Lisää lopuksi viini ja kerma ja kiehauta seos. Mausta risotto timjamilla ja juustoraasteella. Riisi on sopivan kypsää, kun se tuntuu maistettaessa pureskeltavan napakalta.

3 dl
Risottoriisiä
1 dl
Kuivaa valkoviiniä
2 rkl
Kuohukermaa
1/2 tl
Timjamia
1 dl
Voimakasta juustoraastetta, esim. mustaleima-emmentaalia
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.