Herkullinen gazpacho
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Gazpacho eli espanjalainen kylmänä tarjottava tomaattikeitto on oiva kesäruoka. Voit valmistaa keiton hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin odottamaan.
| 600 g | kypsiä tomaatteja |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 150 g | (½ kpl) kurkkua |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 50 g | (4 viipaletta) vehnäpatonkia |
| 1 1/2 dl | kylmää vettä |
| 2 tl | punaviinietikkaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 50 g | (1/4 kpl) kurkkua |
| 1 kpl | kevätsipulia |
| oliiviöljyä | |
- 1.
Huuhtele tomaatit ja tee kuoriin ristiviillot. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja vedä kuoret pois. Halkaise tomaatit, poista kannat ja paloittele.
- 2.
Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Kuutioi leipä.
- 3.
Jauha kasvikset monitoimikoneessa hienoksi. Lisää leipä, vesi, punaviinietikka, öljy ja mausteet. Soseuta ja tarkista maku.
- 4.
Anna keiton viilentyä jääkaapissa. Viimeistele hienonnetulla kurkulla, kevätsipulilla ja oliiviöljyllä.
Herkullinen gazpacho
Gazpacho eli espanjalainen kylmänä tarjottava tomaattikeitto on oiva kesäruoka. Voit valmistaa keiton hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin odottamaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kypsiä tomaatteja |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 150 g | (½ kpl) kurkkua |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 50 g | (4 viipaletta) vehnäpatonkia |
| 1 1/2 dl | kylmää vettä |
| 2 tl | punaviinietikkaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Lisäksi | |
| 50 g | (1/4 kpl) kurkkua |
| 1 kpl | kevätsipulia |
| oliiviöljyä | |
Valmistus
- 1
Huuhtele tomaatit ja tee kuoriin ristiviillot. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja vedä kuoret pois. Halkaise tomaatit, poista kannat ja paloittele.
Määrä Ainesosa 600 g kypsiä tomaatteja - 2
Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli. Kuutioi leipä.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen paprika 150 g (½ kpl) kurkkua 1 kpl valkosipulinkynsi 2 kpl kevätsipulia 50 g (4 viipaletta) vehnäpatonkia - 3
Jauha kasvikset monitoimikoneessa hienoksi. Lisää leipä, vesi, punaviinietikka, öljy ja mausteet. Soseuta ja tarkista maku.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl kylmää vettä 2 tl punaviinietikkaa 2 rkl oliiviöljyä 3/4 tl suolaa 1/2 tl sokeria 1/4 tl mustapippuria - 4
Anna keiton viilentyä jääkaapissa. Viimeistele hienonnetulla kurkulla, kevätsipulilla ja oliiviöljyllä.
Määrä Ainesosa 50 g (1/4 kpl) kurkkua 1 kpl kevätsipulia oliiviöljyä
Ravintosisältö
162
Energiaa kcal
680
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,5 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
162
Energiaa kcal
680
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,5 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: oliiviöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























