Hunajainen uunipossu
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hunajaisella mausteöljyllä maustetut possunfileet kypsyvät kätevästi samalla pellillä makeansuolaisten omenoiden ja lanttujen kanssa.
| 500 g | porsaan sisäfileetä |
| 3 kpl | omenaa |
| 500 g | lanttua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| ripaus suolaa | |
| Mausteöljy | |
|---|---|
| 1 1/2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | srirachakastiketta |
| 1 tl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 2 dl | esikypsennettyjä ohrasuurimoita |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Poista kalvot lihan pinnalta. Kuori ja lohko omenat. Kuori ja kuutioi lanttu.
- 2.
Yhdistä 1 rkl öljyä, 2 tl hunajaa ja ripaus suolaa. Pyörittele omenat ja lantut hunajaöljyssä ja laita ne uunipellille. Laita uuniin noin 15 minuutiksi ja valmista sillä aikaa filee.
- 3.
Ruskista filee tilkassa öljyä pannulla. Siirrä pellille kasvisten viereen. Sekoita mausteöljy ja levitä se fileen pintaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Valele lihaa mausteöljyllä pari kertaa kypsennyksen aikana.
- 4.
Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
- 5.
Ota kypsä liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa filee ohran, omenien ja lanttujen kanssa.
Hunajainen uunipossu
Hunajaisella mausteöljyllä maustetut possunfileet kypsyvät kätevästi samalla pellillä makeansuolaisten omenoiden ja lanttujen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | porsaan sisäfileetä |
| 3 kpl | omenaa |
| 500 g | lanttua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| ripaus suolaa | |
Mausteöljy | |
| 1 1/2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | srirachakastiketta |
| 1 tl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 2 dl | esikypsennettyjä ohrasuurimoita |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Poista kalvot lihan pinnalta. Kuori ja lohko omenat. Kuori ja kuutioi lanttu.
Määrä Ainesosa 500 g porsaan sisäfileetä 3 kpl omenaa 500 g lanttua - 2
Yhdistä 1 rkl öljyä, 2 tl hunajaa ja ripaus suolaa. Pyörittele omenat ja lantut hunajaöljyssä ja laita ne uunipellille. Laita uuniin noin 15 minuutiksi ja valmista sillä aikaa filee.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 2 tl juoksevaa hunajaa ripaus suolaa - 3
Ruskista filee tilkassa öljyä pannulla. Siirrä pellille kasvisten viereen. Sekoita mausteöljy ja levitä se fileen pintaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Valele lihaa mausteöljyllä pari kertaa kypsennyksen aikana.
Määrä Ainesosa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1 1/2 rkl juoksevaa hunajaa 1 tl soijakastiketta 2 tl srirachakastiketta - 4
Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 2 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita - 5
Ota kypsä liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa filee ohran, omenien ja lanttujen kanssa.
Ravintosisältö
461
Energiaa kcal
1930
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,8 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
461
Energiaa kcal
1930
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,8 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























