Hunajainen uunipossu | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hunajainen uunipossu

Hunajainen uunipossu

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Possunfileet kypsyvät kätevästi samalla pellillä makeansuolaisten omenoiden ja lanttujen kanssa.

Ainekset

500 g
porsaan sisäfilee
3 kpl
omenaa
500 g
lanttua
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa

mausteöljy

1 1/2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
2 tl
srirachakastiketta
1 tl
soijakastiketta
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

lisäksi

2 dl
esikypsennettyjä ohrasuurimoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Poista kalvot lihan pinnalta. Kuori ja lohko omenat. Kuori ja kuutioi lanttu.

500 g
porsaan sisäfilee
3 kpl
omenaa
500 g
lanttua
2

Yhdistä 1 rkl öljyä, 2 tl hunajaa ja ripaus suolaa. Pyörittele omenat ja lantut hunajaöljyssä ja laita ne uunipellille. Laita uuniin noin 15 minuutiksi ja valmista sillä aikaa filee.

1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
3

Ruskista filee tilkassa öljyä pannulla. Siirrä pellille kasvisten viereen. Sekoita mausteöljy ja levitä se fileen pintaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Valele lihaa mausteöljyllä pari kertaa kypsennyksen aikana.

1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 1/2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
soijakastiketta
2 tl
srirachakastiketta
4

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.

2 dl
esikypsennettyjä ohrasuurimoita
5

Ota kypsä liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa filee ohran, omenien ja lanttujen kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1889

451

13,3 g

2,5 g

48,0 g

20,8 g

7,0 g

31,0 g

0,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli