Hunajainen uunipossu

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Hunajaisella mausteöljyllä maustetut possunfileet kypsyvät kätevästi samalla pellillä makeansuolaisten omenoiden ja lanttujen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporsaan sisäfileetä
3 kplomenaa
500 glanttua
1 rklrypsiöljyä
2 tljuoksevaa hunajaa
ripaus suolaa

Mausteöljy

1 1/2 rkljuoksevaa hunajaa
1 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
2 tlsrirachakastiketta
1 tlsoijakastiketta
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

2 dlesikypsennettyjä ohrasuurimoita

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Poista kalvot lihan pinnalta. Kuori ja lohko omenat. Kuori ja kuutioi lanttu.

    MääräAinesosa
    500 gporsaan sisäfileetä
    3 kplomenaa
    500 glanttua
  2. 2

    Yhdistä 1 rkl öljyä, 2 tl hunajaa ja ripaus suolaa. Pyörittele omenat ja lantut hunajaöljyssä ja laita ne uunipellille. Laita uuniin noin 15 minuutiksi ja valmista sillä aikaa filee.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    2 tljuoksevaa hunajaa
    ripaus suolaa
  3. 3

    Ruskista filee tilkassa öljyä pannulla. Siirrä pellille kasvisten viereen. Sekoita mausteöljy ja levitä se fileen pintaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Valele lihaa mausteöljyllä pari kertaa kypsennyksen aikana.

    MääräAinesosa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    1 1/2 rkljuoksevaa hunajaa
    1 tlsoijakastiketta
    2 tlsrirachakastiketta
  4. 4

    Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    2 dlesikypsennettyjä ohrasuurimoita
  5. 5

    Ota kypsä liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa filee ohran, omenien ja lanttujen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä