Säädä uuni 180 asteeseen. Poista kalvot lihan pinnalta. Kuori ja lohko omenat. Kuori ja kuutioi lanttu.
Yhdistä 1 rkl öljyä, 2 tl hunajaa ja ripaus suolaa. Pyörittele omenat ja lantut hunajaöljyssä ja laita ne uunipellille. Laita uuniin noin 15 minuutiksi ja valmista sillä aikaa filee.
Ruskista filee tilkassa öljyä pannulla. Siirrä pellille kasvisten viereen. Sekoita mausteöljy ja levitä se fileen pintaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Valele lihaa mausteöljyllä pari kertaa kypsennyksen aikana.
Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
Ota kypsä liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa filee ohran, omenien ja lanttujen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
451
1889
13,3 g
2,5 g
48,0 g
20,8 g
7,0 g
31,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli