Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Liha-juurespata

Juures-lihapata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maittava lihapata syntyy karjalanpaistilihoista ja juureksista – lisäksi tarvitaan vain vähän vettä ja mausteita. Hauduta liha-juurespata mureaksi ja nauti perunamuusin kera.

Ainekset

700 g
Karjalanpaistilihaa
100 g
Sipulia
300 g
Porkkanaa
200 g
Lanttua
1 tl
Suolaa
10 kpl
Maustepippuria
3 kpl
Laakerinlehteä
1/2 - 1 l
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Laita lihat uunipataan tai -vuokaan ja anna niiden ruskistua 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Käännä kerran paahtamisen puolivälissä.

700 g
Karjalanpaistilihaa
2

Kuori ja paloittele sipulit ja juurekset reiluiksi paloiksi. Ota pata uunista ja lisää juurekset sekä mausteet. Sekoita. Lisää kuumaa vettä niin, että lihat ja juurekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella tai foliolla ja alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä noin 2 tuntia.

200 g
Lanttua
300 g
Porkkanaa
100 g
Sipulia
1 tl
Suolaa
10 kpl
Maustepippuria
3 kpl
Laakerinlehteä
1/2 - 1 l
Vettä
3

Tarjoa liha-juurespata perunamuusin, puolukoiden tai puolukkasurvoksen sekä maustekurkkujen kanssa.

Voit kypsentää pataa myös yön yli noin 90-asteen lämpötilassa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 29.9.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

511

2141

39,0 g

16,0 g

7,8 g

7,3 g

3,5 g

32,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

10 kpl Maustepippuria,

3 kpl Laakerinlehteä,

0,5 - 1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli