Juures-lihapata

Nappaa talteen!
Maittava lihapata syntyy karjalanpaistilihoista ja juureksista – lisäksi tarvitaan vain vähän vettä ja mausteita. Hauduta liha-juurespata mureaksi ja nauti perunamuusin kera.
| 700 g | karjalanpaistilihaa |
| 100 g | sipulia |
| 300 g | porkkanaa |
| 200 g | lanttua |
| 1 tl | suolaa |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 - 1 l | vettä |
- 1.
Laita lihat uunipataan tai -vuokaan ja anna niiden ruskistua 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Käännä kerran paahtamisen puolivälissä.
- 2.
Kuori ja paloittele sipulit ja juurekset reiluiksi paloiksi. Ota pata uunista ja lisää juurekset sekä mausteet. Sekoita. Lisää kuumaa vettä niin, että lihat ja juurekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella tai foliolla ja alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä noin 2 tuntia.
- 3.
Tarjoa liha-juurespata perunamuusin, puolukoiden tai puolukkasurvoksen sekä maustekurkkujen kanssa.
Juures-lihapata
Maittava lihapata syntyy karjalanpaistilihoista ja juureksista – lisäksi tarvitaan vain vähän vettä ja mausteita. Hauduta liha-juurespata mureaksi ja nauti perunamuusin kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | karjalanpaistilihaa |
| 100 g | sipulia |
| 300 g | porkkanaa |
| 200 g | lanttua |
| 1 tl | suolaa |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 - 1 l | vettä |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Laita lihat uunipataan tai -vuokaan ja anna niiden ruskistua 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Käännä kerran paahtamisen puolivälissä.
Määrä Ainesosa 700 g karjalanpaistilihaa - 2
Kuori ja paloittele sipulit ja juurekset reiluiksi paloiksi. Ota pata uunista ja lisää juurekset sekä mausteet. Sekoita. Lisää kuumaa vettä niin, että lihat ja juurekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella tai foliolla ja alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä noin 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 200 g lanttua 300 g porkkanaa 100 g sipulia 1 tl suolaa 10 kpl maustepippuria 3 kpl laakerinlehteä 1/2 - 1 l vettä - 3
Tarjoa liha-juurespata perunamuusin, puolukoiden tai puolukkasurvoksen sekä maustekurkkujen kanssa.
Voit kypsentää pataa myös yön yli noin 90-asteen lämpötilassa.
Ravintosisältö
512
Energiaa kcal
2144
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
512
Energiaa kcal
2144
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 10 kpl Maustepippuria, 3 kpl Laakerinlehteä, 0.5 - 1 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























