Maittava lihapata syntyy karjalanpaistilihoista ja juureksista – lisäksi tarvitaan vain vähän vettä ja mausteita. Hauduta liha-juurespata mureaksi ja nauti perunamuusin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gkarjalanpaistilihaa
100 gsipulia
300 gporkkanaa
200 glanttua
1 tlsuolaa
10 kplmaustepippuria
3 kpllaakerinlehteä
1/2 - 1 lvettä

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Laita lihat uunipataan tai -vuokaan ja anna niiden ruskistua 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Käännä kerran paahtamisen puolivälissä.

    MääräAinesosa
    700 gkarjalanpaistilihaa
  2. 2

    Kuori ja paloittele sipulit ja juurekset reiluiksi paloiksi. Ota pata uunista ja lisää juurekset sekä mausteet. Sekoita. Lisää kuumaa vettä niin, että lihat ja juurekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella tai foliolla ja alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä noin 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    200 glanttua
    300 gporkkanaa
    100 gsipulia
    1 tlsuolaa
    10 kplmaustepippuria
    3 kpllaakerinlehteä
    1/2 - 1 lvettä
  3. 3

    Tarjoa liha-juurespata perunamuusin, puolukoiden tai puolukkasurvoksen sekä maustekurkkujen kanssa.

Voit kypsentää pataa myös yön yli noin 90-asteen lämpötilassa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 10 kpl Maustepippuria, 3 kpl Laakerinlehteä, 0.5 - 1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä