Juures-lihapata
Ainekset
Valmistus
Laita lihat uunipataan tai -vuokaan ja anna niiden ruskistua 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Käännä kerran paahtamisen puolivälissä.
Kuori ja paloittele sipulit ja juurekset reiluiksi paloiksi. Ota pata uunista ja lisää juurekset sekä mausteet. Sekoita. Lisää kuumaa vettä niin, että lihat ja juurekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella tai foliolla ja alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä noin 2 tuntia.
Tarjoa liha-juurespata perunamuusin, puolukoiden tai puolukkasurvoksen sekä maustekurkkujen kanssa.
Voit kypsentää pataa myös yön yli noin 90-asteen lämpötilassa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
512
2144
39,0 g
16,0 g
7,8 g
7,0 g
3,5 g
32,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
10 kpl Maustepippuria,
3 kpl Laakerinlehteä,
0,5 - 1 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli