Juustoiset kukkakaalipihvit
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Juustoiset kukkakaalipihvit ovat maustettu kahden juuston taktiikalla. Mehevät ja ruokaisat kasvispihvit maistuvat sellaisenaan vaikkapa salaatin kanssa.
| 700 g | kukkakaalia |
| 100 g | (2 dl) cheddarjuustoraastetta |
| 50 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| rypsiöljyä | |
- 1.
Poista kukkakaalista kova ja kuivunut kanta ja uloimmat lehdet. Paloittele kukkakaali ja keitä vähässä vedessä pehmeäksi. Valuta hyvin, murskaa haarukalla ja jäähdytä.
- 2.
Hienonna ruohosipuli. Sekoita kukkakaalin joukkoon ruohosipuli, juustoraasteet, jauhot, munat, suola ja pippuri.
- 3.
Paista ensin yksi reilun sentin paksuinen koepihvi rasvassa ohukaispannulla keskilämmöllä. Paista noin 2 minuuttia ja käännä pihvi. Jos pihvi ei pysy koossa, sekoita massaan lisää vehnäjauhoja (n. 1 rkl). Paista loput pihvit samaan tapaan.
Juustoiset kukkakaalipihvit ovat maustettu kahden juuston taktiikalla. Mehevät ja ruokaisat kasvispihvit maistuvat sellaisenaan vaikkapa salaatin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | kukkakaalia |
| 100 g | (2 dl) cheddarjuustoraastetta |
| 50 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Paistamiseen | |
| rypsiöljyä | |
Valmistus
- 1
Poista kukkakaalista kova ja kuivunut kanta ja uloimmat lehdet. Paloittele kukkakaali ja keitä vähässä vedessä pehmeäksi. Valuta hyvin, murskaa haarukalla ja jäähdytä.
Määrä Ainesosa 700 g kukkakaalia - 2
Hienonna ruohosipuli. Sekoita kukkakaalin joukkoon ruohosipuli, juustoraasteet, jauhot, munat, suola ja pippuri.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia 100 g (2 dl) cheddarjuustoraastetta 50 g (1 dl) parmesaaniraastetta 3 rkl vehnäjauhoja 2 kpl kananmunaa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Paista ensin yksi reilun sentin paksuinen koepihvi rasvassa ohukaispannulla keskilämmöllä. Paista noin 2 minuuttia ja käännä pihvi. Jos pihvi ei pysy koossa, sekoita massaan lisää vehnäjauhoja (n. 1 rkl). Paista loput pihvit samaan tapaan.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä
Lisukkeeksi sopii ruohosipulilla tai muilla yrteillä maustettu kermaviilikastike.
Ravintosisältö
257
Energiaa kcal
1077
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
257
Energiaa kcal
1077
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























