Poista kukkakaalista kova ja kuivunut kanta. Paloittele kukkakaali ja keitä vähässä vedessä pehmeäksi. Valuta hyvin, jäähdytä ja murskaa rakeiseksi haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon juustoraasteet, jauhot, munat ja suola. Paista ensin yksi reilun sentin paksuinen koepihvi rasvassa ohukaispannulla keskilämmöllä. Paista noin 2 minuuttia ja käännä pihvi. Jos pihvi ei pysy koossa, sekoita massaan lisää vehnäjauhoja (n. 1 rkl). Paista loput pihvit samaan tapaan.
Vinkki: Lisäkkeeksi sopii yrteillä maustettu kermaviili.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
86
357
3,0 g
0,8 g
6,5 g
2,5 g
3,0 g
6,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Emmentaljuustoraastetta,
1 dl Parmesaaniraastetta,
1 tl Suolaa,
Voita tai öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli