Poista kukkakaalista kova ja kuivunut kanta. Paloittele kukkakaali ja keitä vähässä vedessä pehmeäksi. Valuta hyvin, jäähdytä ja murskaa rakeiseksi haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon juustoraasteet, jauhot, munat ja suola. Paista ensin yksi reilun sentin paksuinen koepihvi rasvassa ohukaispannulla keskilämmöllä. Paista noin 2 minuuttia ja käännä pihvi. Jos pihvi ei pysy koossa, sekoita massaan lisää vehnäjauhoja (n. 1 rkl). Paista loput pihvit samaan tapaan.
Vinkki: Lisäkkeeksi sopii yrteillä maustettu kermaviili.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
357
86
3,0 g
0,8 g
6,5 g
2,5 g
3,0 g
6,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Emmentaljuustoraastetta,
1 dl Parmesaaniraastetta,
1 tl Suolaa,
Voita tai öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli