Juustoiset kukkakaalipihvit

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Juustoiset kukkakaalipihvit ovat maustettu kahden juuston taktiikalla. Mehevät ja ruokaisat kasvispihvit maistuvat sellaisenaan vaikkapa salaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gkukkakaalia
100 g(2 dl) cheddarjuustoraastetta
50 g(1 dl) parmesaaniraastetta
1/2 kplruukkua ruohosipulia
3 rklvehnäjauhoja
2 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Paistamiseen

rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Poista kukkakaalista kova ja kuivunut kanta ja uloimmat lehdet. Paloittele kukkakaali ja keitä vähässä vedessä pehmeäksi. Valuta hyvin, murskaa haarukalla ja jäähdytä.

    MääräAinesosa
    700 gkukkakaalia
  2. 2

    Hienonna ruohosipuli. Sekoita kukkakaalin joukkoon ruohosipuli, juustoraasteet, jauhot, munat, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua ruohosipulia
    100 g(2 dl) cheddarjuustoraastetta
    50 g(1 dl) parmesaaniraastetta
    3 rklvehnäjauhoja
    2 kplkananmunaa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Paista ensin yksi reilun sentin paksuinen koepihvi rasvassa ohukaispannulla keskilämmöllä. Paista noin 2 minuuttia ja käännä pihvi. Jos pihvi ei pysy koossa, sekoita massaan lisää vehnäjauhoja (n. 1 rkl). Paista loput pihvit samaan tapaan.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä

Lisukkeeksi sopii ruohosipulilla tai muilla yrteillä maustettu kermaviilikastike.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.7.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä