Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoiset kukkakaalipihvit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paista ruokaisat ja maittavat kukkakaalipihvit. Ne maistuvat salaatin kanssa tai liharuoan lisäkkeenä. Kukkakaalipihvit maistuvat yrteillä maustetun kermaviilin kanssa.

Ainekset

500 g
kukkakaalia
100 g
(2 dl) Emmentaljuustoraastetta
50 g
(1 dl) Parmesaaniraastetta
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa

Paistamiseen

Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista kukkakaalista kova ja kuivunut kanta. Paloittele kukkakaali ja keitä vähässä vedessä  pehmeäksi. Valuta hyvin, jäähdytä ja murskaa rakeiseksi haarukalla  tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon juustoraasteet, jauhot, munat ja suola.

500 g
kukkakaalia
100 g
(2 dl) Emmentaljuustoraastetta
50 g
(1 dl) Parmesaaniraastetta
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
2

Paista ensin yksi reilun sentin paksuinen koepihvi rasvassa ohukaispannulla keskilämmöllä. Paista noin 2 minuuttia ja käännä pihvi. Jos pihvi ei pysy koossa, sekoita massaan lisää vehnäjauhoja (n. 1 rkl). Paista loput pihvit samaan tapaan.

Voita

Vinkki: Lisäkkeeksi sopii yrteillä maustettu kermaviili.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 6.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

227

949

14,5 g

8,3 g

6,5 g

2,5 g

3,0 g

16,0 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli