Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoiset kukkakaalipihvit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paista ruokaisat ja maittavat kukkakaalipihvit. Ne maistuvat salaatin kanssa tai liharuoan lisäkkeenä. Kukkakaalipihvit maistuvat yrteillä maustetun kermaviilin kanssa.

Ainekset

500 g
kukkakaalia (1 kpl)
2 dl
Emmentaljuustoraastetta
1 dl
Parmesaaniraastetta
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa

Paistamiseen

Voita tai öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista kukkakaalista kova ja kuivunut kanta. Paloittele kukkakaali ja keitä vähässä vedessä  pehmeäksi. Valuta hyvin, jäähdytä ja murskaa rakeiseksi haarukalla  tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon juustoraasteet, jauhot, munat ja suola. Paista ensin yksi reilun sentin paksuinen koepihvi rasvassa ohukaispannulla keskilämmöllä. Paista noin 2 minuuttia ja käännä pihvi. Jos pihvi ei pysy koossa, sekoita massaan lisää vehnäjauhoja (n. 1 rkl). Paista loput pihvit samaan tapaan.

Vinkki: Lisäkkeeksi sopii yrteillä maustettu kermaviili.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

86

357

3,0 g

0,8 g

6,5 g

2,5 g

3,0 g

6,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Emmentaljuustoraastetta,

1 dl Parmesaaniraastetta,

1 tl Suolaa,

Voita tai öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli