Lohko kaalit paloiksi. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta hyvin ja pane kaalit uunivuokaan.
Murskaa valkosipuli ja sekoita öljyyn. Sivele leipäviipaleet valkosipuliöljyllä ja leikkaa viipaleet 2–3 osaan.
Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kattilaan samalla hyvin vatkaten. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia hiljalleen.
Lisää mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kastike kaalien päälle. Lisää leipäpalat ja painele niitä osittain kastikkeeseen. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes kastikkeen pinta saanut väriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
274
1149
14,3 g
5,0 g
22,8 g
8,0 g
4,5 g
10,3 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli