Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kahden kaalin gratiini

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Reilut leipäpalat ja runsas juustokastike tekevät kasvisgratiinista kokonaisen aterian.

Ainekset

300 g
Parsakaalia
300 g
Kukkakaalia
4 kpl
Vaaleaa leipää
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi

Kastike

25 g
Voita
3 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta
3/4 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1/4 tl
Valko- tai mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lohko kaalit paloiksi. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta hyvin ja pane kaalit uunivuokaan.

300 g
Kukkakaalia
300 g
Parsakaalia
2

Murskaa valkosipuli ja sekoita öljyyn. Sivele leipäviipaleet valkosipuliöljyllä ja leikkaa viipaleet 2–3 osaan.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Öljyä
4 kpl
Vaaleaa leipää
3

Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kattilaan samalla hyvin vatkaten. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia hiljalleen.

25 g
Voita
3 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maitoa
4

Lisää mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kastike kaalien päälle. Lisää leipäpalat ja painele niitä osittain kastikkeeseen. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes kastikkeen pinta saanut väriä.

3/4 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1/4 tl
Valko- tai mustapippuria
2 dl
Juustoraastetta
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
|
Muokattu: 24.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1149

14,3 g

5,0 g

22,8 g

8,0 g

4,5 g

10,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli