Kahden kaalin gratiini - Yhteishyvä

Kahden kaalin gratiini

Kahden kaalin gratiini
Annokset
4
Ruokavalio
Reilut leipäpalat ja runsas juustokastike tekevät kasvisgratiinista kokonaisen aterian.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Parsakaalia
300 g
Kukkakaalia
4 kpl
Vaaleaa leipää
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi

KASTIKE

25 g
Voita
3 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta
3/4 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1/4 tl
Valko- tai mustapippuria

Näin teet

1

Lohko kaalit paloiksi. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta hyvin ja pane kaalit uunivuokaan.
Murskaa valkosipuli ja sekoita öljyyn. Sivele leipäviipaleet valkosipuliöljyllä ja leikkaa viipaleet 2–3 osaan. Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kattilaan samalla hyvin vatkaten. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia hiljalleen.
Lisää mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kastike kaalien päälle. Lisää leipäpalat ja painele niitä osittain kastikkeeseen. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes kastikkeen pinta saanut väriä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 18.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g54 g
Proteiinia9 g34 g
Rasvaa14 g55 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj931 3725
Energiaa kcal222 889

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 viipaletta Vaaleaa leipää

  • Valkosipulinkynsi

  • 2 dl Juustoraastetta

  • 0,75 tl Suolaa

  • 1 tl Oreganoa

  • 0,25 tl Valko- tai mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g54 g
Proteiinia9 g34 g
Rasvaa14 g55 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj931 3725
Energiaa kcal222 889

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 viipaletta Vaaleaa leipää

  • Valkosipulinkynsi

  • 2 dl Juustoraastetta

  • 0,75 tl Suolaa

  • 1 tl Oreganoa

  • 0,25 tl Valko- tai mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.