Kahden kaalin gratiini

arvosana4/5

(6)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Reilut leipäpalat ja runsas juustokastike tekevät kasvisgratiinista kokonaisen aterian.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gparsakaalia
300 gkukkakaalia
4 kplviipaletta vaaleaa leipää
2 rklöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi

Kastike

25 gvoita
3 rklvehnäjauhoja
4 dlmaitoa
2 dljuustoraastetta
3/4 tlsuolaa
1 tloreganoa
1/4 tlvalkopippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Lohko kaalit paloiksi. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta hyvin ja pane kaalit uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    300 gkukkakaalia
    300 gparsakaalia
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita öljyyn. Sivele leipäviipaleet valkosipuliöljyllä ja leikkaa viipaleet 2–3 osaan.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklöljyä
    4 kplviipaletta vaaleaa leipää
  3. 3

    Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kattilaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 gvoita
    3 rklvehnäjauhoja
    4 dlmaitoa
  4. 4

    Lisää kastikkeeseen mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kastike kaalien päälle. Lisää leipäpalat ja painele niitä osittain kastikkeeseen. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes kastikkeen pinta saanut väriä.

    MääräAinesosa
    3/4 tlsuolaa
    1 tloreganoa
    1/4 tlvalkopippuria
    2 dljuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä