Kahden kaalin gratiini | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kahden kaalin gratiini

Kahden kaalin gratiini

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Reilut leipäpalat ja runsas juustokastike tekevät kasvisgratiinista kokonaisen aterian.

Ruokavaliot

Ainekset

300 g
Parsakaalia
300 g
Kukkakaalia
4 kpl
Vaaleaa leipää
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi

kastike

25 g
Voita
3 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta
3/4 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1/4 tl
Valko- tai mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lohko kaalit paloiksi. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta hyvin ja pane kaalit uunivuokaan.
Murskaa valkosipuli ja sekoita öljyyn. Sivele leipäviipaleet valkosipuliöljyllä ja leikkaa viipaleet 2–3 osaan. Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kattilaan samalla hyvin vatkaten. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia hiljalleen.
Lisää mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kastike kaalien päälle. Lisää leipäpalat ja painele niitä osittain kastikkeeseen. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes kastikkeen pinta saanut väriä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

931

222

13,8 g

4,8 g

13,5 g

7,8 g

4,0 g

8,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 viipaletta Vaaleaa leipää,

Valkosipulinkynsi,

2 dl Juustoraastetta,

0,75 tl Suolaa,

1 tl Oreganoa,

0,25 tl Valko- tai mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli