Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalaseljanka

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Kalaseljanka on venäläisen keittiön herkullinen klassikkoruoka. Tomaattipyree ja suolakurkku antavat kalakeitolle ominaisen punaisen värin ja aromikkaan maun. Suolakurkkujen liemestä keitto saa täyteläisen suolaista ja hapanta makua. Tarjoa keitto smetanan kanssa.

Ainekset

400 g
seitiä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
13 dl
vettä
1 kpl
kala-annosfondi
3 rkl
tomaattipyreetä
4 kpl
perunaa
3 kpl
porkkanaa
3 kpl
suolakurkkua
2 rkl
kapriksia
1 dl
suolakurkkujen lientä
1 dl
(1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna

LISÄKSI

120 g
(1 prk) smetanaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa (vetoisuus 5 l). Lisää joukkoon vesi, kala-annosfondi ja tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
13 dl
vettä
1 kpl
kala-annosfondi
3 rkl
tomaattipyreetä
2

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.

4 kpl
perunaa
3 kpl
porkkanaa
3

Paloittele suolakurkut ja seiti. Lisää kiehuvan liemen joukkoon suolakurkut, kaprikset ja kala. Mausta suolakurkkujen liemellä. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Lisää joukkoon tilli ja tarjoa smetanan kanssa.

3 kpl
suolakurkkua
2 rkl
kapriksia
400 g
seitiä
1 dl
suolakurkkujen lientä
1 dl
(1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna
120 g
(1 prk) smetanaa

Vinkki: Keittoon voi käyttää seitin sijaan muitakin kaloja.

Miltä maistui?
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

211

883

11,7 g

6,0 g

10,8 g

4,2 g

1,5 g

13,5 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl tomaattipyreetä,

2 rkl kapriksia,

1 dl (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli