Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa (vetoisuus 5 l). Lisää joukkoon vesi, kala-annosfondi ja tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä.
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.
Paloittele suolakurkut ja seiti. Lisää kiehuvan liemen joukkoon suolakurkut, kaprikset ja kala. Mausta suolakurkkujen liemellä. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Lisää joukkoon tilli ja tarjoa smetanan kanssa.
Vinkki: Keittoon voi käyttää seitin sijaan muitakin kaloja.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
844
202
11,7 g
6,0 g
9,5 g
2,8 g
1,5 g
13,5 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl tomaattipyreetä,
2 rkl kapriksia,
1 dl suolakurkkujen lientä,
1 dl (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli