Kalaseljanka | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalaseljanka

Kalaseljanka
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Kalaseljanka on venäläisen keittiön herkullinen klassikkoruoka. Tomaattipyree ja suolakurkku antavat kalakeitolle ominaisen punaisen värin ja aromikkaan maun. Suolakurkkujen liemestä keitto saa täyteläisen suolaista ja hapanta makua. Tarjoa keitto smetanan kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
seitiä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
13 dl
vettä
1 kpl
kala-annosfondi
3 rkl
tomaattipyreetä
4 kpl
perunaa
3 kpl
porkkanaa
3 kpl
suolakurkkua
2 rkl
kapriksia
1 dl
suolakurkkujen lientä
1 dl
(1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna

LISÄKSI

120 g
(1prk) smetanaa

Vinkki: Keittoon voi käyttää seitin sijaan muitakin kaloja.

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa (vetoisuus 5 l). Lisää joukkoon vesi, kala-annosfondi ja tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
13 dl
vettä
1 kpl
kala-annosfondi
3 rkl
tomaattipyreetä
2

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.

4 kpl
perunaa
3 kpl
porkkanaa
3

Paloittele suolakurkut ja seiti. Lisää kiehuvan liemen joukkoon suolakurkut, kaprikset ja kala. Mausta suolakurkkujen liemellä. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Lisää joukkoon tilli ja tarjoa smetanan kanssa.

3 kpl
suolakurkkua
2 rkl
kapriksia
400 g
seitiä
1 dl
suolakurkkujen lientä
1 dl
(1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna
120 g
(1prk) smetanaa
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 23.12.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj844 5061
Energiaa kcal202 1209
Rasvaa11.7 g70.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa6.0 g36.0 g
Hiilihydraatteja9.5 g57.0 g
Sokereita2.8 g17.0 g
Kuituja1.5 g9.0 g
Proteiinia13.5 g81.0 g
Suolaa1.5 g9.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 2 rkl kapriksia

  • 1 dl suolakurkkujen lientä

  • 1 dl (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj844 5061
Energiaa kcal202 1209
Rasvaa11.7 g70.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa6.0 g36.0 g
Hiilihydraatteja9.5 g57.0 g
Sokereita2.8 g17.0 g
Kuituja1.5 g9.0 g
Proteiinia13.5 g81.0 g
Suolaa1.5 g9.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 2 rkl kapriksia

  • 1 dl suolakurkkujen lientä

  • 1 dl (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.