Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa (vetoisuus 5 l). Lisää joukkoon vesi, kala-annosfondi ja tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä.
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.
Paloittele suolakurkut ja seiti. Lisää kiehuvan liemen joukkoon suolakurkut, kaprikset ja kala. Mausta suolakurkkujen liemellä. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Lisää joukkoon tilli ja tarjoa smetanan kanssa.
Vinkki: Keittoon voi käyttää seitin sijaan muitakin kaloja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
211
883
11,7 g
6,0 g
10,8 g
4,2 g
1,5 g
13,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl tomaattipyreetä,
2 rkl kapriksia,
1 dl (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli