Kalaseljanka | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalaseljanka

Kalaseljanka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kalaseljanka on venäläisen keittiön herkullinen klassikkoruoka. Tomaattipyree ja suolakurkku antavat kalakeitolle ominaisen punaisen värin ja aromikkaan maun. Suolakurkkujen liemestä keitto saa täyteläisen suolaista ja hapanta makua. Tarjoa keitto smetanan kanssa.

Ainekset

400 g
seitiä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
13 dl
vettä
1 kpl
kala-annosfondi
3 rkl
tomaattipyreetä
4 kpl
perunaa
3 kpl
porkkanaa
3 kpl
suolakurkkua
2 rkl
kapriksia
1 dl
suolakurkkujen lientä
1 dl
(1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna

lisäksi

120 g
(1prk) smetanaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa (vetoisuus 5 l). Lisää joukkoon vesi, kala-annosfondi ja tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
13 dl
vettä
1 kpl
kala-annosfondi
3 rkl
tomaattipyreetä
2

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.

4 kpl
perunaa
3 kpl
porkkanaa
3

Paloittele suolakurkut ja seiti. Lisää kiehuvan liemen joukkoon suolakurkut, kaprikset ja kala. Mausta suolakurkkujen liemellä. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Lisää joukkoon tilli ja tarjoa smetanan kanssa.

3 kpl
suolakurkkua
2 rkl
kapriksia
400 g
seitiä
1 dl
suolakurkkujen lientä
1 dl
(1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna
120 g
(1prk) smetanaa

Vinkki: Keittoon voi käyttää seitin sijaan muitakin kaloja.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 23.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

844

202

11,7 g

6,0 g

9,5 g

2,8 g

1,5 g

13,5 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl tomaattipyreetä,

2 rkl kapriksia,

1 dl suolakurkkujen lientä,

1 dl (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli