Kalaseljanka
60 min

Nappaa talteen!
Kalaseljanka on venäläisen keittiön herkullinen klassikkoruoka. Tomaattipyree ja suolakurkku antavat kalakeitolle punaisen värin ja aromikkaan maun. Suolakurkkujen liemestä keitto saa täyteläisen suolaista ja hapanta makua. Tarjoa keitto smetanan kanssa.
| 400 g | seitiä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 13 dl | vettä |
| 1 kpl | kala-annosfondi |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 4 kpl | perunaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 3 kpl | suolakurkkua |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1 dl | suolakurkkujen lientä |
| 1 dl | (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa (vetoisuus 5 l). Lisää joukkoon vesi, kala-annosfondi ja tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä.
- 2.
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.
- 3.
Paloittele suolakurkut ja seiti. Lisää kiehuvan liemen joukkoon suolakurkut, kaprikset ja kala. Mausta suolakurkkujen liemellä. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Lisää joukkoon tilli ja tarjoa smetanan kanssa.
Kalaseljanka
arvosana5/5
60 min
Kalaseljanka on venäläisen keittiön herkullinen klassikkoruoka. Tomaattipyree ja suolakurkku antavat kalakeitolle punaisen värin ja aromikkaan maun. Suolakurkkujen liemestä keitto saa täyteläisen suolaista ja hapanta makua. Tarjoa keitto smetanan kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | seitiä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 13 dl | vettä |
| 1 kpl | kala-annosfondi |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 4 kpl | perunaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 3 kpl | suolakurkkua |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1 dl | suolakurkkujen lientä |
| 1 dl | (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna |
LISÄKSI | |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa (vetoisuus 5 l). Lisää joukkoon vesi, kala-annosfondi ja tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl rypsiöljyä 13 dl vettä 1 kpl kala-annosfondi 3 rkl tomaattipyreetä - 2
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl perunaa 3 kpl porkkanaa - 3
Paloittele suolakurkut ja seiti. Lisää kiehuvan liemen joukkoon suolakurkut, kaprikset ja kala. Mausta suolakurkkujen liemellä. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Lisää joukkoon tilli ja tarjoa smetanan kanssa.
Määrä Ainesosa 3 kpl suolakurkkua 2 rkl kapriksia 400 g seitiä 1 dl suolakurkkujen lientä 1 dl (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna 120 g (1 prk) smetanaa
Vinkki: Keittoon voi käyttää seitin sijaan muitakin kaloja.
Ravintosisältö
213
Energiaa kcal
891
Energiaa kj
11,7 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,2 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
13,7 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
213
Energiaa kcal
891
Energiaa kj
11,7 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,2 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
13,7 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattipyreetä, 2 rkl kapriksia, 1 dl (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























