Kalaseljanka

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

60 min

Kalaseljanka on venäläisen keittiön herkullinen klassikkoruoka. Tomaattipyree ja suolakurkku antavat kalakeitolle punaisen värin ja aromikkaan maun. Suolakurkkujen liemestä keitto saa täyteläisen suolaista ja hapanta makua. Tarjoa keitto smetanan kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gseitiä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
13 dlvettä
1 kplkala-annosfondi
3 rkltomaattipyreetä
4 kplperunaa
3 kplporkkanaa
3 kplsuolakurkkua
2 rklkapriksia
1 dlsuolakurkkujen lientä
1 dl(1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna

LISÄKSI

120 g(1 prk) smetanaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa (vetoisuus 5 l). Lisää joukkoon vesi, kala-annosfondi ja tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    13 dlvettä
    1 kplkala-annosfondi
    3 rkltomaattipyreetä
  2. 2

    Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää ne kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplperunaa
    3 kplporkkanaa
  3. 3

    Paloittele suolakurkut ja seiti. Lisää kiehuvan liemen joukkoon suolakurkut, kaprikset ja kala. Mausta suolakurkkujen liemellä. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Lisää joukkoon tilli ja tarjoa smetanan kanssa.

    MääräAinesosa
    3 kplsuolakurkkua
    2 rklkapriksia
    400 gseitiä
    1 dlsuolakurkkujen lientä
    1 dl(1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna
    120 g(1 prk) smetanaa

Vinkki: Keittoon voi käyttää seitin sijaan muitakin kaloja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattipyreetä, 2 rkl kapriksia, 1 dl (1/2 ruukkua) tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
23.12.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä