Kanaburritot
30 min

Nappaa talteen!
Valmista tortillat jauhoista asti itse. Itse tehdyt tortillat ovat yllättävän helppoja ja nopeita valmistaa. Kauli niistä pieniä tai isoja, paista molemmin puolin pannulla ja rullaa ihanan kanatäytteen kanssa burritoiksi.
| Taikina | |
|---|---|
| 3 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 1/2 dl | maissijauhoja |
| 2 1/2 dl | lämmintä vettä |
| 1/2 | suolaa |
| Täyte | |
| 300 g | kanan fileesuikaleita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | chili |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | juustokumina |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | (ruukku) lehtisalaattia |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
| 1 dl | jalapenoa (säilyke) |
| 300 g | (1 tlk) salsakastiketta |
- 1.
Siivilöi vehnä- ja maissijauhot sekä suola kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja lisää vesi. Sekoita jauhoja kuopan ympäriltä haarukalla hiljalleen veteen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kumoa leivinpöydälle.
- 2.
Vaivaa taikinaa käsin 3–4 minuuttia ja pyöritä se tangoksi. Jos teet isoja, noin 20 cm:n tortilloja, jaa taikina 16 palaan. Jos haluat pieniä, noin 12 cm:n tortilloja, jaa taikina 22 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli mahdollisimman ohuiksi. Peitä kelmulla.
- 3.
Kypsennä tortillat mahdollisimman kuumalla pannulla ilman rasvaa, nopeasti molemmin puolin, kunnes ne ovat paahtuneet kunnolla pilkullisiksi. Jos haluat niistä pehmeitä, lado ne päällekkäin ja peitä liinalla. Jos haluat rapeita tortilloja, levitä ne työpöydälle ja paista vielä öljyssä ennen tarjoamista.
- 4.
Tee täyte. Kuivaa fileesuikaleet talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna chili. Paista broileria, valkosipulia ja chiliä öljyssä pannulla 10 minuuttia. Sekoita mausteet joukkoon.
- 5.
Huuhdo kasvikset. Viipaloi tomaatit ja lime. Kuori ja viipaloi avokado ja sipuli. Irrota salaatin ja korianterin lehdet. Täytä tortillat kanapaistoksella, kasviksilla, jalapenoilla ja salsalla. Tarjoa limen kanssa.
Kanaburritot
arvosana2/5
30 min
Valmista tortillat jauhoista asti itse. Itse tehdyt tortillat ovat yllättävän helppoja ja nopeita valmistaa. Kauli niistä pieniä tai isoja, paista molemmin puolin pannulla ja rullaa ihanan kanatäytteen kanssa burritoiksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 3 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 1/2 dl | maissijauhoja |
| 2 1/2 dl | lämmintä vettä |
| 1/2 | suolaa |
Täyte | |
| 300 g | kanan fileesuikaleita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | chili |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | juustokumina |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | (ruukku) lehtisalaattia |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
| 1 dl | jalapenoa (säilyke) |
| 300 g | (1 tlk) salsakastiketta |
Valmistus
- 1
Siivilöi vehnä- ja maissijauhot sekä suola kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja lisää vesi. Sekoita jauhoja kuopan ympäriltä haarukalla hiljalleen veteen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kumoa leivinpöydälle.
Määrä Ainesosa 3 3/4 dl vehnäjauhoja 2 1/2 dl maissijauhoja 1/2 suolaa 2 1/2 dl lämmintä vettä - 2
Vaivaa taikinaa käsin 3–4 minuuttia ja pyöritä se tangoksi. Jos teet isoja, noin 20 cm:n tortilloja, jaa taikina 16 palaan. Jos haluat pieniä, noin 12 cm:n tortilloja, jaa taikina 22 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli mahdollisimman ohuiksi. Peitä kelmulla.
- 3
Kypsennä tortillat mahdollisimman kuumalla pannulla ilman rasvaa, nopeasti molemmin puolin, kunnes ne ovat paahtuneet kunnolla pilkullisiksi. Jos haluat niistä pehmeitä, lado ne päällekkäin ja peitä liinalla. Jos haluat rapeita tortilloja, levitä ne työpöydälle ja paista vielä öljyssä ennen tarjoamista.
- 4
Tee täyte. Kuivaa fileesuikaleet talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna chili. Paista broileria, valkosipulia ja chiliä öljyssä pannulla 10 minuuttia. Sekoita mausteet joukkoon.
Määrä Ainesosa 300 g kanan fileesuikaleita 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl chili 2 rkl rypsiöljyä 1 tl juustokumina 1 tl oreganoa 1/2 tl suolaa - 5
Huuhdo kasvikset. Viipaloi tomaatit ja lime. Kuori ja viipaloi avokado ja sipuli. Irrota salaatin ja korianterin lehdet. Täytä tortillat kanapaistoksella, kasviksilla, jalapenoilla ja salsalla. Tarjoa limen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 1 kpl lime 1 kpl avokado 1 kpl punasipuli 1 kpl (ruukku) lehtisalaattia 1 kpl (ruukku) korianteria 1 dl jalapenoa (säilyke) 300 g (1 tlk) salsakastiketta
Ravintosisältö
645
Energiaa kcal
2702
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
78,0 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
13,8 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
645
Energiaa kcal
2702
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
78,0 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
13,8 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2.5 dl lämmintä vettä, suolaa, 1 tl juustokumina, 1 tl oreganoa, 1 dl jalapenoa (säilyke).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























