Karamellisoitu sipulipasta

arvosana5/5

(11)arviota
4 Annosta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Hitaasti kypsennetty karamellisoitu sipuli tuo yksinkertaiseen pastaan syvän makean ja umamisen maun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 - 5 kpl(450 g) sipulia
3 kplvalkosipulinkynsi
2 rkloliiviöljyä
1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
1 rklbalsamiviinietikkaa
2 tlsokeria
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %

Lisäksi

350 gpastaa (esim. gnocchi)
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
(parmesaaniraastetta)

Valmistus

  1. 1

    Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Paista sipuleita miedolla lämmöllä öljyssä pannulla noin 15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaatit, etikka, sokeri, suola ja pippuri pannulle, paista 5 minuuttia. Lisää kerma ja kuumenna kastike.

    MääräAinesosa
    4 - 5 kpl(450 g) sipulia
    3 kplvalkosipulinkynsi
    2 rkloliiviöljyä
    1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    2 tlsokeria
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
  2. 2

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan al denteksi. Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    350 gpastaa (esim. gnocchi)
  3. 3

    Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja halutessasi parmesaanilla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
    (parmesaaniraastetta)

Vinkki: Voit korvata oliiviöljyn aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (parmesaaniraastetta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.2.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä