Karamellisoitu sipulipasta
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hitaasti kypsennetty karamellisoitu sipuli tuo yksinkertaiseen pastaan syvän makean ja umamisen maun.
| 4 - 5 kpl | (450 g) sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 350 g | pastaa (esim. gnocchi) |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| (parmesaaniraastetta) | |
- 1.
Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Paista sipuleita miedolla lämmöllä öljyssä pannulla noin 15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaatit, etikka, sokeri, suola ja pippuri pannulle, paista 5 minuuttia. Lisää kerma ja kuumenna kastike.
- 2.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan al denteksi. Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen.
- 3.
Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja halutessasi parmesaanilla.
Hitaasti kypsennetty karamellisoitu sipuli tuo yksinkertaiseen pastaan syvän makean ja umamisen maun.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 - 5 kpl | (450 g) sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
Lisäksi | |
| 350 g | pastaa (esim. gnocchi) |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| (parmesaaniraastetta) | |
Valmistus
- 1
Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Paista sipuleita miedolla lämmöllä öljyssä pannulla noin 15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaatit, etikka, sokeri, suola ja pippuri pannulle, paista 5 minuuttia. Lisää kerma ja kuumenna kastike.
Määrä Ainesosa 4 - 5 kpl (450 g) sipulia 3 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl oliiviöljyä 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä 1 rkl balsamiviinietikkaa 2 tl sokeria 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 dl (1 prk) ruokakermaa 15 % - 2
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan al denteksi. Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 350 g pastaa (esim. gnocchi) - 3
Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja halutessasi parmesaanilla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa (parmesaaniraastetta)
Vinkki: Voit korvata oliiviöljyn aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä.
Ravintosisältö
472
Energiaa kcal
1976
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,8 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
472
Energiaa kcal
1976
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,8 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (parmesaaniraastetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























