Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Karamellisoitu sipulipasta

Karamellisoitu sipulipasta

timer-icon30 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hitaasti kypsennetty karamellisoitu sipuli tuo yksinkertaiseen pastaan syvän makean ja umamisen maun.

Ainekset

4 - 5 kpl
(450 g) sipulia
3 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
sokeria
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %

Lisäksi

350 g
pastaa (esim. gnocchi)
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
(parmesaaniraastetta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Paista sipuleita miedolla lämmöllä öljyssä pannulla noin 15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaatit, etikka, sokeri, suola ja pippuri pannulle, paista 5 minuuttia. Lisää kerma ja kuumenna kastike.

4 - 5 kpl
(450 g) sipulia
3 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
sokeria
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
2

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan al denteksi. Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen.

350 g
pastaa (esim. gnocchi)
3

Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja halutessasi parmesaanilla.

1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
(parmesaaniraastetta)

Vinkki: Voit korvata oliiviöljyn aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.2.2025
|
Muokattu: 28.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

472

1976

16,5 g

6,5 g

64,8 g

6,8 g

4,3 g

11,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(parmesaaniraastetta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli