Karjalanpaisti kiinalaisittain

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Suomalaisten suosikkiruoka karjalanpaisti muuntautuu pekingiläisen katuruoan innoittamana täysin uudenlaiseksi. Tässä pehmeäksi haudutetussa padassa maistuvat chili, inkivääri ja muut vahvat mausteet.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
900 gkarjalanpaistilihoja
4 kplvalkosipulinkynttä
2 kplsipulia
3 cmpala inkivääriä
2 rklchilikastiketta
2 rklfariinisokeria
3 rklsoijakastiketta
2 kpltähtianista
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna
3 dlvettä

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri.

    MääräAinesosa
    4 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplsipulia
    3 cmpala inkivääriä
  2. 2

    Pane lihat pataan. Lisää sipulit ja kaikki mausteet. Sekoita hyvin. Lisää vesi.

    MääräAinesosa
    900 gkarjalanpaistilihoja
    2 rklchilikastiketta
    2 rklfariinisokeria
    3 rklsoijakastiketta
    2 kpltähtianista
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
    3 dlvettä
  3. 3

    Kypsennä pataa ensin 225-asteisessa uunissa ilman kantta 20 minuuttia. Peitä pata kannella ja alenna lämpö 150 asteeseen. Kypsennä 3 tuntia. Ota kansi pois ja kypsennä pataa vielä 30 minuuttia.

Tarjoa lisukkeena esimerkiksi keitettyä jasmiiniriisiä sekä korianterilla ja chilillä maustettuja hölskytyskurkkuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 cm pala inkivääriä, 2 kpl tähtianista.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä