Karjalanpaisti kiinalaisittain | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Karjalanpaisti kiinalaisittain

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Suomalaisten suosikkiruoka karjalanpaisti muuntautuu pekingiläisen katuruoan innoittamana täysin uudenlaiseksi. Tässä pehmeäksi haudutetussa padassa maistuvat chili, inkivääri ja muut vahvat mausteet.

Ainekset

900 g
Karjalanpaistilihaa
4 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Isoa sipulia
3 cm
Pala inkivääriä
2 rkl
Chilikastiketta (esim. sriracha)
2 rkl
Fariinisokeria
3 rkl
Soijakastiketta
1 - 2 kpl
Tähtianista
1 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
3 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri.

Pane lihat pataan. Lisää sipulit ja kaikki mausteet. Sekoita hyvin. Lisää vesi.

Kypsennä pataa ensin 225-asteisessa uunissa ilman kantta 20 minuuttia. Peitä pata kannella ja alenna lämpö 150 asteeseen. Kypsennä 3 tuntia. Ota kansi pois ja kypsennä pataa vielä ½–1 tuntia.

Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi keitettyä jasmiiniriisiä sekä korianterilla ja chilillä maustettuja hölskytyskurkkuja.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 4.4.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1771

423

33,0 g

13,7 g

5,3 g

4,8 g

0,2 g

27,0 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

3 cm Pala inkivääriä,

2 rkl Chilikastiketta (esim, sriracha),

Tähtianista,

1 tl Suolaa,

1 tl Mustapippuria,

3 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli