Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri.
Pane lihat pataan. Lisää sipulit ja kaikki mausteet. Sekoita hyvin. Lisää vesi.
Kypsennä pataa ensin 225-asteisessa uunissa ilman kantta 20 minuuttia. Peitä pata kannella ja alenna lämpö 150 asteeseen. Kypsennä 3 tuntia. Ota kansi pois ja kypsennä pataa vielä ½–1 tuntia.
Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi keitettyä jasmiiniriisiä sekä korianterilla ja chilillä maustettuja hölskytyskurkkuja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
423
1771
33,0 g
13,7 g
5,3 g
4,8 g
0,2 g
27,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
3 cm Pala inkivääriä,
2 rkl Chilikastiketta (esim, sriracha),
Tähtianista,
1 tl Suolaa,
1 tl Mustapippuria,
3 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli