Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvis-possuvokki

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Suikaloidut kasvikset ja ihanat mausteet – chili, inkivääri ja valkosipuli – tekevät helpon ja maukkaan vokin. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.

Ainekset

1 l
Suikaloituja kasviksia (esim. porkkanaa, paprikaa, kaalia, sipulia, kesäkurpitsaa, chiliä)
1 rkl
Hienonnettua valkosipulia
1 rkl
Hienonnettua inkivääriä
300 - 400 g
Possunlihasuikaleita
3 rkl
Öljyä
1 dl
Makeaa chilikastiketta
1/2 dl
Soijaa
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna öljyssä hetki valkosipulia ja inkivääriä. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen kahdessa erässä juuri ja juuri kypsiksi.

Nosta kasvikset pois vokista. Lisää öljyä ja paista porsaansuikaleet kypsiksi. Kaada pannulle chilikastike ja soija. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kasvikset lihan joukkoon ja kuumenna nopeasti. Tarjoa lisänä riisiä tai nuudeleita.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

392

1641

23,8 g

5,5 g

20,5 g

16,8 g

3,8 g

21,8 g

3,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Hienonnettua valkosipulia,

1 rkl Hienonnettua inkivääriä,

0,5 tl Mustapippuria,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli