Keltajuuri-fetakiusaus

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Maukas uuniruoka saa luonteikkaan arominsa keltajuuresta. Tämä pirteän värinen juures-jauhelihavuoka saa makua myös fetasta, ohrasta ja timjamista. Keltajuurta käytetään punajuuren tapaan. Keltajuuren käsittely on punajuurta mukavampaa, sillä se ei värjää tai sotke.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeltajuuria (6‒7 kpl)
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
1/2 tlmustapippuria
1 tlsuolaa
1 1/2 tltimjamia
1 dlrikottuja ohrasuurimoita

Munamaito

2 kplkananmunaa
5 dlmaitoa

Lisäksi

150 gfetajuustoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja raasta keltajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.

    MääräAinesosa
    500 gkeltajuuria (6‒7 kpl)
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit, mausteet ja ohrasuurimot paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoittaen.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
    1/2 tlmustapippuria
    1 1/2 tltimjamia
    1 tlsuolaa
    1 dlrikottuja ohrasuurimoita
  3. 3

    Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3 litraa) keltajuuriraaste ja jauhelihaseos.

  4. 4

    Vatkaa kulhossa kananmunat ja maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa
    2 kplkananmunaa
  5. 5

    Murusta fetajuusto pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

    MääräAinesosa
    150 gfetajuustoa

Vinkki: Voit korvata naudan jauhelihan broilerin jauhelihalla tai kaurajauhiksella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
15.10.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä