Keltajuuri-fetakiusaus | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keltajuuri-fetakiusaus

Keltajuuri-fetakiusaus

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Loppusyksyn maukkain feta-jauhelihavuoka saa luonteikkaan makunsa keltajuuresta. Tämä pirteän värinen juures-jauhelihavuoka saa makua myös fetasta, ohrasta ja timjamista. Keltajuurta käytetään punajuuren tapaan. Keltajuuren käsittely on punajuurta mukavampaa, sillä se ei värjää tai sotke.

Ainekset

500 g
keltajuuria (6‒7 kpl)
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
400 g
naudan jauhelihaa (1 pkt)
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
1 1/2 tl
timjamia
1 dl
rikottuja ohrasuurimoita

munamaito

2 kpl
kananmunaa
5 dl
maitoa

lisäksi

150 g
fetajuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja raasta keltajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.

500 g
keltajuuria (6‒7 kpl)
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2

Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit, mausteet ja ohrasuurimot paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoittaen.

400 g
naudan jauhelihaa (1 pkt)
1/2 tl
mustapippuria
1 1/2 tl
timjamia
1 tl
suolaa
1 dl
rikottuja ohrasuurimoita
3

Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3 litraa) keltajuuriraaste ja jauhelihaseos.

4

Vatkaa kulhossa kananmunat ja maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan.

5 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
5

Murusta fetajuusto pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

150 g
fetajuustoa

Vinkki: Voit korvata naudan jauhelihan broilerin jauhelihalla tai kaurajauhiksella.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.10.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1547

370

21,2 g

10,2 g

19,5 g

10,3 g

3,3 g

24,0 g

2,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli