Keltajuuri-fetakiusaus
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukas uuniruoka saa luonteikkaan arominsa keltajuuresta. Tämä pirteän värinen juures-jauhelihavuoka saa makua myös fetasta, ohrasta ja timjamista. Keltajuurta käytetään punajuuren tapaan. Keltajuuren käsittely on punajuurta mukavampaa, sillä se ei värjää tai sotke.
| 500 g | keltajuuria (6‒7 kpl) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 tl | timjamia |
| 1 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| Munamaito | |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | maitoa |
| Lisäksi | |
| 150 g | fetajuustoa |
- 1.
Pese, kuori ja raasta keltajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.
- 2.
Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit, mausteet ja ohrasuurimot paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoittaen.
- 3.
Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3 litraa) keltajuuriraaste ja jauhelihaseos.
- 4.
Vatkaa kulhossa kananmunat ja maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
- 5.
Murusta fetajuusto pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Keltajuuri-fetakiusaus
Maukas uuniruoka saa luonteikkaan arominsa keltajuuresta. Tämä pirteän värinen juures-jauhelihavuoka saa makua myös fetasta, ohrasta ja timjamista. Keltajuurta käytetään punajuuren tapaan. Keltajuuren käsittely on punajuurta mukavampaa, sillä se ei värjää tai sotke.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | keltajuuria (6‒7 kpl) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 tl | timjamia |
| 1 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
Munamaito | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | maitoa |
Lisäksi | |
| 150 g | fetajuustoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese, kuori ja raasta keltajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.
Määrä Ainesosa 500 g keltajuuria (6‒7 kpl) 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi - 2
Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit, mausteet ja ohrasuurimot paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoittaen.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudan jauhelihaa 1/2 tl mustapippuria 1 1/2 tl timjamia 1 tl suolaa 1 dl rikottuja ohrasuurimoita - 3
Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3 litraa) keltajuuriraaste ja jauhelihaseos.
- 4
Vatkaa kulhossa kananmunat ja maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
Määrä Ainesosa 5 dl maitoa 2 kpl kananmunaa - 5
Murusta fetajuusto pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Määrä Ainesosa 150 g fetajuustoa
Vinkki: Voit korvata naudan jauhelihan broilerin jauhelihalla tai kaurajauhiksella.
Ravintosisältö
372
Energiaa kcal
1555
Energiaa kj
21,2 g
Rasvaa
10,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
24,2 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
372
Energiaa kcal
1555
Energiaa kj
21,2 g
Rasvaa
10,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
24,2 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























