Keltajuuri-fetakiusaus - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keltajuuri-fetakiusaus

Keltajuuri-fetakiusaus
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Loppusyksyn maukkain feta-jauhelihavuoka saa luonteikkaan makunsa keltajuuresta. Tämä pirteän värinen juures-jauhelihavuoka saa makua myös fetasta, ohrasta ja timjamista. Keltajuurta käytetään punajuuren tapaan. Keltajuuren käsittely on punajuurta mukavampaa, sillä se ei värjää tai sotke.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
keltajuuria (6‒7 kpl)
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
400 g
naudan jauhelihaa (1 pkt)
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
1 1/2 tl
timjamia
1 dl
rikottuja ohrasuurimoita

MUNAMAITO

2 kpl
kananmunaa
5 dl
maitoa

LISÄKSI

150 g
fetajuustoa

Vinkki: Voit korvata naudan jauhelihan broilerin jauhelihalla tai kaurajauhiksella.

Näin teet

1

Pese, kuori ja raasta keltajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.

500 g
keltajuuria (6‒7 kpl)
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2

Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit, mausteet ja ohrasuurimot paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoittaen.

400 g
naudan jauhelihaa (1 pkt)
1/2 tl
mustapippuria
1 1/2 tl
timjamia
1 tl
suolaa
1 dl
rikottuja ohrasuurimoita
3

Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3 litraa) keltajuuriraaste ja jauhelihaseos.

4

Vatkaa kulhossa kananmunat ja maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan.

5 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
5

Murusta fetajuusto pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

150 g
fetajuustoa
Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.10.2019
Muokattu: 15.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g117 g
Proteiinia24 g144 g
Rasvaa21 g127 g
Kuituja3 g20 g
Energiaa kj1547 9284
Energiaa kcal370 2218

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g117 g
Proteiinia24 g144 g
Rasvaa21 g127 g
Kuituja3 g20 g
Energiaa kj1547 9284
Energiaa kcal370 2218
Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.