Kesäkurpitsa-kookoskeitto
45 min

Nappaa talteen!
Kesäkurpitsa-kookoskeitto hurmaa raikkaalla maullaan ja piristävän keltaisella värillään! Rapeutta ja ruokaisuutta tuo keiton viimeistelevä sitruunainen kesäkurpitsalisuke.
| 300 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | purjo |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | currya |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 5 dl | kasvislientä (gluteenitonta) |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 1 kpl | lime |
| Kesäkurpitsalisuke | |
|---|---|
| 300 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | kurpitsansiemeniä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Huuhtele ja kuutioi keittoon tuleva kesäkurpitsa. Halkaise, huuhtele ja kuivaa purjo. Hienonna purjon valkoiset ja vihreät osat erikseen. Säästä vihreä osa lisukkeeseen. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- 2.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota purjon valkoista osaa 2 minuuttia. Lisää valkosipuli, curry, kurkuma ja cayennenpippuri. Kuullota minuutti. Lisää kesäkurpitsat ja kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia.
- 3.
Tee lisuke keiton kiehuessa. Suikaloi kesäkurpitsa kuorimaveitsellä. Purista sitruunan mehu. Kuullota purjon vihreää osaa öljyssä pannulla 2 minuuttia. Lisää siemenet, juustokumina ja suola. Lisää sitruunamehu ja anna kiehahtaa. Siirrä seos kulhoon ja sekoita kurpitsasuikaleet joukkoon.
- 4.
Lisää keittoon kookosmaito ja purista joukkoon limen mehu, soseuta ja kuumenna uudelleen. Annostele lautasille ja viimeistele kesäkurpitsalisukkeella.
Kesäkurpitsa-kookoskeitto
arvosana5/5
45 min
Kesäkurpitsa-kookoskeitto hurmaa raikkaalla maullaan ja piristävän keltaisella värillään! Rapeutta ja ruokaisuutta tuo keiton viimeistelevä sitruunainen kesäkurpitsalisuke.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | purjo |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | currya |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 5 dl | kasvislientä (gluteenitonta) |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 1 kpl | lime |
Kesäkurpitsalisuke | |
| 300 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | kurpitsansiemeniä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja kuutioi keittoon tuleva kesäkurpitsa. Halkaise, huuhtele ja kuivaa purjo. Hienonna purjon valkoiset ja vihreät osat erikseen. Säästä vihreä osa lisukkeeseen. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Määrä Ainesosa 300 g (1 kpl) kesäkurpitsaa 1 kpl purjo 1 kpl valkosipulinkynsi - 2
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota purjon valkoista osaa 2 minuuttia. Lisää valkosipuli, curry, kurkuma ja cayennenpippuri. Kuullota minuutti. Lisää kesäkurpitsat ja kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 2 tl currya 1/2 tl kurkumaa 1/4 tl cayennenpippuria 5 dl kasvislientä (gluteenitonta) - 3
Tee lisuke keiton kiehuessa. Suikaloi kesäkurpitsa kuorimaveitsellä. Purista sitruunan mehu. Kuullota purjon vihreää osaa öljyssä pannulla 2 minuuttia. Lisää siemenet, juustokumina ja suola. Lisää sitruunamehu ja anna kiehahtaa. Siirrä seos kulhoon ja sekoita kurpitsasuikaleet joukkoon.
Määrä Ainesosa 300 g (1 kpl) kesäkurpitsaa 1/2 kpl sitruuna 2 rkl rypsiöljyä 1/2 dl kurpitsansiemeniä 1 tl juustokuminaa 1/2 tl suolaa - 4
Lisää keittoon kookosmaito ja purista joukkoon limen mehu, soseuta ja kuumenna uudelleen. Annostele lautasille ja viimeistele kesäkurpitsalisukkeella.
Määrä Ainesosa 400 ml (1 tlk) kookosmaitoa 1 kpl lime
Ravintosisältö
427
Energiaa kcal
1788
Energiaa kj
40,5 g
Rasvaa
21,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
427
Energiaa kcal
1788
Energiaa kj
40,5 g
Rasvaa
21,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























