Kuutioi keittoon tuleva kesäkurpitsa.
Halkaise, huuhtele ja kuivaa purjo hyvin. Hienonna valkoiset ja vihreät osat erikseen. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota purjon valkoista osaa 2 minuuttia. Lisää valkosipuli, curry, kurkuma ja cayennenpippuri. Kuullota minuutti. Lisää kesäkurpitsat ja kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia.
Tee lisäke keiton kiehuessa. Suikaloi kesäkurpitsa kuorimaveitsellä. Purista sitruunan mehu. Kuullota purjon vihreää osaa öljyssä pannulla 2 minuuttia. Lisää siemenet, juustokumina ja suola. Lisää sitruunamehu ja anna kiehahtaa. Siirrä seos kulhoon ja sekoita kurpitsasuikaleet joukkoon.
Lisää keittoon kookosmaito ja limen mehu, soseuta ja kuumenna uudelleen. Annostele lautasille ja viimeistele kesäkurpitsalisäkkeellä.
Vinkki: Kesäkurpitsalisäke sopii myös salaattiin ja leivän päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
198
827
18,0 g
6,0 g
4,5 g
4,3 g
1,5 g
3,8 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
2 rkl Öljyä,
2 tl Currya,
0,5 tl (1/2 tl) kurkumaa,
0,25 tl (1/4 tl) cayennenpippuria,
Limen mehu,
1 tl Juustokuminaa,
0,5 tl (1/2 tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli