Kesäkurpitsarullat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesäkurpitsasesongin huipennus on juustolla täytetyt kesäkurpitsat! Täytä kesäkurpitsarullat yrteillä, tuorejuustolla ja pinjansiemenillä - ja hauduta tomaattikastikkeessa uunissa.
| 350 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | srirachaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 20 g | (1/2 dl) parmesaaniraastetta |
| Täyte | |
| 30 g | (1 ps) pinjansiemeniä |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se juustohöylällä pituussuunnassa noin 20 ohueksi viipaleeksi.
- 2.
Kuumenna tomaattimurska kattilassa. Hienonna basilika ja jätä puolet sivuun odottamaan. Lisää kattilaan puolet basilikasta, kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi, mausteet ja juustoraaste. Kiehauta ja kumoa kastike uunivuokaan.
- 3.
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Varo, etteivät ne pala. Säästä noin ruokalusikallinen siemeniä koristeluun. Sekoita loppu basilika sekä muut täytteen ainekset pinjansiementen kanssa.
- 4.
Levitä kesäkurpitsaviipaleet työpöydälle. Jaa täyte viipaleille ja kääri viipaleet rullalle. Nosta rullat vuokaan kastikkeen päälle. Ripottele loput pinjansiemenet pinnalle. Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä.
Kesäkurpitsasesongin huipennus on juustolla täytetyt kesäkurpitsat! Täytä kesäkurpitsarullat yrteillä, tuorejuustolla ja pinjansiemenillä - ja hauduta tomaattikastikkeessa uunissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
Kastike | |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | srirachaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 20 g | (1/2 dl) parmesaaniraastetta |
Täyte | |
| 30 g | (1 ps) pinjansiemeniä |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se juustohöylällä pituussuunnassa noin 20 ohueksi viipaleeksi.
Määrä Ainesosa 350 g (1 kpl) kesäkurpitsaa - 2
Kuumenna tomaattimurska kattilassa. Hienonna basilika ja jätä puolet sivuun odottamaan. Lisää kattilaan puolet basilikasta, kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi, mausteet ja juustoraaste. Kiehauta ja kumoa kastike uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 1 kpl ruukku basilikaa 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 20 g (1/2 dl) parmesaaniraastetta - 3
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Varo, etteivät ne pala. Säästä noin ruokalusikallinen siemeniä koristeluun. Sekoita loppu basilika sekä muut täytteen ainekset pinjansiementen kanssa.
Määrä Ainesosa 30 g (1 ps) pinjansiemeniä 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Levitä kesäkurpitsaviipaleet työpöydälle. Jaa täyte viipaleille ja kääri viipaleet rullalle. Nosta rullat vuokaan kastikkeen päälle. Ripottele loput pinjansiemenet pinnalle. Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä.
Ravintosisältö
204
Energiaa kcal
854
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,0 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
204
Energiaa kcal
854
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,0 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























