Kuori kiivit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaapaise hedelmäliha kuorista lusikalla. Kuutioi avokadot. Hienonna kuoritut valkosipulit, punasipuli ja korianteri.
Yhdistä kiivi, avokado, valkosipulit ja sipuli kulhossa. Purista limen mehu joukkoon ja lisää korianteri. Hienonna jalapenoviipaleet. Lisää ne ja öljy avokadoseokseen. Mausta ja sekoita tasaiseksi.
Sivele leipäviipaleet öljyllä ja grillaa ne tai paahda pannulla molemmin puolin rapeiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja raaputa valkosipulilla paahdetun leivän pintaa.
Lusikoi kiiviguacamolea leiville ja tarjoa heti.
Vinkki: Itse tehty guacamole säilyy kannellisessa tölkissä jääkaapissa pari päivää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
430
1799
26,3 g
3,5 g
34,8 g
14,3 g
9,3 g
6,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Jalopenoviipaletta (säilyke),
0,5 tl Juustokuminaa,
0,5 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli