Pese ja kuori perunat, juuripersilja sekä porkkanat. Paloittele perunat suupaloiksi ja porkkanat sekä juuripersilja pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota juuripersiljaa, porkkanaa ja sipulia kattilassa rasvassa muutama minuutti. Lisää vesi, perunat, piparjuuritahna, fondi, laakerinlehdet, pippurisekoitus ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
Laita siikafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, pidä kalapiikillä tai haarukalla kiinni pyrstöstä ja leikkaa terävällä veitsellä liha irti nahasta. Poista ruodot ja kuutioi kala.
Lisää kalat ja sitruunanmehu keittoon. Kuumenna muutama minuutti kunnes kala on kypsää. Viimeistele hienonnetulla tillillä.
Vinkki: Kokeile keittoon kuhaa tai lohta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
263
1101
7,6 g
3,8 g
22,4 g
5,6 g
4,4 g
22,6 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl piparjuuritahnaa,
4 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli