Kirkas siikakeitto
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kalakeitolla on helppo onnistua! Upean makuinen siika maistuu tässä kirkasliemisessä keitossa. Juuripersilja ja piparjuuri antavat liemeen täyteläisen, aromikkaan ja raikkaan maun. Siikakeitto on hyvä vaihtoehto perinteiselle kermaiselle lohikeitolle.
| 500 g | siikafileetä |
| 500 g | (5−7) perunaa (kiinteä lajike) |
| 300 g | (1 ps) juuripersiljaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | voita tai rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 rkl | piparjuuritahnaa |
| 1 kpl | kala-annosfondi |
| 4 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 tl | pippurisekoitusta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukku tilliä |
- 1.
Pese ja kuori perunat, juuripersilja sekä porkkanat. Paloittele perunat suupaloiksi ja porkkanat sekä juuripersilja pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- 2.
Kuullota juuripersiljaa, porkkanaa ja sipulia kattilassa rasvassa muutama minuutti. Lisää vesi, perunat, piparjuuritahna, fondi, laakerinlehdet, pippurisekoitus ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
- 3.
Laita siikafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, pidä kalapiikillä tai haarukalla kiinni pyrstöstä ja leikkaa terävällä veitsellä liha irti nahasta. Poista ruodot ja kuutioi kala.
- 4.
Lisää kalat ja sitruunanmehu keittoon. Kuumenna muutama minuutti kunnes kala on kypsää. Viimeistele hienonnetulla tillillä.
Kalakeitolla on helppo onnistua! Upean makuinen siika maistuu tässä kirkasliemisessä keitossa. Juuripersilja ja piparjuuri antavat liemeen täyteläisen, aromikkaan ja raikkaan maun. Siikakeitto on hyvä vaihtoehto perinteiselle kermaiselle lohikeitolle.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | siikafileetä |
| 500 g | (5−7) perunaa (kiinteä lajike) |
| 300 g | (1 ps) juuripersiljaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | voita tai rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 rkl | piparjuuritahnaa |
| 1 kpl | kala-annosfondi |
| 4 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 tl | pippurisekoitusta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 rkl | sitruunanmehua |
LISÄKSI | |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori perunat, juuripersilja sekä porkkanat. Paloittele perunat suupaloiksi ja porkkanat sekä juuripersilja pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Määrä Ainesosa 500 g (5−7) perunaa (kiinteä lajike) 300 g (1 ps) juuripersiljaa 3 kpl porkkanaa 1 kpl sipuli - 2
Kuullota juuripersiljaa, porkkanaa ja sipulia kattilassa rasvassa muutama minuutti. Lisää vesi, perunat, piparjuuritahna, fondi, laakerinlehdet, pippurisekoitus ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 rkl piparjuuritahnaa 1 kpl kala-annosfondi 4 kpl laakerinlehteä 1/2 tl pippurisekoitusta 1/2 tl suolaa - 3
Laita siikafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, pidä kalapiikillä tai haarukalla kiinni pyrstöstä ja leikkaa terävällä veitsellä liha irti nahasta. Poista ruodot ja kuutioi kala.
Määrä Ainesosa 500 g siikafileetä - 4
Lisää kalat ja sitruunanmehu keittoon. Kuumenna muutama minuutti kunnes kala on kypsää. Viimeistele hienonnetulla tillillä.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku tilliä 1 1/2 rkl sitruunanmehua
Vinkki: Kokeile keittoon kuhaa tai lohta.
Ravintosisältö
265
Energiaa kcal
1110
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,8 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
4,4 g
Kuituja
22,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
265
Energiaa kcal
1110
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,8 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
4,4 g
Kuituja
22,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl piparjuuritahnaa, 4 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























