Kirkas siikakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kirkas siikakeitto

Kirkas siikakeitto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Kalakeitolla on helppo onnistua! Upean makuinen siika maistuu tässä kirkasliemisessä keitossa. Juuripersilja ja piparjuuri antavat liemeen täyteläisen, aromikkaan ja raikkaan maun. Siikakeitto on hyvä vaihtoehto perinteiselle kermaiselle lohikeitolle.

Ainekset

500 g
siikafileetä
500 g
(5−7) perunaa (kiinteä lajike)
300 g
(1 ps) juuripersiljaa
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
2 rkl
voita tai rypsiöljyä
1 l
vettä
2 rkl
piparjuuritahnaa
1 kpl
kala-annosfondi
4 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
pippurisekoitusta
1/2 tl
suolaa
1 1/2 rkl
sitruunanmehua

lisäksi

1/2
ruukkua tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat, juuripersilja sekä porkkanat. Paloittele perunat suupaloiksi ja porkkanat sekä juuripersilja pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

500 g
(5−7) perunaa (kiinteä lajike)
300 g
(1 ps) juuripersiljaa
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
2

Kuullota juuripersiljaa, porkkanaa ja sipulia kattilassa rasvassa muutama minuutti. Lisää vesi, perunat, piparjuuritahna, fondi, laakerinlehdet, pippurisekoitus ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.

1 l
vettä
2 rkl
piparjuuritahnaa
1 kpl
kala-annosfondi
4 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
pippurisekoitusta
1/2 tl
suolaa
3

Laita siikafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, pidä kalapiikillä tai haarukalla kiinni pyrstöstä ja leikkaa terävällä veitsellä liha irti nahasta. Poista ruodot ja kuutioi kala.

500 g
siikafileetä
4

Lisää kalat ja sitruunanmehu keittoon. Kuumenna muutama minuutti kunnes kala on kypsää. Viimeistele hienonnetulla tillillä.

1/2
ruukkua tilliä
1 1/2 rkl
sitruunanmehua

Vinkki: Kokeile keittoon kuhaa tai lohta.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
Muokattu: 22.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1098

262

7,6 g

3,8 g

22,4 g

5,6 g

4,4 g

22,6 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl piparjuuritahnaa,

4 kpl laakerinlehteä,

0,5 tl pippurisekoitusta,

ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli