Pese ja kuori perunat, juuripersilja sekä porkkanat. Paloittele perunat suupaloiksi ja porkkanat sekä juuripersilja pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota juuripersiljaa, porkkanaa ja sipulia kattilassa rasvassa muutama minuutti. Lisää vesi, perunat, piparjuuritahna, fondi, laakerinlehdet, pippurisekoitus ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
Laita siikafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, pidä kalapiikillä tai haarukalla kiinni pyrstöstä ja leikkaa terävällä veitsellä liha irti nahasta. Poista ruodot ja kuutioi kala.
Lisää kalat ja sitruunanmehu keittoon. Kuumenna muutama minuutti kunnes kala on kypsää. Viimeistele hienonnetulla tillillä.
Vinkki: Kokeile keittoon kuhaa tai lohta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1098
262
7,6 g
3,8 g
22,4 g
5,6 g
4,4 g
22,6 g
1,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl piparjuuritahnaa,
4 kpl laakerinlehteä,
0,5 tl pippurisekoitusta,
ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli