Kirkas siikakeitto

arvosana3/5

(2)arviota
5 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kalakeitolla on helppo onnistua! Upean makuinen siika maistuu tässä kirkasliemisessä keitossa. Juuripersilja ja piparjuuri antavat liemeen täyteläisen, aromikkaan ja raikkaan maun. Siikakeitto on hyvä vaihtoehto perinteiselle kermaiselle lohikeitolle.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
500 gsiikafileetä
500 g(5−7) perunaa (kiinteä lajike)
300 g(1 ps) juuripersiljaa
3 kplporkkanaa
1 kplsipuli
2 rklvoita tai rypsiöljyä
1 lvettä
2 rklpiparjuuritahnaa
1 kplkala-annosfondi
4 kpllaakerinlehteä
1/2 tlpippurisekoitusta
1/2 tlsuolaa
1 1/2 rklsitruunanmehua

LISÄKSI

1/2 kplruukku tilliä

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori perunat, juuripersilja sekä porkkanat. Paloittele perunat suupaloiksi ja porkkanat sekä juuripersilja pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    500 g(5−7) perunaa (kiinteä lajike)
    300 g(1 ps) juuripersiljaa
    3 kplporkkanaa
    1 kplsipuli
  2. 2

    Kuullota juuripersiljaa, porkkanaa ja sipulia kattilassa rasvassa muutama minuutti. Lisää vesi, perunat, piparjuuritahna, fondi, laakerinlehdet, pippurisekoitus ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 rklpiparjuuritahnaa
    1 kplkala-annosfondi
    4 kpllaakerinlehteä
    1/2 tlpippurisekoitusta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Laita siikafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, pidä kalapiikillä tai haarukalla kiinni pyrstöstä ja leikkaa terävällä veitsellä liha irti nahasta. Poista ruodot ja kuutioi kala.

    MääräAinesosa
    500 gsiikafileetä
  4. 4

    Lisää kalat ja sitruunanmehu keittoon. Kuumenna muutama minuutti kunnes kala on kypsää. Viimeistele hienonnetulla tillillä.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku tilliä
    1 1/2 rklsitruunanmehua

Vinkki: Kokeile keittoon kuhaa tai lohta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl piparjuuritahnaa, 4 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
22.9.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä