Koko pellin kasvispihvi | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Koko pellin kasvispihvi
Play

Koko pellin kasvispihvi

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pellin kokoinen helppo kasvispihvi syntyy kvinoasta, kesäkurpitsasta, herneistä ja pähkinöistä. Ja mikä parasta: ravitseva ja terveellinen jättipihvi kypsyy kätevästi ja käryttömästi uunissa!

Ainekset

100 g
cashewpähkinöitä
1 dl
vettä
2 dl
kvinoaa
300 g
kesäkurpitsaa
200 g
juuriselleriä
1 kpl
purjo
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
150 g
kaurapohjaista levitettä (Oatly påMackan)
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
provencale-yrttimaustetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 dl
vehnäjauhoja

lisäksi

2 tl
rypsiöljyä
1
ruukku villirucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhdo ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Liota pähkinöitä vedessä 15 minuuttia.

2 dl
kvinoaa
100 g
cashewpähkinöitä
1 dl
vettä
2

Huuhdo kesäkurpitsa ja kuori selleri. Raasta ne karkealla terällä. Halkaise ja huuhdo purjo. Hienonna purjon valkoinen osa. Suikaloi vihreä osa.

200 g
juuriselleriä
300 g
kesäkurpitsaa
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata herneet. Soseuta herneet, kauralevite ja pähkinät liotusvesineen sauvasekoittimella. Lisää hienonnettu valkosipuli ja mausteet.

150 g
kaurapohjaista levitettä (Oatly påMackan)
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
2 tl
provencale-yrttimaustetta
4

Sekoita herneseos, kasvisraasteet, purjon valkoinen osa, kvinoa ja vehnäjauhot. Levitä massa leivinpaperille pellille. Leikkaa pihvi 20 palaksi. Paista uunissa noin 30 minuuttia.

1/2 dl
vehnäjauhoja
5

Kuullota purjon vihreä osa öljyssä pannulla. Viimeistele kasvispihvi purjolla ja rucolalla.

2 tl
rypsiöljyä
1
ruukku villirucolaa

Vinkki: Tarjoa kasvispihvi salaatin ja sitruunalla maustetun kauravalmisteen kera.

Resepti:
Taina Salovaara, Tiina Linjala
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2019
Muokattu: 28.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1504

359

18,2 g

3,7 g

32,2 g

8,0 g

5,8 g

14,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku villirucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli