Huuhdo ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Liota pähkinöitä vedessä 15 minuuttia.
Huuhdo kesäkurpitsa ja kuori selleri. Raasta ne karkealla terällä. Halkaise ja huuhdo purjo. Hienonna purjon valkoinen osa. Suikaloi vihreä osa.
Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata herneet. Soseuta herneet, kauralevite ja pähkinät liotusvesineen sauvasekoittimella. Lisää hienonnettu valkosipuli ja mausteet.
Sekoita herneseos, kasvisraasteet, purjon valkoinen osa, kvinoa ja vehnäjauhot. Levitä massa leivinpaperille pellille. Leikkaa pihvi 20 palaksi. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
Kuullota purjon vihreä osa öljyssä pannulla. Viimeistele kasvispihvi purjolla ja rucolalla.
Vinkki: Tarjoa kasvispihvi salaatin ja sitruunalla maustetun kauravalmisteen kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
359
1504
18,2 g
3,7 g
32,2 g
8,0 g
5,8 g
14,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku villirucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli