Lämpimät parsaleivät

Arvostele resepti
4 Kappaletta

15 min

Taltuta pikkunälkä lämpimillä voileivillä! Sipaise leiville valkosipuliöljyä, asettele päälle rivi vihreää parsaa ja peittele juustoraasteella. Lämppäreihin sopivat hyvin liemeen säilötyt tankoparsat, joten näillä parsaleivillä voit herkutella vuoden ympäri.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplvaaleaa leipäviipaletta
1 rkloliiviöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
185 g(1 prk) vihreää tankoparsaa
100 gjuustoraastetta
1 - 2 rklbalsamiviinietikkaa (halutessasi)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Laita leipäviipaleet leivinpaperille uunipellille. Murskaa valkosipulinkynsi öljyyn ja sivele öljy leiville. Valuta parsat liemestään ja laita tangot leipien päälle. Ripottele juustoraaste päälle.

    MääräAinesosa
    4 kplvaaleaa leipäviipaletta
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rkloliiviöljyä
    185 g(1 prk) vihreää tankoparsaa
    100 gjuustoraastetta
  2. 2

    Paista leipiä 200-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä. Viimeistele leivät halutessasi balsamicokastikkeella.

    MääräAinesosa
    1 - 2 rklbalsamiviinietikkaa (halutessasi)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl vaaleaa leipäviipaletta, 1 - 2 rkl balsamiviinietikkaa (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä