Lämpimät parsaleivät | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämpimät parsaleivät

Lämpimät parsaleivät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Taltuta pikkunälkä lämpimillä voileivillä! Sipaise leiville valkosipuliöljyä, asettele päälle rivi vihreää parsaa ja peittele juustoraasteella. Lämppäreihin sopivat hyvin liemeen säilötyt tankoparsat, joten näillä parsaleivillä voit herkutella vuoden ympäri.

Ainekset

4 kpl
vaaleaa leipäviipaletta
1 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
185 g
(1 prk) vihreää tankoparsaa
100 g
juustoraastetta
1 - 2 rkl
balsamiviinietikkaa (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita leipäviipaleet leivinpaperille uunipellille. Murskaa valkosipulinkynsi öljyyn ja sivele öljy leiville. Valuta parsat liemestään ja laita tangot leipien päälle. Ripottele juustoraaste päälle.

4 kpl
vaaleaa leipäviipaletta
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
185 g
(1 prk) vihreää tankoparsaa
100 g
juustoraastetta
2

Paista leipiä 200-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä. Viimeistele leivät halutessasi balsamicokastikkeella.

1 - 2 rkl
balsamiviinietikkaa (halutessasi)
Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 23.4.2005
Muokattu: 11.3.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

557

133

11,0 g

5,3 g

0,8 g

0,5 g

0,8 g

7,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 kpl vaaleaa leipäviipaletta,

1 - 2 rkl balsamiviinietikkaa (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli