Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohiperhoset ja voi-valkoviinikastike

Fork and knife
4 Annosta
Nahallisesta lohifileestä on helppo leikata viipaleita, joista syntyy perhosen muotoisia leikkeitä. Voi-valkoviinikastike höystää lohiperhoset juhlavaksi. Katso kuvalliset ohjeet!

Ainekset

600 g
Nahallista lohifileetä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Soijakastiketta

Voi-valkoviinikastike

1 kpl
Sipuli
1 1/2 dl
Valkoviiniä
1 dl
Vettä
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
1/2 dl
Kermaa
150 g
Voita
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.

2

Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.

3

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.

4

Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.

5

Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.

6

Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

643

2690

55,3 g

26,8 g

2,0 g

1,5 g

0,3 g

29,3 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 dl Vettä,

Suolaa,

Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli