Leikkaa filee neljäksi palaksi. Viillä palat pystysuunnassa keskeltä halki nahkaan asti.
Käännä palat auki perhosen muotoon niin, että nahka pitää keskeltä molemmat puolet yhdessä.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta viini ja lisää sipulit, vesi ja etikka. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on noin 1/2 dl.
Siivilöi kastikepohja kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta.
Ota kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä kuutioina. Lämmitä ja mausta.
Paista lohiperhoset molemmin puolin pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
643
2690
55,3 g
26,8 g
2,0 g
1,5 g
0,3 g
29,3 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1 dl Vettä,
Suolaa,
Rouhittua valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli