Mausteinen porkkana-kikhernesalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Tee värikäs ja maukas salaatti porkkanoista ja kikherneistä. Tämä ruokaisa salaatti sopii moneen ruokavalioon. Tarjoa lisäkkeenä tai vaikkapa brunssilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplporkkanaa
2 rklöljyä
1 - 2 kpllimetin mehu
1/2 kplsilputtua chiliä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
265 g(1 prk 400/265 g) kikherneitä
2 rklöljyä
1 tljauhettua korianteria
1 tljauhettua juustokuminaa
1/2 tlkurkumaa
1/4 tlcayennenpippuria
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

Koristeluun

yrttejä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa porkkanat pitkittäin suikaleiksi tai poikittain ohuiksi viipaleiksi. Mausta öljy limettimehulla, suolalla, sokerilla ja chilillä. Kääntele öljy porkkanoiden sekaan.

    MääräAinesosa
    3 kplporkkanaa
    2 rklöljyä
    1 - 2 kpllimetin mehu
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
    1/2 kplsilputtua chiliä
  2. 2

    Valuta kikherneistä liemi ja huuhtele ne kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin. Kuumenna öljyä ja mausteita pannulla noin minuutti, lisää kikherneet ja kuumenna sekoitellen 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.

    MääräAinesosa
    265 g(1 prk 400/265 g) kikherneitä
    2 rklöljyä
    1 tljauhettua korianteria
    1 tljauhettua juustokuminaa
    1/2 tlkurkumaa
    1/4 tlcayennenpippuria
    1 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kaada kikherneet vadille, lisää porkkanasuikaleet tai -viipaleet ja koristele yrteillä.

    MääräAinesosa
    yrttejä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Jauhettua korianteria, 1 tl Jauhettua juustokuminaa, Yrttejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025