Liota pähkinöitä runsaassa kylmässä vedessä jääkaapissa 6–24 tuntia.
Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmä kulhoon. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna sipuli, ota 2 rkl sipulia avokadon joukkoon, säästä loppu täytteeseen. Hienonna korianteri. Soseuta guacamolen ainekset ja siirrä jääkaappiin.
Valmista cashewkerma. Valuta liotetut pähkinät. Mausta limellä ja suolalla. Lisää vettä vähän kerrallaan, soseuta ja siirrä jääkaappiin.
Paista kanat öljyssä (1 rkl) pannulla kypsiksi. Siirrä ne pois pannulta. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja kuutioi kasvikset. Paista sipulia, valkosipulia, paprikaa ja tomaattia lopussa öljyssä välillä käännellen 10–15 minuuttia. Lisää kanat, valutetut pavut, hienonnettu korianteri ja mausteet. Jos käytät valmiiksi maustettua kanaa, jätä suola pois. Hauduta noin 5 minuuttia.
Leikkaa 2 tortillaa neljään osaan, jolloin saat 8 pientä kolmiota. Levitä juusto ja täyte kokonaisten (8 kpl) tortillojen keskelle kolmion muotoon. Aseta tortillakolmiot täytteen päälle. Sivele tortillan reunat vedellä. Taittele reunat täytteen päälle. Siirrä taskut taitospuoli alaspäin leivinpaperille pellille.
Paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoa taskut guacamolen ja cashewkerman kanssa.
Vinkki: Saat ruoasta vegaanisen käyttämällä kasviproteiinisuikaleita ja vegaanista juuston tapaan käytettävää raastetta.
Vinkki: Tulisemman ruoan ystävä lisää kana-papuseokseen yhden tuoreen chilin. Voit korvata cashewkerman ranskankermalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1018
4261
55,3 g
15,0 g
67,0 g
6,3 g
14,0 g
54,0 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl juustokuminaa,
2 rkl sipulia hienonnettuna,
ripaus cayennepippuria,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli