Meksikolaiset tortillataskut
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Taittele tortillat muhkeiksi täytetyiksi kolmioiksi ja paista uunissa ihanan rapeiksi. Dippaa burrito samosat täyteläiseen guacamoleen ja paksuun cashewkermaan.
| 10 kpl | keskikokoista tortillaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) kanan fileesuikaleita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 250 g | kidneypapuja |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 1 rkl | paprikajauhetta |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 - 1 tl | cayennepippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 175 g | (1 ps) cheddarjuustoraastetta |
| Guacamole | |
| 2 kpl | kypsää avokadoa |
| 1 kpl | tomaatti |
| 2 rkl | sipulia hienonnettuna |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 2 tl | limenmehua |
| ripaus cayennepippuria | |
| Cashewkerma | |
| 100 g | (1 ps) cashewpähkinöitä |
| 2 tl | limenmehua |
| ripaus suolaa | |
| 1/2 - 3/4 dl | vettä |
- 1.
Liota pähkinöitä runsaassa kylmässä vedessä jääkaapissa 6–24 tuntia.
- 2.
Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmä kulhoon. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna sipuli, ota 2 rkl sipulia avokadon joukkoon, säästä loppu täytteeseen. Hienonna korianteri. Soseuta guacamolen ainekset ja siirrä jääkaappiin.
- 3.
Valmista cashewkerma. Valuta liotetut pähkinät. Mausta limellä ja suolalla. Lisää vettä vähän kerrallaan, soseuta ja siirrä jääkaappiin.
- 4.
Paista kanat öljyssä (1 rkl) pannulla kypsiksi. Siirrä ne pois pannulta. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja kuutioi kasvikset. Paista sipulia, valkosipulia, paprikaa ja tomaattia lopussa öljyssä välillä käännellen 10–15 minuuttia. Lisää kanat, valutetut pavut, hienonnettu korianteri ja mausteet. Jos käytät valmiiksi maustettua kanaa, jätä suola pois. Hauduta noin 5 minuuttia.
- 5.
Leikkaa 2 tortillaa neljään osaan, jolloin saat 8 pientä kolmiota. Levitä juusto ja täyte kokonaisten (8 kpl) tortillojen keskelle kolmion muotoon. Aseta tortillakolmiot täytteen päälle. Sivele tortillan reunat vedellä. Taittele reunat täytteen päälle. Siirrä taskut taitospuoli alaspäin leivinpaperille pellille.
- 6.
Paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoa taskut guacamolen ja cashewkerman kanssa.
Meksikolaiset tortillataskut
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Taittele tortillat muhkeiksi täytetyiksi kolmioiksi ja paista uunissa ihanan rapeiksi. Dippaa burrito samosat täyteläiseen guacamoleen ja paksuun cashewkermaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 10 kpl | keskikokoista tortillaa |
Täyte | |
| 400 g | (1 pkt) kanan fileesuikaleita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 250 g | kidneypapuja |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 1 rkl | paprikajauhetta |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 - 1 tl | cayennepippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 175 g | (1 ps) cheddarjuustoraastetta |
Guacamole | |
| 2 kpl | kypsää avokadoa |
| 1 kpl | tomaatti |
| 2 rkl | sipulia hienonnettuna |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 2 tl | limenmehua |
| ripaus cayennepippuria | |
Cashewkerma | |
| 100 g | (1 ps) cashewpähkinöitä |
| 2 tl | limenmehua |
| ripaus suolaa | |
| 1/2 - 3/4 dl | vettä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Liota pähkinöitä runsaassa kylmässä vedessä jääkaapissa 6–24 tuntia.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) cashewpähkinöitä - 2
Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmä kulhoon. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna sipuli, ota 2 rkl sipulia avokadon joukkoon, säästä loppu täytteeseen. Hienonna korianteri. Soseuta guacamolen ainekset ja siirrä jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 2 kpl kypsää avokadoa 1 kpl tomaatti 2 rkl sipulia hienonnettuna 1/2 kpl ruukku korianteria 2 tl limenmehua ripaus cayennepippuria - 3
Valmista cashewkerma. Valuta liotetut pähkinät. Mausta limellä ja suolalla. Lisää vettä vähän kerrallaan, soseuta ja siirrä jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 2 tl limenmehua ripaus suolaa 1/2 - 3/4 dl vettä - 4
Paista kanat öljyssä (1 rkl) pannulla kypsiksi. Siirrä ne pois pannulta. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja kuutioi kasvikset. Paista sipulia, valkosipulia, paprikaa ja tomaattia lopussa öljyssä välillä käännellen 10–15 minuuttia. Lisää kanat, valutetut pavut, hienonnettu korianteri ja mausteet. Jos käytät valmiiksi maustettua kanaa, jätä suola pois. Hauduta noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 250 g kidneypapuja 1/2 tl suolaa 1/2 - 1 tl cayennepippuria 1 rkl paprikajauhetta 2 tl juustokuminaa 1/2 kpl ruukku korianteria 1 kpl iso sipuli 2 kpl tomaattia 1 kpl paprika 3 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 400 g (1 pkt) kanan fileesuikaleita - 5
Leikkaa 2 tortillaa neljään osaan, jolloin saat 8 pientä kolmiota. Levitä juusto ja täyte kokonaisten (8 kpl) tortillojen keskelle kolmion muotoon. Aseta tortillakolmiot täytteen päälle. Sivele tortillan reunat vedellä. Taittele reunat täytteen päälle. Siirrä taskut taitospuoli alaspäin leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 10 kpl keskikokoista tortillaa 175 g (1 ps) cheddarjuustoraastetta - 6
Paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoa taskut guacamolen ja cashewkerman kanssa.
Vinkki: Saat ruoasta vegaanisen käyttämällä kasviproteiinisuikaleita ja vegaanista juuston tapaan käytettävää raastetta.
Vinkki: Voit korvata cashewkerman ranskankermalla ja käyttää kidneypapujen sijaan mustapapuja. Tulisemman ruoan ystävä lisää kana-papuseokseen yhden tuoreen chilin.
Ravintosisältö
1021
Energiaa kcal
4272
Energiaa kj
55,3 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
67,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
14,0 g
Kuituja
54,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
1021
Energiaa kcal
4272
Energiaa kj
55,3 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
67,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
14,0 g
Kuituja
54,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl juustokuminaa, 2 rkl sipulia hienonnettuna, ripaus cayennepippuria, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























