Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Meksikolaiset tortillataskut

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Taittele tortillat muhkeiksi täytetyiksi kolmioiksi ja paista uunissa ihanan rapeiksi. Dippaa burrito samosat täyteläiseen guacamoleen ja paksuun cashewkermaan.

Ainekset

10 kpl
keskikokoista tortillaa

Täyte

400 g
(1 pkt) kanan fileesuikaleita
2 rkl
rypsiöljyä
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
paprika
2 kpl
tomaattia
1 kpl
iso sipuli
250 g
kidney- tai mustapapuja
1/2 kpl
ruukku korianteria
1 rkl
paprikajauhetta
2 tl
juustokuminaa
1/2 - 1 tl
cayennepippuria
1/2 tl
suolaa
175 g
(1 ps) cheddarjuustoraastetta

Guacamole

2 kpl
kypsää avokadoa
1 kpl
tomaatti
2 rkl
sipulia hienonnettuna
1/2 kpl
ruukku korianteria
2 tl
limenmehua
ripaus cayennepippuria

Cashewkerma

100 g
(1 ps) cashewpähkinöitä
2 tl
limenmehua
ripaus suolaa
1/2 - 3/4 dl
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota pähkinöitä runsaassa kylmässä vedessä jääkaapissa 6–24 tuntia.

100 g
(1 ps) cashewpähkinöitä
2

Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmä kulhoon. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna sipuli, ota 2 rkl sipulia avokadon joukkoon, säästä loppu täytteeseen. Hienonna korianteri. Soseuta guacamolen ainekset ja siirrä jääkaappiin.

2 kpl
kypsää avokadoa
1 kpl
tomaatti
2 rkl
sipulia hienonnettuna
1/2 kpl
ruukku korianteria
2 tl
limenmehua
ripaus cayennepippuria
3

Valmista cashewkerma. Valuta liotetut pähkinät. Mausta limellä ja suolalla. Lisää vettä vähän kerrallaan, soseuta ja siirrä jääkaappiin.

2 tl
limenmehua
ripaus suolaa
1/2 - 3/4 dl
vettä
4

Paista kanat öljyssä (1 rkl) pannulla kypsiksi. Siirrä ne pois pannulta. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja kuutioi kasvikset. Paista sipulia, valkosipulia, paprikaa ja tomaattia lopussa öljyssä välillä käännellen 10–15 minuuttia. Lisää kanat, valutetut pavut, hienonnettu korianteri ja mausteet. Jos käytät valmiiksi maustettua kanaa, jätä suola pois. Hauduta noin 5 minuuttia.

250 g
kidney- tai mustapapuja
1/2 tl
suolaa
1/2 - 1 tl
cayennepippuria
1 rkl
paprikajauhetta
2 tl
juustokuminaa
1/2 kpl
ruukku korianteria
1 kpl
iso sipuli
2 kpl
tomaattia
1 kpl
paprika
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) kanan fileesuikaleita
5

Leikkaa 2 tortillaa neljään osaan, jolloin saat 8 pientä kolmiota. Levitä juusto ja täyte kokonaisten (8 kpl) tortillojen keskelle kolmion muotoon. Aseta tortillakolmiot täytteen päälle. Sivele tortillan reunat vedellä. Taittele reunat täytteen päälle. Siirrä taskut taitospuoli alaspäin leivinpaperille pellille.

10 kpl
keskikokoista tortillaa
175 g
(1 ps) cheddarjuustoraastetta
6

Paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoa taskut guacamolen ja cashewkerman kanssa.

Vinkki: Saat ruoasta vegaanisen käyttämällä kasviproteiinisuikaleita ja vegaanista juuston tapaan käytettävää raastetta.

Vinkki: Tulisemman ruoan ystävä lisää kana-papuseokseen yhden tuoreen chilin. Voit korvata cashewkerman ranskankermalla.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1018

4261

55,3 g

15,0 g

67,0 g

6,3 g

14,0 g

54,0 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl juustokuminaa,

2 rkl sipulia hienonnettuna,

ripaus cayennepippuria,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli