Meksikolaiset tortillataskut | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Meksikolaiset tortillataskut
Play

Meksikolaiset tortillataskut

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Taittele tortillat muhkeiksi täytetyiksi kolmioiksi ja paista uunissa ihanan rapeiksi. Dippaa burrito samosat täyteläiseen guacamoleen ja paksuun cashewkermaan.

Ainekset

10 kpl
keskikokoista tortillaa

täyte

400 g
kanan fileesuikaleita
2 rkl
rypsiöljyä
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
paprika
2 kpl
tomaattia
1 kpl
iso sipuli
250 g
kidney- tai mustapapuja
1/2
ruukkua korianteria
1 rkl
paprikajauhetta
2 tl
juustokuminaa
1/2 - 1 tl
cayennepippuria
1/2 tl
suolaa
175 g
(1 ps) cheddarjuustoraastetta

guacamole

2 kpl
kypsää avokadoa
1 kpl
tomaatti
2 rkl
sipulia hienonnettuna
1/2
ruukkua korianteria
2 tl
limenmehua
ripaus cayennepippuria

cashewkerma

100 g
(1 ps) cashewpähkinöitä
2 tl
limenmehua
ripaus suolaa
1/2 - 3/4 dl
vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota pähkinöitä runsaassa kylmässä vedessä jääkaapissa 6–24 tuntia.

100 g
(1 ps) cashewpähkinöitä
2

Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmä kulhoon. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna sipuli, ota 2 rkl sipulia avokadon joukkoon, säästä loppu täytteeseen. Hienonna korianteri. Soseuta guacamolen ainekset ja siirrä jääkaappiin.

2 kpl
kypsää avokadoa
1 kpl
tomaatti
2 rkl
sipulia hienonnettuna
1/2
ruukkua korianteria
2 tl
limenmehua
ripaus cayennepippuria
3

Valmista cashewkerma. Valuta liotetut pähkinät. Mausta limellä ja suolalla. Lisää vettä vähän kerrallaan, soseuta ja siirrä jääkaappiin.

2 tl
limenmehua
ripaus suolaa
1/2 - 3/4 dl
vettä
4

Paista kanat öljyssä (1 rkl) pannulla kypsiksi. Siirrä ne pois pannulta. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja kuutioi kasvikset. Paista sipulia, valkosipulia, paprikaa ja tomaattia lopussa öljyssä välillä käännellen 10–15 minuuttia. Lisää kanat, valutetut pavut, hienonnettu korianteri ja mausteet. Jos käytät valmiiksi maustettua kanaa, jätä suola pois. Hauduta noin 5 minuuttia.

250 g
kidney- tai mustapapuja
1/2 tl
suolaa
1/2 - 1 tl
cayennepippuria
1 rkl
paprikajauhetta
2 tl
juustokuminaa
1/2
ruukkua korianteria
1 kpl
iso sipuli
2 kpl
tomaattia
1 kpl
paprika
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
kanan fileesuikaleita
5

Leikkaa 2 tortillaa neljään osaan, jolloin saat 8 pientä kolmiota. Levitä juusto ja täyte kokonaisten (8 kpl) tortillojen keskelle kolmion muotoon. Aseta tortillakolmiot täytteen päälle. Sivele tortillan reunat vedellä. Taittele reunat täytteen päälle. Siirrä taskut taitospuoli alaspäin leivinpaperille pellille.

10 kpl
keskikokoista tortillaa
175 g
(1 ps) cheddarjuustoraastetta
6

Paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoa taskut guacamolen ja cashewkerman kanssa.

Vinkki: Saat ruoasta vegaanisen käyttämällä kasvipohjaisia suikaleita ja vegaanista juustonkaltaista raastetta.

Vinkki: Tulisemman ruoan ystävä lisää kana-papuseokseen yhden tuoreen chilin. Voit korvata cashewkerman ranskankermalla.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4241

1013

55,3 g

15,0 g

67,0 g

6,3 g

13,3 g

54,0 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua korianteria,

2 tl juustokuminaa,

0,5 - 1 tl cayennepippuria,

2 rkl sipulia hienonnettuna,

ruukkua korianteria,

2 tl limenmehua,

ripaus cayennepippuria,

2 tl limenmehua,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli