Muhammara-paprikatahna

arvosana4/5

(3)arviota
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Lähi-idän paprikatahna muhammara saa herkullisen makunsa paahdetuista paprikoista ja saksanpähkinöistä. Monikäyttöinen muhammara maistuu pihvien kastikkeena, leivän päällä tai dippinä kasviksille.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 g(4−6) suippopaprikaa
1 1/2 dl(60 g) saksanpähkinöitä
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklsitruunanmehua
2 rkloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele paprikat, halkaise, poista kannat ja siemenet. Paahda paprikoita pellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja saaneet väriä.

    MääräAinesosa
    400 g(4−6) suippopaprikaa
  2. 2

    Paahda pähkinät paistinpannulla ilman öljyä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki muhammaran ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dl(60 g) saksanpähkinöitä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklsitruunanmehua
    2 rkloliiviöljyä
    1/4 tlsuolaa

Tarjoa muhammara kastikkeena esimerkiksi nopeille juustoisille jauhelihapihveille.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä