Huuhtele paprikat, halkaise, poista kannat ja siemenet. Paahda paprikoita pellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Paahda pähkinät paistinpannulla ilman öljyä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki muhammaran ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.
Tarjoa muhammara kastikkeena esimerkiksi nopeille juustoisille jauhelihapihveille.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
160
669
14,5 g
1,7 g
3,7 g
3,3 g
2,3 g
3,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli