Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Muhammara-paprikatahna

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lähi-idän paprikatahna muhammara saa herkullisen makunsa makeiksi paahdetuista paprikoista ja täyteläisyyttä saksanpähkinöistä. Monikäyttöinen muhammara maistuu pihvien kastikkeena, leivän päällä tai dippinä kasviksille.

Ainekset

400 g
(4−6) suippopaprikaa
1 1/2 dl
(60 g) saksanpähkinöitä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele paprikat, halkaise, poista kannat ja siemenet. Paahda paprikoita pellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja saaneet väriä.

400 g
(4−6) suippopaprikaa
2

Paahda pähkinät paistinpannulla ilman öljyä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki muhammaran ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.

1 1/2 dl
(60 g) saksanpähkinöitä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa

Tarjoa muhammara kastikkeena esimerkiksi nopeille juustoisille jauhelihapihveille.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

160

669

14,5 g

1,7 g

3,7 g

3,3 g

2,3 g

3,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli