Huuhtele paprikat, halkaise, poista kannat ja siemenet. Paahda paprikoita pellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Paahda pähkinät paistinpannulla ilman öljyä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki muhammaran ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.
Tarjoa muhammara kastikkeena esimerkiksi nopeille juustoisille jauhelihapihveille.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
669
160
14,5 g
1,7 g
3,7 g
3,3 g
2,3 g
3,0 g
0,3 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli