Valmista hernetahna. Sulata herneet. Soseuta kaikki tahnan ainekset sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa perunat ja sipulit lohkoiksi, porkkanat tangoiksi ja bataatti kiekoiksi. Puolita tomaatit. Puserra valkosipuli öljyyn, sekoita muut mausteet joukkoon.
Levitä kasvikset uunipellille. Valuta mausteöljy päälle ja kääntele kasviksia niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.
Kuumenna falafelit paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa falafelien ja hernetahnan kanssa.
VINKKI: Voit käyttää ruoassa jääkaappiin unohtuneet kasvikset, kuten juurisellerin ja kukkakaalin. Kokkaa kerralla tuplamäärä kasviksia ja käytä puolet keittoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
127
531
10,8 g
1,5 g
4,8 g
2,8 g
1,5 g
2,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(300 g) perunaa,
(200 g) porkkanaa,
(600 g) bataatti,
sipulia,
tomaattia,
valkosipulinkynsi,
450 g (1 pussi) falafelpyöryköitä (pakaste),
2 tl piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli