Paahdetut kasvikset, falafelit ja hernetahna
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paahdetut uunikasvikset ovat maukas ja terveellinen lisuke falafeleille. Säästät aikaa ja vaivaa, kun oikaiset hieman ja käytät valmiita falafelpyöryköitä. Tarjoa raikkaan hernetahnan kanssa.
| 300 g | (4 kpl) perunaa |
| 200 g | (2 kpl) porkkanaa |
| 600 g | (1 kpl) bataatti |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | provencale-yrttimaustetta |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 450 g | falafelpyöryköitä |
| Hernetahna | |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | piparjuuritahnaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Valmista hernetahna. Sulata herneet. Soseuta kaikki tahnan ainekset sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa perunat ja sipulit lohkoiksi, porkkanat tangoiksi ja bataatti kiekoiksi. Puolita tomaatit. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja mausteet öljyyn.
- 3.
Levitä kasvikset uunipellille. Valuta mausteöljy päälle ja kääntele kasviksia niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.
- 4.
Kuumenna falafelit paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa falafelien ja hernetahnan kanssa.
Paahdetut kasvikset, falafelit ja hernetahna
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Paahdetut uunikasvikset ovat maukas ja terveellinen lisuke falafeleille. Säästät aikaa ja vaivaa, kun oikaiset hieman ja käytät valmiita falafelpyöryköitä. Tarjoa raikkaan hernetahnan kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (4 kpl) perunaa |
| 200 g | (2 kpl) porkkanaa |
| 600 g | (1 kpl) bataatti |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | provencale-yrttimaustetta |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 450 g | falafelpyöryköitä |
Hernetahna | |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | piparjuuritahnaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista hernetahna. Sulata herneet. Soseuta kaikki tahnan ainekset sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakasteherneitä 1 rkl oliiviöljyä 2 tl piparjuuritahnaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 rkl sitruunamehua - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa perunat ja sipulit lohkoiksi, porkkanat tangoiksi ja bataatti kiekoiksi. Puolita tomaatit. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja mausteet öljyyn.
Määrä Ainesosa 600 g (1 kpl) bataatti 200 g (2 kpl) porkkanaa 300 g (4 kpl) perunaa 2 kpl sipulia 1 kpl valkosipulinkynsi 2 kpl tomaattia 1/2 tl suolaa 1 tl provencale-yrttimaustetta 1/2 tl rouhittua mustapippuria 2 rkl oliiviöljyä - 3
Levitä kasvikset uunipellille. Valuta mausteöljy päälle ja kääntele kasviksia niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.
- 4
Kuumenna falafelit paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa falafelien ja hernetahnan kanssa.
Määrä Ainesosa 450 g falafelpyöryköitä
Ravintosisältö
327
Energiaa kcal
1371
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
327
Energiaa kcal
1371
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 450 g falafelpyöryköitä, 2 tl piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























