
Paahdetut kasvikset, falafelit ja hernetahna
Ainekset
Lisäksi
Hernetahna
Valmistus
Valmista hernetahna. Sulata herneet. Soseuta kaikki tahnan ainekset sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa perunat ja sipulit lohkoiksi, porkkanat tangoiksi ja bataatti kiekoiksi. Puolita tomaatit. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja mausteet öljyyn.
Levitä kasvikset uunipellille. Valuta mausteöljy päälle ja kääntele kasviksia niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.
Kuumenna falafelit paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa falafelien ja hernetahnan kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
327
1371
11,0 g
1,5 g
45,0 g
14,3 g
8,8 g
6,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
450 g falafelpyöryköitä,
2 tl piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli