Paella
60 min

Nappaa talteen!
Kokkaa aito espanjalainen paella! Perinteisessä riisiruoassa kana ja äyriäiset yhdistyvät paistokseksi, joka saa kullankeltaisen värin kurkumasta ja currysta.
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynsiä |
| 100 g | tuoreita herkkusieniä |
| 1 kpl | punainen paprika (iso) |
| 600 g | broilerin fileesuikaleita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| ripaus cayennenpippuria | |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | currya |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 5 - 6 dl | kanalientä |
| 2 1/2 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 1 dl | mustia (kivettömiä) oliiveja |
| 100 g | pakasteherneitä |
| 300 g | sinisimpukoita (pakaste, keitetty) |
| 50 g | kuorittuja katkarapuja |
| 1 kpl | sitruuna |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele herkkusienet ja viipaloi ne. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenet, viipaloi paprika.
- 2.
Paista broilerin fileesuikaleet ja sipulit öljyssä paistokasarissa tai wokkipannussa. Lisää mausteet ja paista pari minuuttia. Lisää kanaliemi ja riisi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
- 3.
Lisää herkkusienet, paprikat, oliivit ja herneet sekä simpukat ja katkaravut pannulle (säästä muutama katkarapu koristeluun). Peitä pannu kannella tai alumiinifioliolla ja kuumenna 5 minuuttia.
- 4.
Kumoa paella halutessasi tarjoiluvadille. Koristele sitruunanlohkoilla ja koristeeksi säästämilläsi katkaravuilla.
Paella
arvosana4/5
60 min
Kokkaa aito espanjalainen paella! Perinteisessä riisiruoassa kana ja äyriäiset yhdistyvät paistokseksi, joka saa kullankeltaisen värin kurkumasta ja currysta.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynsiä |
| 100 g | tuoreita herkkusieniä |
| 1 kpl | punainen paprika (iso) |
| 600 g | broilerin fileesuikaleita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| ripaus cayennenpippuria | |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | currya |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 5 - 6 dl | kanalientä |
| 2 1/2 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 1 dl | mustia (kivettömiä) oliiveja |
| 100 g | pakasteherneitä |
| 300 g | sinisimpukoita (pakaste, keitetty) |
| 50 g | kuorittuja katkarapuja |
| 1 kpl | sitruuna |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele herkkusienet ja viipaloi ne. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenet, viipaloi paprika.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 2 kpl valkosipulinkynsiä 100 g tuoreita herkkusieniä 1 kpl punainen paprika (iso) - 2
Paista broilerin fileesuikaleet ja sipulit öljyssä paistokasarissa tai wokkipannussa. Lisää mausteet ja paista pari minuuttia. Lisää kanaliemi ja riisi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g broilerin fileesuikaleita 2 rkl rypsiöljyä ripaus cayennenpippuria 1/2 tl kurkumaa 1/2 tl currya 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 5 - 6 dl kanalientä 2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä - 3
Lisää herkkusienet, paprikat, oliivit ja herneet sekä simpukat ja katkaravut pannulle (säästä muutama katkarapu koristeluun). Peitä pannu kannella tai alumiinifioliolla ja kuumenna 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g tuoreita herkkusieniä 1 kpl punainen paprika (iso) 1 dl mustia (kivettömiä) oliiveja 100 g pakasteherneitä 300 g sinisimpukoita (pakaste, keitetty) 50 g kuorittuja katkarapuja - 4
Kumoa paella halutessasi tarjoiluvadille. Koristele sitruunanlohkoilla ja koristeeksi säästämilläsi katkaravuilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna
Vinkki! Kokeile katkarapujen tilalla kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä.
Ravintosisältö
384
Energiaa kcal
1607
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,7 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
29,2 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
384
Energiaa kcal
1607
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,7 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
29,2 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus cayennenpippuria, 0.5 tl Kurkumaa, 0.5 tl Currya.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























