Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
paella

Paella

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kokkaa aito espanjalainen paella! Perinteisessä riisiruoassa kana ja äyriäiset yhdistyvät herkulliseksi paistokseksi, joka saa kullankeltaisen värinsä kurkumasta ja currysta. Viimeistele mausteinen paella sitruunanlohkoilla, jotka puristetaan annoksiin vasta lautasella.

Ainekset

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynsiä
100 g
tuoreita herkkusieniä
1 kpl
punainen paprika (iso)
600 g
broilerin fileesuikaleita
2 rkl
rypsiöljyä
ripaus cayennenpippuria
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Currya
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
5 - 6 dl
kanalientä
2 1/2 dl
Pitkäjyväistä riisiä
1 dl
mustia (kivettömiä) oliiveja
100 g
pakasteherneitä
300 g
sinisimpukoita (pakaste, keitetty)
50 g
kuorittuja katkarapuja tai jättikatkaravun pyrstöjä
1 kpl
sitruuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele herkkusienet ja viipaloi ne. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenet, viipaloi paprika.

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynsiä
100 g
tuoreita herkkusieniä
1 kpl
punainen paprika (iso)
2

Paista broilerin fileesuikaleet ja sipulit öljyssä paistokasarissa tai wokkkipannussa. Lisää mausteet ja paista pari minuuttia. Lisää kanaliemi ja riisi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

600 g
broilerin fileesuikaleita
2 rkl
rypsiöljyä
ripaus cayennenpippuria
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Currya
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
5 - 6 dl
kanalientä
2 1/2 dl
Pitkäjyväistä riisiä
3

Lisää herkkusienet, paprikat, oliivit ja herneet sekä simpukat ja katkaravut pannulle (säästä muutama katkarapu koristeluun). Peitä pannu kannella tai alumiinifioliolla ja kuumenna 5 minuuttia.

100 g
tuoreita herkkusieniä
1 kpl
punainen paprika (iso)
1 dl
mustia (kivettömiä) oliiveja
100 g
pakasteherneitä
300 g
sinisimpukoita (pakaste, keitetty)
50 g
kuorittuja katkarapuja tai jättikatkaravun pyrstöjä
4

Kumoa paella halutessasi tarjoiluvadille. Koristele sitruunanlohkoilla ja koristeeksi säästämilläsi katkaravuilla.

1 kpl
sitruuna
Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli, Suvi Rüster
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 30.5.2005
Muokattu: 26.5.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

380

1592

12,8 g

1,8 g

34,0 g

3,7 g

2,7 g

29,0 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus cayennenpippuria,

0,5 tl Kurkumaa,

0,5 tl Currya.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli