Paella - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paella

???
Annokset
6
Espanjalainen herkku, ruokaisa paella, maistuu maukkaalta myös kylmänä.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Suikaloitua broileria
2 kpl
Pieneksi pilkottua sipulia
2 kpl
Murskattua valkosipulinkynttä
Öljyä paistamiseen
Ripaus cayennenpippuria
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Currya
Rouhittua mustapippuria
5 - 6 dl
Kanalientä
2 1/2 dl
Pitkäjyväistä riisiä tai 2 pikariisipussia
100 g
Tuoreita herkkusieniä
1 kpl
Iso punainen paprika
110 g
Mustia oliiveja
100 g
Pakasteherneitä
1 kpl
Simpukoita
1 dl
Kuorittuja katkarapuja
Sitruunan lohkoja

Näin teet

1

Paista kuumennetussa öljyssä broileri ja sipulit. Lisää mausteet ja kuumenna hetki. Laske lämpöä ja pane sekaan liemi sekä riisi. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

600 g
Suikaloitua broileria
Öljyä paistamiseen
2 kpl
Pieneksi pilkottua sipulia
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Currya
Rouhittua mustapippuria
Ripaus cayennenpippuria
5 - 6 dl
Kanalientä
2 1/2 dl
Pitkäjyväistä riisiä tai 2 pikariisipussia
2

Lisää pilkotut herkkusienet, paprikapalat ja oliivit. Kuumenna hetki ja lisää herneet sekä kuoritut katkaravut (jätä katkarapuja koristeluun). Kuumenna simpukat omassa liemessään ja sekoita ne varovasti muiden aineiden joukkoon. Kumoa paella tarjoiluvadille ja koristele sitruunanlohkoilla sekä katkaravuilla.

100 g
Tuoreita herkkusieniä
1 kpl
Iso punainen paprika
110 g
Mustia oliiveja
100 g
Pakasteherneitä
1 dl
Kuorittuja katkarapuja
1 kpl
Simpukoita
Sitruunan lohkoja
3

Ylijäänyt paella kannattaa peittää jääkaappiin seuraavaa päivää varten, sillä se maistuu herkulliselta myös kylmänä. Uudelleen lämmittäminen ei paellaa paranna.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo viljakainen
Julkaistu: 30.5.2005
Muokattu: 6.9.2018