Paistettu lohi ja mandariinisalsa

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Valmista paistetun lohen seuraksi pirteä salsa tuoreista mandariineista. Kokeile inkiväärillä maustettua mandariinisalsaa myös grillatun kalan tai lihan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 glohifileetä
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna

Mandariinisalsa

4 kplmandariinia
1 kplpunasipuli
100 gkirsikkatomaatteja
1 kplpunainen chili
1/2 kplruukkua korianteria
10 gtuoretta inkivääriä
1 kpllime
1/3 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi kolmion muotoisiksi annospaloiksi. Nosta palat leivinpaperille uunipellille. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 glohifileetä
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Valmista salsa. Kuori ja pilko mandariinit noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Paloittele tomaatit. Halkaise chili, poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianteri. Kuori ja raasta inkivääri. Purista limestä mehu. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    4 kplmandariinia
    1 kplpunasipuli
    100 gkirsikkatomaatteja
    1 kplpunainen chili
    1/2 kplruukkua korianteria
    10 gtuoretta inkivääriä
    1 kpllime
    1/3 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.7.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä