Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi kolmion muotoisiksi annospaloiksi. Nosta palat leivinpaperille uunipellille. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista salsa. Kuori ja pilko mandariinit noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Paloittele tomaatit. Kuutioi chili. Poista chilistä siemenet. Silppua korianteri ja raasta inkivääri. Purista limestä mehu. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Huom! Salsa on parhaimmillaan tuoreena. Jos säilytät salsaa jääkaapissa seuraavaan päivään, valuta irronnutta nestettä pois, mutta jätä salsa mehukkaaksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
435
1819
27,3 g
5,3 g
7,8 g
7,5 g
2,0 g
38,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
1 tl Rouhittua mustapippuria,
Pieni chili,
Ruukkua korianteria,
1 tl Inkivääriä raasteena,
Lime,
0,3 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli