Paistetut varsiparsakaalit

arvosana3/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min

Pikapaista broccolineista eli varsiparsakaalista vihreä lisuke esimerkiksi jauhelihapihveille. Viimeistele sitruunalla ja rouskuvilla siemenillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 - 2 rklrypsiöljyä
1 rklsitruunanmehua
1 tlsoijakastiketta
1/2 rklauringonkukansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa 2–3 osaan. Kuori ja hienonna valkosipulit.

    MääräAinesosa
    300 g(2 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuumenna öljy paistinpannulla tai muurikassa. Lisää kaalit ja valkosipuli. Paista kahdella lastalla nostellen muutama minuutti. Mausta paistos sitruunanmehulla ja soijakastikkeella. Ripottele auringonkukansiemenet pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 - 2 rklrypsiöljyä
    1 rklsitruunanmehua
    1 tlsoijakastiketta
    1/2 rklauringonkukansiemeniä

Vinkki: Korvaa varsiparsakaalit yhdellä isolla parsakaalilla.

Tarjoile jauhelihapihvien lisukkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä