Paistetut varsiparsakaalit
15 min
4 Annosta
Pikapaista broccolineista eli varsiparsakaalista vihreä lisuke esimerkiksi jauhelihapihveille. Viimeistele sitruunalla ja rouskuvilla siemenillä.
Ainekset
Valmistus
1
Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa 2–3 osaan. Kuori ja hienonna valkosipulit.
300 g
(2 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2
Kuumenna öljy paistinpannulla tai muurikassa. Lisää kaalit ja valkosipuli. Paista kahdella lastalla nostellen muutama minuutti. Mausta paistos sitruunanmehulla ja soijakastikkeella. Ripottele auringonkukansiemenet pinnalle.
1 - 2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
soijakastiketta
1/2 rkl
auringonkukansiemeniä
Vinkki: Korvaa varsiparsakaalit yhdellä isolla parsakaalilla.
Tarjoile jauhelihapihvien lisukkeena.
Lisää aiheesta
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
|Muokattu: 20.11.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
98
410
7,8 g
0,5 g
2,3 g
1,5 g
2,0 g
4,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli