Kuori ja pilko punajuuret ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.
Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka tai sitruunamehu. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Mausta keitto ja lisää joukkoon ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella.
Hienonna fetajuusto haarukalla. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta murskatulla valkosipulilla ja ripauksella pippuria. Tarjoa fetajuustokermaa keiton kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
296
1240
21,5 g
9,8 g
16,0 g
8,8 g
3,3 g
7,3 g
5,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ripaus rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli