Pehmeä punajuurikeitto ja fetajuustokerma | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pehmeä punajuurikeitto ja fetajuustokerma

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas fetajuusto sopii erinomaisesti pehmeän punajuurikeiton pariksi.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Punajuuria
3 kpl
Perunaa (200g)
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Voita tai öljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 - 2 rkl
Viinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
Ranskankermaa (à 150 g)

fetajuustokerma

100 g
Fetajuustoa
1/2 kpl
Ranskankermaa (à 150 g)
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
Ripaus rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja pilko punajuuret ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka tai sitruunamehu. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Mausta keitto ja lisää joukkoon ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella. Hienonna fetajuusto haarukalla. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta murskatulla valkosipulilla ja ripauksella pippuria. Tarjoa fetajuustokermaa keiton kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.9.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1250

298

21,5 g

9,8 g

16,5 g

8,8 g

3,3 g

7,3 g

3,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

Ripaus rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli