Pehmeä punajuurikeitto ja fetajuustokerma

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Pehmeä punajuurikeitto on upean makuista täyteläisen fetajuustokerman kanssa. Kokeile värikästä keittoa sellaisenaan lounaana tai juhlavamman aterian alkukeittona.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gpunajuuria
200 gjauhoista perunaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
1 rklsitruunanmehua
1 tlkuivattua timjamia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
75 g(½ prk) ranskankermaa

Fetajuustokerma

100 gfetajuustoa
75 g(½ prk) ranskankermaa
1 kplvalkosipulinkynsi
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja pilko punajuuret ja perunat pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmentyä hetki.

    MääräAinesosa
    500 gpunajuuria
    200 gjauhoista perunaa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää vesi, liemikuutiot ja sitruunanmehu. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia tai niin kauan, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
    1 rklsitruunanmehua
  3. 3

    Lisää mausteet ja ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 tlkuivattua timjamia
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    75 g(½ prk) ranskankermaa
  4. 4

    Hienonna feta haarukalla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita feta ja valkosipuli ranskankermaan ja mausta ripauksella pippuria. Tarjoa fetajuustokermaa keiton kanssa.

    MääräAinesosa
    100 gfetajuustoa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    75 g(½ prk) ranskankermaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä