Pehmeä punajuurikeitto ja fetajuustokerma
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pehmeä punajuurikeitto on upean makuista täyteläisen fetajuustokerman kanssa. Kokeile värikästä keittoa sellaisenaan lounaana tai juhlavamman aterian alkukeittona.
| 500 g | punajuuria |
| 200 g | jauhoista perunaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 75 g | (½ prk) ranskankermaa |
| Fetajuustokerma | |
|---|---|
| 100 g | fetajuustoa |
| 75 g | (½ prk) ranskankermaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Pese, kuori ja pilko punajuuret ja perunat pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmentyä hetki.
- 2.
Lisää vesi, liemikuutiot ja sitruunanmehu. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia tai niin kauan, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
- 3.
Lisää mausteet ja ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella.
- 4.
Hienonna feta haarukalla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita feta ja valkosipuli ranskankermaan ja mausta ripauksella pippuria. Tarjoa fetajuustokermaa keiton kanssa.
Pehmeä punajuurikeitto ja fetajuustokerma
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Pehmeä punajuurikeitto on upean makuista täyteläisen fetajuustokerman kanssa. Kokeile värikästä keittoa sellaisenaan lounaana tai juhlavamman aterian alkukeittona.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | punajuuria |
| 200 g | jauhoista perunaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 75 g | (½ prk) ranskankermaa |
Fetajuustokerma | |
| 100 g | fetajuustoa |
| 75 g | (½ prk) ranskankermaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja pilko punajuuret ja perunat pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmentyä hetki.
Määrä Ainesosa 500 g punajuuria 200 g jauhoista perunaa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä - 2
Lisää vesi, liemikuutiot ja sitruunanmehu. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia tai niin kauan, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota 1 rkl sitruunanmehua - 3
Lisää mausteet ja ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella.
Määrä Ainesosa 1 tl kuivattua timjamia 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 75 g (½ prk) ranskankermaa - 4
Hienonna feta haarukalla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita feta ja valkosipuli ranskankermaan ja mausta ripauksella pippuria. Tarjoa fetajuustokermaa keiton kanssa.
Määrä Ainesosa 100 g fetajuustoa 1 kpl valkosipulinkynsi 75 g (½ prk) ranskankermaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
346
Energiaa kcal
1449
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
346
Energiaa kcal
1449
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























