Persimon-halloumisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persimon-halloumisalaatti

Persimon-halloumisalaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Taivaallisen hyvät karamellisoidut persimonit maustetaan kanelilla. Ne sopivat täydellisesti yhteen suolaisen halloumin kanssa. Rouskuvat saksanpähkinät ja mehukkaat granaattiomenansiemenet viimeistelevät suolaisenmakean salaatin.

Ainekset

ainekset

2 kpl
persimonia
200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
1 kpl
granaattiomena
1 kpl
punasipuli
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1
ruukku rucolaa
2 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
sokeria
1/2 tl
kanelia

vinegretti

2 rkl
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese persimonit ja leikkaa lohkoiksi. Viipaloi halloumi.

2 kpl
persimonia
200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
2

Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele suikaleet kiehuvalla vedellä siivilässä, jotta maku pehmenee. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Asettele salaatit, pähkinät, sipulit ja granaattiomenan siemenet vadille.

100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
1 kpl
granaattiomena
1 kpl
punasipuli
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1
ruukku rucolaa
3

Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

2 rkl
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
4

Sulata rasva ja sokeri paistinpannussa. Lisää persimonlohkot ja paista käännellen, kunnes persimonit ovat pehmenneet ja pintaan alkaa tulla väriä. Ripottele lopuksi kaneli joukkoon ja sekoita. Siirrä sivuun odottamaan. Paista halloumiviipaleisiin kaunis paistopinta.

2 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
sokeria
2 kpl
persimonia
1/2 tl
kanelia
200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
5

Levitä lämpimät persimonit ja halloumit salaatille. Valuta vinegretti salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2020
Muokattu: 21.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2067

493

40,0 g

11,8 g

17,5 g

16,3 g

3,5 g

14,5 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl persimonia,

ruukku rucolaa,

0,5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli