Pese persimonit ja leikkaa lohkoiksi. Viipaloi halloumi.
Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele suikaleet kiehuvalla vedellä siivilässä, jotta maku pehmenee. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Asettele salaatit, pähkinät, sipulit ja granaattiomenan siemenet vadille.
Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Sulata rasva ja sokeri paistinpannussa. Lisää persimonlohkot ja paista käännellen, kunnes persimonit ovat pehmenneet ja pintaan alkaa tulla väriä. Ripottele lopuksi kaneli joukkoon ja sekoita. Siirrä sivuun odottamaan. Paista halloumiviipaleisiin kaunis paistopinta.
Levitä lämpimät persimonit ja halloumit salaatille. Valuta vinegretti salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2067
493
40,0 g
11,8 g
17,5 g
16,3 g
3,5 g
14,5 g
1,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl persimonia,
ruukku rucolaa,
0,5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli