Persimon-halloumisalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Taivaallisen hyvät karamellisoidut persimonit maustetaan kanelilla. Ne sopivat täydellisesti yhteen suolaisen halloumin kanssa. Rouskuvat saksanpähkinät ja mehukkaat granaattiomenansiemenet viimeistelevät suolaisenmakean salaatin.
| Ainekset | |
|---|---|
| 2 kpl | persimonia |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| Vinegretti | |
| 2 rkl | rypsiöljyä tai oliiviöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa |
- 1.
Pese persimonit ja leikkaa lohkoiksi. Viipaloi halloumi.
- 2.
Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele suikaleet kiehuvalla vedellä siivilässä, jotta maku pehmenee. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Asettele salaatit, pähkinät, sipulit ja granaattiomenan siemenet vadille.
- 3.
Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- 4.
Sulata rasva ja sokeri paistinpannussa. Lisää persimonlohkot ja paista käännellen, kunnes persimonit ovat pehmenneet ja pintaan alkaa tulla väriä. Ripottele lopuksi kaneli joukkoon ja sekoita. Siirrä sivuun odottamaan. Paista halloumiviipaleisiin kaunis paistopinta.
- 5.
Levitä lämpimät persimonit ja halloumit salaatille. Valuta vinegretti salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.
Persimon-halloumisalaatti
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Taivaallisen hyvät karamellisoidut persimonit maustetaan kanelilla. Ne sopivat täydellisesti yhteen suolaisen halloumin kanssa. Rouskuvat saksanpähkinät ja mehukkaat granaattiomenansiemenet viimeistelevät suolaisenmakean salaatin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 2 kpl | persimonia |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
Vinegretti | |
| 2 rkl | rypsiöljyä tai oliiviöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa |
Valmistus
- 1
Pese persimonit ja leikkaa lohkoiksi. Viipaloi halloumi.
Määrä Ainesosa 2 kpl persimonia 200 g (1 pkt) halloumijuustoa - 2
Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele suikaleet kiehuvalla vedellä siivilässä, jotta maku pehmenee. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Asettele salaatit, pähkinät, sipulit ja granaattiomenan siemenet vadille.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) saksanpähkinöitä 1 kpl granaattiomena 1 kpl punasipuli 100 g (1 ps) jääsalaattia 1 kpl ruukku rucolaa - 3
Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä 1 rkl valkoviinietikkaa 1 rkl hunajaa - 4
Sulata rasva ja sokeri paistinpannussa. Lisää persimonlohkot ja paista käännellen, kunnes persimonit ovat pehmenneet ja pintaan alkaa tulla väriä. Ripottele lopuksi kaneli joukkoon ja sekoita. Siirrä sivuun odottamaan. Paista halloumiviipaleisiin kaunis paistopinta.
Määrä Ainesosa 2 rkl voita tai margariinia 2 rkl sokeria 2 kpl persimonia 1/2 tl kanelia 200 g (1 pkt) halloumijuustoa - 5
Levitä lämpimät persimonit ja halloumit salaatille. Valuta vinegretti salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
571
Energiaa kcal
2392
Energiaa kj
40,3 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
32,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
571
Energiaa kcal
2392
Energiaa kj
40,3 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
32,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























