Persimon-halloumisalaatti

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Taivaallisen hyvät karamellisoidut persimonit maustetaan kanelilla. Ne sopivat täydellisesti yhteen suolaisen halloumin kanssa. Rouskuvat saksanpähkinät ja mehukkaat granaattiomenansiemenet viimeistelevät suolaisenmakean salaatin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

2 kplpersimonia
200 g(1 pkt) halloumijuustoa
100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
1 kplgranaattiomena
1 kplpunasipuli
100 g(1 ps) jääsalaattia
1 kplruukku rucolaa
2 rklvoita tai margariinia
2 rklsokeria
1/2 tlkanelia

Vinegretti

2 rklrypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
1 rklhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Pese persimonit ja leikkaa lohkoiksi. Viipaloi halloumi.

    MääräAinesosa
    2 kplpersimonia
    200 g(1 pkt) halloumijuustoa
  2. 2

    Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele suikaleet kiehuvalla vedellä siivilässä, jotta maku pehmenee. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Asettele salaatit, pähkinät, sipulit ja granaattiomenan siemenet vadille.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
    1 kplgranaattiomena
    1 kplpunasipuli
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    1 kplruukku rucolaa
  3. 3

    Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä tai oliiviöljyä
    1 rklvalkoviinietikkaa
    1 rklhunajaa
  4. 4

    Sulata rasva ja sokeri paistinpannussa. Lisää persimonlohkot ja paista käännellen, kunnes persimonit ovat pehmenneet ja pintaan alkaa tulla väriä. Ripottele lopuksi kaneli joukkoon ja sekoita. Siirrä sivuun odottamaan. Paista halloumiviipaleisiin kaunis paistopinta.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita tai margariinia
    2 rklsokeria
    2 kplpersimonia
    1/2 tlkanelia
    200 g(1 pkt) halloumijuustoa
  5. 5

    Levitä lämpimät persimonit ja halloumit salaatille. Valuta vinegretti salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
14.10.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä