Ponzumarinoitu turska tuoretomaattikastikkeessa

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Japanilainen soijapohjainen ponzu-kastike marinoi turskan upean sitruunaiseksi. Raikas tuoretomaattikastike ja proteiinirikkaat isot valkoiset pavut viimeistelevät kokonaisuuden. Tarjoa riisin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gturskafileetä (nahatonta)
500 gtomaatteja
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 tlrypsiöljyä
4 dlvettä
1/2 kplkasvisliemikuutiota
380 g(1 pkt) isoja valkoisia papuja

SITRUUNAINEN PONZU-KASTIKE

1 kplsitruuna
3/4 dlsoijakastiketta
25 g(noin 2 cm:n pala) tuoretta inkivääriä

Valmistus

  1. 1

    Pese sitruuna. Raasta 1 tl kuorta ja purista ¾ desilitraa mehua. Mittaa isoon kulhoon soijakastike, kuoriraaste ja sitruunanmehu. Kuori ja viipaloi inkivääri. Lisää viipaleet kastikkeeseen. Nosta turskafilee kulhoon. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavien työvaiheiden ajan.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    3/4 dlsoijakastiketta
    25 g(noin 2 cm:n pala) tuoretta inkivääriä
    500 gturskafileetä (nahatonta)
  2. 2

    Huuhtele ja lohko tomaatit sekä poista kannat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.

    MääräAinesosa
    500 gtomaatteja
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit. Lisää tomaatit, vesi ja liemikuutio. Hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä
    4 dlvettä
    1/2 kplkasvisliemikuutiota
  4. 4

    Lisää valutetut pavut ja 2 ruokalusikallista kalan marinointiin käytettyä ponzu-kastiketta. Kuumenna ja nosta turskafilee kastikkeen joukkoon. Hauduta kala kypsäksi (noin 5 minuuttia).

    MääräAinesosa
    380 g(1 pkt) isoja valkoisia papuja

Vinkki: Kokeile ponzu-kastikkeessa sitruunan tilalla appelsiinia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
15.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä