Ponzumarinoitu turska tuoretomaattikastikkeessa
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Japanilainen soijapohjainen ponzu-kastike marinoi turskan upean sitruunaiseksi. Raikas tuoretomaattikastike ja proteiinirikkaat isot valkoiset pavut viimeistelevät kokonaisuuden. Tarjoa riisin kanssa.
| 500 g | turskafileetä (nahatonta) |
| 500 g | tomaatteja |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 4 dl | vettä |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 380 g | (1 pkt) isoja valkoisia papuja |
| SITRUUNAINEN PONZU-KASTIKE | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 3/4 dl | soijakastiketta |
| 25 g | (noin 2 cm:n pala) tuoretta inkivääriä |
- 1.
Pese sitruuna. Raasta 1 tl kuorta ja purista ¾ desilitraa mehua. Mittaa isoon kulhoon soijakastike, kuoriraaste ja sitruunanmehu. Kuori ja viipaloi inkivääri. Lisää viipaleet kastikkeeseen. Nosta turskafilee kulhoon. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavien työvaiheiden ajan.
- 2.
Huuhtele ja lohko tomaatit sekä poista kannat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- 3.
Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit. Lisää tomaatit, vesi ja liemikuutio. Hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
- 4.
Lisää valutetut pavut ja 2 ruokalusikallista kalan marinointiin käytettyä ponzu-kastiketta. Kuumenna ja nosta turskafilee kastikkeen joukkoon. Hauduta kala kypsäksi (noin 5 minuuttia).
Ponzumarinoitu turska tuoretomaattikastikkeessa
Japanilainen soijapohjainen ponzu-kastike marinoi turskan upean sitruunaiseksi. Raikas tuoretomaattikastike ja proteiinirikkaat isot valkoiset pavut viimeistelevät kokonaisuuden. Tarjoa riisin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | turskafileetä (nahatonta) |
| 500 g | tomaatteja |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 4 dl | vettä |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 380 g | (1 pkt) isoja valkoisia papuja |
SITRUUNAINEN PONZU-KASTIKE | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3/4 dl | soijakastiketta |
| 25 g | (noin 2 cm:n pala) tuoretta inkivääriä |
Valmistus
- 1
Pese sitruuna. Raasta 1 tl kuorta ja purista ¾ desilitraa mehua. Mittaa isoon kulhoon soijakastike, kuoriraaste ja sitruunanmehu. Kuori ja viipaloi inkivääri. Lisää viipaleet kastikkeeseen. Nosta turskafilee kulhoon. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavien työvaiheiden ajan.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 3/4 dl soijakastiketta 25 g (noin 2 cm:n pala) tuoretta inkivääriä 500 g turskafileetä (nahatonta) - 2
Huuhtele ja lohko tomaatit sekä poista kannat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Määrä Ainesosa 500 g tomaatteja 2 kpl sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit. Lisää tomaatit, vesi ja liemikuutio. Hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 1 tl rypsiöljyä 4 dl vettä 1/2 kpl kasvisliemikuutiota - 4
Lisää valutetut pavut ja 2 ruokalusikallista kalan marinointiin käytettyä ponzu-kastiketta. Kuumenna ja nosta turskafilee kastikkeen joukkoon. Hauduta kala kypsäksi (noin 5 minuuttia).
Määrä Ainesosa 380 g (1 pkt) isoja valkoisia papuja
Vinkki: Kokeile ponzu-kastikkeessa sitruunan tilalla appelsiinia.
Ravintosisältö
281
Energiaa kcal
1174
Energiaa kj
3,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
32,5 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
281
Energiaa kcal
1174
Energiaa kj
3,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
32,5 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























