Pese sitruuna. Raasta 1 teelusikka kuorta ja purista mehua ¾ desilitraa. Mittaa isoon kulhoon soijakastike, kuoriraaste ja sitruunanmehu. Kuori ja viipaloi inkivääri. Lisää viipaleet kastikkeeseen. Nosta turskafilee kulhoon. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavien työvaiheiden ajan.
Huuhtele ja lohko tomaatit sekä poista kannat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit. Lisää tomaatit, vesi ja liemikuutio. Hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää valutetut pavut ja 2 ruokalusikallista kalan marinointiin käytettyä ponzu-kastiketta. Kuumenna ja nosta turskafilee kastikkeen joukkoon. Hauduta kala kypsäksi (noin 5 minuuttia).
Vinkki: Kokeile ponzu-kastikkeessa sitruunan tilalla appelsiinia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1151
275
3,8 g
0,5 g
22,5 g
7,5 g
9,5 g
32,3 g
4,2 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli