Ponzumarinoitu turska tuoretomaattikastikkeessa | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ponzumarinoitu turska tuoretomaattikastikkeessa

Ponzumarinoitu turska tuoretomaattikastikkeessa

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Japanilainen soijapohjainen ponzu-kastike marinoi turskan upean sitruunaiseksi. Raikas tuoretomaattikastike ja proteiinirikkaat isot valkoiset pavut viimeistelevät kokonaisuuden. Tarjoa riisin kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
turskafileetä (nahatonta)
500 g
tomaatteja
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
rypsiöljyä
4 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
380 g
(1 pkt) isoja valkoisia papuja

sitruunainen ponzu-kastike

1 kpl
sitruuna
3/4 dl
soijakastiketta
25 g
(noin 2 cm:n pala) tuoretta inkivääriä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese sitruuna. Raasta 1 teelusikka kuorta ja purista mehua ¾ desilitraa. Mittaa isoon kulhoon soijakastike, kuoriraaste ja sitruunanmehu. Kuori ja viipaloi inkivääri. Lisää viipaleet kastikkeeseen. Nosta turskafilee kulhoon. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavien työvaiheiden ajan.

1 kpl
sitruuna
3/4 dl
soijakastiketta
25 g
(noin 2 cm:n pala) tuoretta inkivääriä
500 g
turskafileetä (nahatonta)
2

Huuhtele ja lohko tomaatit sekä poista kannat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.

500 g
tomaatteja
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
3

Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit. Lisää tomaatit, vesi ja liemikuutio. Hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.

1 tl
rypsiöljyä
4 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
4

Lisää valutetut pavut ja 2 ruokalusikallista kalan marinointiin käytettyä ponzu-kastiketta. Kuumenna ja nosta turskafilee kastikkeen joukkoon. Hauduta kala kypsäksi (noin 5 minuuttia).

380 g
(1 pkt) isoja valkoisia papuja

Vinkki: Kokeile ponzu-kastikkeessa sitruunan tilalla appelsiinia.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 15.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1151

275

3,8 g

0,5 g

22,5 g

7,5 g

9,5 g

32,3 g

4,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli