Ponzumarinoitu turska tuoretomaattikastikkeessa | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ponzumarinoitu turska tuoretomaattikastikkeessa

Ponzumarinoitu turska tuoretomaattikastikkeessa
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Japanilainen soijapohjainen ponzu-kastike marinoi turskan upean sitruunaiseksi. Raikas tuoretomaattikastike ja proteiinirikkaat isot valkoiset pavut viimeistelevät kokonaisuuden. Tarjoa riisin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
turskafileetä (nahatonta)
500 g
tomaatteja
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
rypsiöljyä
4 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
380 g
(1 pkt) isoja valkoisia papuja

SITRUUNAINEN PONZU-KASTIKE

1 kpl
sitruuna
3/4 dl
soijakastiketta
25 g
(noin 2 cm:n pala) tuoretta inkivääriä

Vinkki: Kokeile ponzu-kastikkeessa sitruunan tilalla appelsiinia.

Näin teet

1

Pese sitruuna. Raasta 1 teelusikka kuorta ja purista mehua ¾ desilitraa. Mittaa isoon kulhoon soijakastike, kuoriraaste ja sitruunanmehu. Kuori ja viipaloi inkivääri. Lisää viipaleet kastikkeeseen. Nosta turskafilee kulhoon. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavien työvaiheiden ajan.

1 kpl
sitruuna
3/4 dl
soijakastiketta
25 g
(noin 2 cm:n pala) tuoretta inkivääriä
500 g
turskafileetä (nahatonta)
2

Huuhtele ja lohko tomaatit sekä poista kannat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.

500 g
tomaatteja
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
3

Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit. Lisää tomaatit, vesi ja liemikuutio. Hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.

1 tl
rypsiöljyä
4 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
4

Lisää valutetut pavut ja 2 ruokalusikallista kalan marinointiin käytettyä ponzu-kastiketta. Kuumenna ja nosta turskafilee kastikkeen joukkoon. Hauduta kala kypsäksi (noin 5 minuuttia).

380 g
(1 pkt) isoja valkoisia papuja
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 15.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1151 4602
Energiaa kcal275 1100
Rasvaa3.8 g15.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.5 g2.0 g
Hiilihydraatteja22.5 g90.0 g
Sokereita7.5 g30.0 g
Kuituja9.5 g38.0 g
Proteiinia32.3 g129.0 g
Suolaa4.2 g16.9 g

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1151 4602
Energiaa kcal275 1100
Rasvaa3.8 g15.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.5 g2.0 g
Hiilihydraatteja22.5 g90.0 g
Sokereita7.5 g30.0 g
Kuituja9.5 g38.0 g
Proteiinia32.3 g129.0 g
Suolaa4.2 g16.9 g
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.