Quesadillat
30 min

Nappaa talteen!
Tee nopeat quesadillat maukkaalla jauhelihatäytteellä. Paahda jauhelihalla täytetyt tortillat pannulla, leikkaa annospaloiksi ja viimeistele texmex-herkku jalapenolla ja salsakastikkeella.
| 8 kpl | pehmeää vehnätortillaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1 tl | kuivattua chiliä |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 300 g | (1 prk) salsakastiketta |
| 1/2 dl | jalapenoviipaleita (säilyke) |
| 150 g | juustoraastetta |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla, lisää loppuvaiheessa valkosipulit ja sipuli. Paista kunnes sipulit ovat kypsiä. Lisää tomaattipyree, vesi tai mausteet pannulle ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nestettä, jos paistos kuivuu liikaa.
- 2.
Jaa jauhelihapaistos neljälle tortillalle. Lisää täytteen päälle pari lusikallista salsakastiketta ja muutamia jalapenoviipaleita. Säästä loppu kastike ja jalapenot quesadillojen lisukkeiksi. Ripottele juustoraaste ja halutessasi korianterinlehtiä täytteen päälle. Aseta loput tortillat kansiksi ja paina tiiviisti yhteen.
- 3.
Paahda quesadillat yksi kerrallaan pannussa keskilämmöllä, noin 5 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes juusto sulaa. Leikkaa quesadillat vastapaistettuina sektoreiksi ja pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Tarjoa lisänä salsakastiketta ja jalapenoja.
Tee nopeat quesadillat maukkaalla jauhelihatäytteellä. Paahda jauhelihalla täytetyt tortillat pannulla, leikkaa annospaloiksi ja viimeistele texmex-herkku jalapenolla ja salsakastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | pehmeää vehnätortillaa |
Täyte | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1 tl | kuivattua chiliä |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 300 g | (1 prk) salsakastiketta |
| 1/2 dl | jalapenoviipaleita (säilyke) |
| 150 g | juustoraastetta |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla, lisää loppuvaiheessa valkosipulit ja sipuli. Paista kunnes sipulit ovat kypsiä. Lisää tomaattipyree, vesi tai mausteet pannulle ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nestettä, jos paistos kuivuu liikaa.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sipuli 400 g jauhelihaa 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 1/2 dl vettä 1 tl kuivattua oreganoa 1 tl kuivattua chiliä 1/2 tl juustokuminaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Jaa jauhelihapaistos neljälle tortillalle. Lisää täytteen päälle pari lusikallista salsakastiketta ja muutamia jalapenoviipaleita. Säästä loppu kastike ja jalapenot quesadillojen lisukkeiksi. Ripottele juustoraaste ja halutessasi korianterinlehtiä täytteen päälle. Aseta loput tortillat kansiksi ja paina tiiviisti yhteen.
Määrä Ainesosa 8 kpl pehmeää vehnätortillaa 300 g (1 prk) salsakastiketta 1/2 dl jalapenoviipaleita (säilyke) 150 g juustoraastetta 1 kpl ruukku korianteria - 3
Paahda quesadillat yksi kerrallaan pannussa keskilämmöllä, noin 5 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes juusto sulaa. Leikkaa quesadillat vastapaistettuina sektoreiksi ja pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Tarjoa lisänä salsakastiketta ja jalapenoja.
Ravintosisältö
759
Energiaa kcal
3179
Energiaa kj
48,8 g
Rasvaa
16,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
759
Energiaa kcal
3179
Energiaa kj
48,8 g
Rasvaa
16,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 1 tl kuivattua chiliä, 0.5 dl jalapenoviipaleita (säilyke).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























