Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä. Siirrä syrjään.
Ruskista jauheliha, lisää kuullotetut sipulit, tomaattipyree, vesi tai tomaattimehu, oregano, suola ja pippuri. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nestettä, jos jauheliha kuivuu.
Levitä kolmelle tortillalle salsakastiketta, halutessasi jalapenoviipaleita sekä ananasmurskaa ja jauhelihaa. Ripottele päälle juustoraaste. Nosta loput tortillat päälle kansiksi. Paina tiiviisti yhteen.
Paista quesadillat yksi kerrallaan pannussa keskilämmöllä, noin 5 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes juusto sulaa. Pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Leikkaa quesadillat vastapaistettuina sektoreiksi. Tarjoa heti. Lisänä voit tarjota salsakastiketta ja jalapenoja.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2091
499
31,3 g
10,5 g
31,3 g
3,0 g
2,0 g
22,0 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
2 rkl Tomaattipyreetä,
1 tl Kuivattua oreganoa,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Säilykejalopenoviipaleita halutessasi,
150 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli