Tee ensin vinegretti. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.
Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori ja paloittele perunat. Lisää 2–3 rkl vinegrettiä mausteeksi.
Paloittele siika ja poista ruodot. Sulata herneet. Kuori ja lohko omenat. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi maustekurkku. Kuori ja suikaloi punasipuli.
Revi salaatti laakean kulhon pohjalle.
Lisää muut ainekset. Kostuta salaatti kevyesti kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä.
Vinkki: Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän tai pataleivän kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
253
1059
14,0 g
1,3 g
11,6 g
5,9 g
2,8 g
18,5 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukku tilliä,
0,5 tl Raastettua sitruunankuorta,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli