Sitruunainen savusiikasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen savusiikasalaatti

Sitruunainen savusiikasalaatti
Annokset
8
Valmistusaika
30 min
Savusiikasalaatti on kepeä alkuruoka tai raikas lounas. Tarjoa sen kanssa hyvää leipää.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Perunoita
600 g
Savusiikaa
200 g
Pakasteherneitä
2 kpl
Omenaa
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Maustekurkku
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Kerä jääsalaattia
1 kpl
Ruukku tilliä

SITRUUNAVINEGRETTI

1/2 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Öljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
2 tl
Dijoninsinappia
1 1/2 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) pippuria

Vinkki: Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän tai pataleivän kera.

Näin teet

1

Tee ensin vinegretti. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.

1/2 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Öljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
2 tl
Dijoninsinappia
1 1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) pippuria
1 tl
Suolaa
2

Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori ja paloittele perunat. Lisää 2–3 rkl vinegrettiä mausteeksi.

300 g
Perunoita
3

Paloittele siika ja poista ruodot. Sulata herneet. Kuori ja lohko omenat. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi maustekurkku. Kuori ja suikaloi punasipuli.

600 g
Savusiikaa
200 g
Pakasteherneitä
2 kpl
Omenaa
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Maustekurkku
1 kpl
Punasipuli
4

Revi salaatti laakean kulhon pohjalle.

1 kpl
Kerä jääsalaattia
5

Lisää muut ainekset. Kostuta salaatti kevyesti kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä.

1 kpl
Ruukku tilliä
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 31.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g93 g
Proteiinia19 g148 g
Rasvaa14 g112 g
Kuituja3 g22 g
Energiaa kj1059 8471
Energiaa kcal253 2023

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukku tilliä

  • 0,5 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) pippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g93 g
Proteiinia19 g148 g
Rasvaa14 g112 g
Kuituja3 g22 g
Energiaa kj1059 8471
Energiaa kcal253 2023

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukku tilliä

  • 0,5 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) pippuria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.