Sitruunainen savusiikasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunainen savusiikasalaatti

Sitruunainen savusiikasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Savusiikasalaatti on kepeä alkuruoka tai raikas lounas. Tarjoa sen kanssa hyvää leipää.

Ainekset

300 g
Perunoita
600 g
Savusiikaa
200 g
Pakasteherneitä
2 kpl
Omenaa
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Maustekurkku
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Kerä jääsalaattia
1 kpl
Ruukku tilliä

sitruunavinegretti

1/2 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Öljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
2 tl
Dijoninsinappia
1 1/2 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) pippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Tee ensin vinegretti. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.

1/2 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Öljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
2 tl
Dijoninsinappia
1 1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) pippuria
1 tl
Suolaa
2

Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori ja paloittele perunat. Lisää 2–3 rkl vinegrettiä mausteeksi.

300 g
Perunoita
3

Paloittele siika ja poista ruodot. Sulata herneet. Kuori ja lohko omenat. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi maustekurkku. Kuori ja suikaloi punasipuli.

600 g
Savusiikaa
200 g
Pakasteherneitä
2 kpl
Omenaa
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Maustekurkku
1 kpl
Punasipuli
4

Revi salaatti laakean kulhon pohjalle.

1 kpl
Kerä jääsalaattia
5

Lisää muut ainekset. Kostuta salaatti kevyesti kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä.

1 kpl
Ruukku tilliä

Vinkki: Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän tai pataleivän kera.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 31.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1059

253

14,0 g

1,3 g

11,6 g

5,9 g

2,8 g

18,5 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku tilliä,

0,5 tl Raastettua sitruunankuorta,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli