Sitruunainen savusiikasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen savusiikasalaatti

Sitruunainen savusiikasalaatti
Annokset
8
Savusiikasalaatti on kepeä alkuruoka tai raikas lounas. Tarjoa sen kanssa hyvää leipää.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Perunoita
600 g
Savusiikaa
200 g
Pakasteherneitä
2 kpl
Omenaa
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Maustekurkku
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Kerä jääsalaattia
1 kpl
Ruukku tilliä

SITRUUNAVINEGRETTI

1/2 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Öljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
2 tl
Dijoninsinappia
1 1/2 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) pippuria

Näin teet

1

Tee ensin vinegretti. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.

Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori ja paloittele perunat. Lisää 2–3 rkl vinegrettiä mausteeksi.

Paloittele siika ja poista ruodot. Sulata herneet. Kuori ja lohko omenat. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi maustekurkku. Kuori ja suikaloi punasipuli.

Revi salaatti laakean kulhon pohjalle.

Lisää muut ainekset. Kostuta salaatti kevyesti kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä.

Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän tai pataleivän kera. 

Katso pataleipäreseptejä

Ohje saaristolaisleipään

2

Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori ja paloittele perunat. Lisää 2–3 rkl vinegrettiä mausteeksi.

300 g
Perunoita
3

Paloittele siika ja poista ruodot. Sulata herneet. Kuori ja lohko omenat. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi maustekurkku. Kuori ja suikaloi punasipuli.

600 g
Savusiikaa
200 g
Pakasteherneitä
2 kpl
Omenaa
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Maustekurkku
1 kpl
Punasipuli
4

Revi salaatti laakean kulhon pohjalle.

1 kpl
Kerä jääsalaattia
5

Lisää muut ainekset. Kostuta salaatti kevyesti kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä.

1 kpl
Ruukku tilliä
6

Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän tai pataleivän kera. 

Katso pataleipäreseptejä

Ohje saaristolaisleipään

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g93 g
Proteiinia19 g148 g
Rasvaa14 g112 g
Kuituja3 g22 g
Energiaa kj1059 8471
Energiaa kcal253 2023

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukku tilliä

  • 0,5 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) pippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g93 g
Proteiinia19 g148 g
Rasvaa14 g112 g
Kuituja3 g22 g
Energiaa kj1059 8471
Energiaa kcal253 2023

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukku tilliä

  • 0,5 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) pippuria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.