Tee ensin vinegretti. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.
Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori ja paloittele perunat. Lisää 2–3 rkl vinegrettiä mausteeksi.
Paloittele siika ja poista ruodot. Sulata herneet. Kuori ja lohko omenat. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi maustekurkku. Kuori ja suikaloi punasipuli.
Revi salaatti laakean kulhon pohjalle.
Lisää muut ainekset. Kostuta salaatti kevyesti kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä.
Vinkki: Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän tai pataleivän kera.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1059
253
14,0 g
1,3 g
11,6 g
5,9 g
2,8 g
18,5 g
1,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukku tilliä,
0,5 tl Raastettua sitruunankuorta,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli