Sitruunainen savusiikasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Savusiikasalaatti on kepeä alkuruoka tai raikas lounas. Perunalla ja omenalla tuunattu salaatti tarjoillaan raikkaan sitruunavinegretin kanssa. Tarjoa lisänä hyvää leipää.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gperunoita
600 gsavusiikaa
200 gpakasteherneitä
2 kplomenaa
1/2 kplkurkkua
1 kplmaustekurkku
1 kplpunasipuli
100 gjääsalaattia
1 kplruukku tilliä

Sitruunavinegretti

1 kplsitruuna
1 dlrypsiöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
2 tldijoninsinappia
1 1/2 tlsokeria
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin vinegretti. Pese ja raasta 1/2 tl sitruunankuorta ja purista mehu. Sekoita sitruunankuori ja -mehu ja muut kastikkeen ainekset keskenään. Jätä maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1 dlrypsiöljyä
    1 rklvalkoviinietikkaa
    2 tldijoninsinappia
    1 1/2 tlsokeria
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori ja paloittele perunat. Lisää 2–3 rkl vinegrettiä mausteeksi.

    MääräAinesosa
    300 gperunoita
  3. 3

    Paloittele siika ja poista ruodot. Sulata herneet. Kuori ja lohko omenat. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi maustekurkku. Kuori ja suikaloi punasipuli.

    MääräAinesosa
    600 gsavusiikaa
    200 gpakasteherneitä
    2 kplomenaa
    1/2 kplkurkkua
    1 kplmaustekurkku
    1 kplpunasipuli
  4. 4

    Revi salaatti laakean kulhon pohjalle. Lisää muut ainekset.

    MääräAinesosa
    100 gjääsalaattia
  5. 5

    Kostuta salaatti kevyesti kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku tilliä

Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän tai pataleivän kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
19.7.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä