Sitruunainen savusiikasalaatti
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Savusiikasalaatti on kepeä alkuruoka tai raikas lounas. Perunalla ja omenalla tuunattu salaatti tarjoillaan raikkaan sitruunavinegretin kanssa. Tarjoa lisänä hyvää leipää.
| 300 g | perunoita |
| 600 g | savusiikaa |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 2 kpl | omenaa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | jääsalaattia |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| Sitruunavinegretti | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1 1/2 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Tee ensin vinegretti. Pese ja raasta 1/2 tl sitruunankuorta ja purista mehu. Sekoita sitruunankuori ja -mehu ja muut kastikkeen ainekset keskenään. Jätä maustumaan.
- 2.
Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori ja paloittele perunat. Lisää 2–3 rkl vinegrettiä mausteeksi.
- 3.
Paloittele siika ja poista ruodot. Sulata herneet. Kuori ja lohko omenat. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi maustekurkku. Kuori ja suikaloi punasipuli.
- 4.
Revi salaatti laakean kulhon pohjalle. Lisää muut ainekset.
- 5.
Kostuta salaatti kevyesti kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä.
Sitruunainen savusiikasalaatti
Savusiikasalaatti on kepeä alkuruoka tai raikas lounas. Perunalla ja omenalla tuunattu salaatti tarjoillaan raikkaan sitruunavinegretin kanssa. Tarjoa lisänä hyvää leipää.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | perunoita |
| 600 g | savusiikaa |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 2 kpl | omenaa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | jääsalaattia |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
Sitruunavinegretti | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1 1/2 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Tee ensin vinegretti. Pese ja raasta 1/2 tl sitruunankuorta ja purista mehu. Sekoita sitruunankuori ja -mehu ja muut kastikkeen ainekset keskenään. Jätä maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 1 dl rypsiöljyä 1 rkl valkoviinietikkaa 2 tl dijoninsinappia 1 1/2 tl sokeria 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori ja paloittele perunat. Lisää 2–3 rkl vinegrettiä mausteeksi.
Määrä Ainesosa 300 g perunoita - 3
Paloittele siika ja poista ruodot. Sulata herneet. Kuori ja lohko omenat. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi maustekurkku. Kuori ja suikaloi punasipuli.
Määrä Ainesosa 600 g savusiikaa 200 g pakasteherneitä 2 kpl omenaa 1/2 kpl kurkkua 1 kpl maustekurkku 1 kpl punasipuli - 4
Revi salaatti laakean kulhon pohjalle. Lisää muut ainekset.
Määrä Ainesosa 100 g jääsalaattia - 5
Kostuta salaatti kevyesti kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku tilliä
Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän tai pataleivän kera.
Ravintosisältö
516
Energiaa kcal
2163
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
36,3 g
Proteiinia
4,8 g
Suolaa
516
Energiaa kcal
2163
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
36,3 g
Proteiinia
4,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























