Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde - Yhteishyvä

Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde

???
Annokset
4
Ruokavalio
Manchegolla täytetyt padron-paprikat kääritään chorizoon ja tikutetaan grillivartaisiin. Kokeile kanarialaista mojo verde -kastiketta myös muiden grilliherkkujen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(200 g) padron-grillipaprikoita
250 g
Manchegojuustoa
1 kpl
(100–130 g) chorizoa (leikkele)

LISÄKSI

4 - 8 kpl
Grillitikkua

MOJO VERDE -KASTIKE

1/2 kpl
(100 g) padron-grillipaprikoita
2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku korianteria
2 rkl
Punaviinietikkaa
1/2 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) cayennenpippuria
2 dl
Vaaleaa leipää muruna
2 1/2 dl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

4 - 8 kpl
Grillitikkua
2

Tee ensin kastike. Poista paprikoista kannat ja kuori valkosipulit. Soseuta paprikat, valkosipulit ja korianteri sauvasekoittimella kulhossa. Lisää etikka ja mausteet. Murenna leipä pieneksi. Lisää se ja öljy muutamassa erässä samalla soseuttaen paprikaseokseen, kunnes kastike on sopivan paksuista.

2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku korianteria
2 rkl
Punaviinietikkaa
1/2 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
(¼ tl) cayennenpippuria
2 dl
Vaaleaa leipää muruna
2 1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
(100 g) padron-grillipaprikoita
3

Täytä loput paprikat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa juusto paprikan kokoisiksi paloiksi ja paina palat paprikoiden sisään. Kääri leikkelesiivut paprikoiden ympärille ja työnnä paprikat grillitikkuihin.

1/2 kpl
(100 g) padron-grillipaprikoita
250 g
Manchegojuustoa
1 kpl
(100–130 g) chorizoa (leikkele)
4 - 8 kpl
Grillitikkua
4

Grillaa tai pariloi vartaita molemmin puolin 5–8 minuuttia, kunnes leikkele ruskistuu hieman ja juusto pehmenee. Voit paistaa vartaat myös 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa grillatut padronit mojo verden kanssa. Peitä lopun kastikkeen pinta öljyllä ja säilytä jääkaapissa.

5

Vinkki: Sipaise kastikkeesta ylijääneet paprikat öljyllä ja grillaa sellaisenaan.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g4 g
Proteiinia0 g1 g
Rasvaa57 g226 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj2129 8515
Energiaa kcal509 2034

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 250 g Manchegojuustoa

  • Grillitikkua

  • Valkosipulinkynttä

  • Ruukku korianteria

  • 0,5 tl Savupaprikajauhetta

  • 0,5 tl Juustokuminaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria

  • 2 dl Vaaleaa leipää muruna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g4 g
Proteiinia0 g1 g
Rasvaa57 g226 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj2129 8515
Energiaa kcal509 2034

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 250 g Manchegojuustoa

  • Grillitikkua

  • Valkosipulinkynttä

  • Ruukku korianteria

  • 0,5 tl Savupaprikajauhetta

  • 0,5 tl Juustokuminaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria

  • 2 dl Vaaleaa leipää muruna

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.