Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min

Padron-paprikat täytetään manchegolla, kääritään chorizoon ja tikutetaan grillivartaisiin. Kokeile mojo verde -kastiketta myös muiden grilliherkkujen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gpadron-grillipaprikoita
250 gmanchegojuustoa
130 gchorizoviipaleita

Lisäksi

grillitikkuja

Mojo verde -kastike

100 gpadron-grillipaprikoita
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplruukku korianteria
2 rklpunaviinietikkaa
1/2 tlsavupaprikajauhetta
1/2 tljuustokuminaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlcayennenpippuria
2 kplvaaleaa leipäviipaletta
2 1/2 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

    MääräAinesosa
    grillitikkuja
  2. 2

    Tee ensin kastike. Poista paprikoista kannat ja kuori valkosipulit. Soseuta paprikat, valkosipulit ja korianteri sauvasekoittimella kulhossa. Lisää etikka ja mausteet. Murenna leipä pieneksi. Lisää se ja öljy muutamassa erässä samalla soseuttaen paprikaseokseen, kunnes kastike on sopivan paksuista.

    MääräAinesosa
    100 gpadron-grillipaprikoita
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplruukku korianteria
    2 rklpunaviinietikkaa
    1/2 tlsavupaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tljuustokuminaa
    1/4 tlcayennenpippuria
    2 kplvaaleaa leipäviipaletta
    2 1/2 dloliiviöljyä
  3. 3

    Täytä paprikat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa juusto paprikan kokoisiksi paloiksi ja paina palat paprikoiden sisään. Kääri leikkelesiivut paprikoiden ympärille ja työnnä paprikat grillitikkuihin.

    MääräAinesosa
    100 gpadron-grillipaprikoita
    grillitikkuja
    200 gpadron-grillipaprikoita
    250 gmanchegojuustoa
    130 gchorizoviipaleita
  4. 4

    Grillaa tai pariloi vartaita molemmin puolin 5–8 minuuttia, kunnes leikkele ruskistuu hieman ja juusto pehmenee. Voit paistaa vartaat myös 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa grillatut padronit mojo verden kanssa. Peitä lopun kastikkeen pinta öljyllä ja säilytä jääkaapissa.

Sipaise kastikkeesta ylijääneet paprikat öljyllä ja grillaa sellaisenaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: grillitikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.7.2018
|
Päivitetty: 9.12.2025

Samankaltaisia reseptejä