Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Manchegolla täytetyt padron-paprikat kääritään chorizoon ja tikutetaan grillivartaisiin. Kokeile kanarialaista mojo verde -kastiketta myös muiden grilliherkkujen kanssa.

Ainekset

1 kpl
(200 g) padron-grillipaprikoita
250 g
Manchegojuustoa
1 kpl
(100–130 g) chorizoa (leikkele)

Lisäksi

4 - 8 kpl
Grillitikkua

Mojo verde -kastike

1/2 kpl
(100 g) padron-grillipaprikoita
2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku korianteria
2 rkl
Punaviinietikkaa
1/2 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) cayennenpippuria
2 dl
Vaaleaa leipää muruna
2 1/2 dl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

4 - 8 kpl
Grillitikkua
2

Tee ensin kastike. Poista paprikoista kannat ja kuori valkosipulit. Soseuta paprikat, valkosipulit ja korianteri sauvasekoittimella kulhossa. Lisää etikka ja mausteet. Murenna leipä pieneksi. Lisää se ja öljy muutamassa erässä samalla soseuttaen paprikaseokseen, kunnes kastike on sopivan paksuista.

2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku korianteria
2 rkl
Punaviinietikkaa
1/2 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
(¼ tl) cayennenpippuria
2 dl
Vaaleaa leipää muruna
2 1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
(100 g) padron-grillipaprikoita
3

Täytä loput paprikat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa juusto paprikan kokoisiksi paloiksi ja paina palat paprikoiden sisään. Kääri leikkelesiivut paprikoiden ympärille ja työnnä paprikat grillitikkuihin.

1/2 kpl
(100 g) padron-grillipaprikoita
250 g
Manchegojuustoa
1 kpl
(100–130 g) chorizoa (leikkele)
4 - 8 kpl
Grillitikkua
4

Grillaa tai pariloi vartaita molemmin puolin 5–8 minuuttia, kunnes leikkele ruskistuu hieman ja juusto pehmenee. Voit paistaa vartaat myös 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa grillatut padronit mojo verden kanssa. Peitä lopun kastikkeen pinta öljyllä ja säilytä jääkaapissa.

5

Vinkki: Sipaise kastikkeesta ylijääneet paprikat öljyllä ja grillaa sellaisenaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.7.2018
|
Muokattu: 16.7.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

509

2129

56,5 g

8,0 g

1,0 g

0,8 g

0,8 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 g Manchegojuustoa,

Grillitikkua,

Valkosipulinkynttä,

Ruukku korianteria,

0,5 tl Savupaprikajauhetta,

0,5 tl Juustokuminaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria,

2 dl Vaaleaa leipää muruna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli