Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde

Manchegolla täytetyt padron-paprikat kääritään chorizoon ja tikutetaan grillivartaisiin. Kokeile kanarialaista mojo verde -kastiketta myös muiden grilliherkkujen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(200 g) padron-grillipaprikoita
250 gmanchegojuustoa
1 kpl(100–130 g) chorizoa (leikkele)

Lisäksi

4 - 8 kplgrillitikkua

Mojo verde -kastike

1/2 kpl(100 g) padron-grillipaprikoita
2 - 4 kplvalkosipulinkynttä
1 kplruukku korianteria
2 rklpunaviinietikkaa
1/2 tlsavupaprikajauhetta
1/2 tljuustokuminaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) cayennenpippuria
2 dlvaaleaa leipää muruna
2 1/2 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

    MääräAinesosa
    4 - 8 kplgrillitikkua
  2. 2

    Tee ensin kastike. Poista paprikoista kannat ja kuori valkosipulit. Soseuta paprikat, valkosipulit ja korianteri sauvasekoittimella kulhossa. Lisää etikka ja mausteet. Murenna leipä pieneksi. Lisää se ja öljy muutamassa erässä samalla soseuttaen paprikaseokseen, kunnes kastike on sopivan paksuista.

    MääräAinesosa
    2 - 4 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplruukku korianteria
    2 rklpunaviinietikkaa
    1/2 tlsavupaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tljuustokuminaa
    1/4 tl(¼ tl) cayennenpippuria
    2 dlvaaleaa leipää muruna
    2 1/2 dloliiviöljyä
    1/2 kpl(100 g) padron-grillipaprikoita
  3. 3

    Täytä loput paprikat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa juusto paprikan kokoisiksi paloiksi ja paina palat paprikoiden sisään. Kääri leikkelesiivut paprikoiden ympärille ja työnnä paprikat grillitikkuihin.

    MääräAinesosa
    1/2 kpl(100 g) padron-grillipaprikoita
    250 gmanchegojuustoa
    1 kpl(100–130 g) chorizoa (leikkele)
    4 - 8 kplgrillitikkua
  4. 4

    Grillaa tai pariloi vartaita molemmin puolin 5–8 minuuttia, kunnes leikkele ruskistuu hieman ja juusto pehmenee. Voit paistaa vartaat myös 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa grillatut padronit mojo verden kanssa. Peitä lopun kastikkeen pinta öljyllä ja säilytä jääkaapissa.

  5. 5

    Vinkki: Sipaise kastikkeesta ylijääneet paprikat öljyllä ja grillaa sellaisenaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g Manchegojuustoa, Grillitikkua, Valkosipulinkynttä, Ruukku korianteria, 0,5 tl Savupaprikajauhetta, 0,5 tl Juustokuminaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria, 2 dl Vaaleaa leipää muruna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä