Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde
45 min

Nappaa talteen!
Padron-paprikat täytetään manchegolla, kääritään chorizoon ja tikutetaan grillivartaisiin. Kokeile mojo verde -kastiketta myös muiden grilliherkkujen kanssa.
| 200 g | padron-grillipaprikoita |
| 250 g | manchegojuustoa |
| 130 g | chorizoviipaleita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| grillitikkuja | |
| Mojo verde -kastike | |
| 100 g | padron-grillipaprikoita |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 2 kpl | vaaleaa leipäviipaletta |
| 2 1/2 dl | oliiviöljyä |
- 1.
Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
- 2.
Tee ensin kastike. Poista paprikoista kannat ja kuori valkosipulit. Soseuta paprikat, valkosipulit ja korianteri sauvasekoittimella kulhossa. Lisää etikka ja mausteet. Murenna leipä pieneksi. Lisää se ja öljy muutamassa erässä samalla soseuttaen paprikaseokseen, kunnes kastike on sopivan paksuista.
- 3.
Täytä paprikat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa juusto paprikan kokoisiksi paloiksi ja paina palat paprikoiden sisään. Kääri leikkelesiivut paprikoiden ympärille ja työnnä paprikat grillitikkuihin.
- 4.
Grillaa tai pariloi vartaita molemmin puolin 5–8 minuuttia, kunnes leikkele ruskistuu hieman ja juusto pehmenee. Voit paistaa vartaat myös 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa grillatut padronit mojo verden kanssa. Peitä lopun kastikkeen pinta öljyllä ja säilytä jääkaapissa.
Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde
Padron-paprikat täytetään manchegolla, kääritään chorizoon ja tikutetaan grillivartaisiin. Kokeile mojo verde -kastiketta myös muiden grilliherkkujen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | padron-grillipaprikoita |
| 250 g | manchegojuustoa |
| 130 g | chorizoviipaleita |
Lisäksi | |
| grillitikkuja | |
Mojo verde -kastike | |
| 100 g | padron-grillipaprikoita |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 2 kpl | vaaleaa leipäviipaletta |
| 2 1/2 dl | oliiviöljyä |
Valmistus
- 1
Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa grillitikkuja - 2
Tee ensin kastike. Poista paprikoista kannat ja kuori valkosipulit. Soseuta paprikat, valkosipulit ja korianteri sauvasekoittimella kulhossa. Lisää etikka ja mausteet. Murenna leipä pieneksi. Lisää se ja öljy muutamassa erässä samalla soseuttaen paprikaseokseen, kunnes kastike on sopivan paksuista.
Määrä Ainesosa 100 g padron-grillipaprikoita 3 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl ruukku korianteria 2 rkl punaviinietikkaa 1/2 tl savupaprikajauhetta 1/2 tl suolaa 1/2 tl juustokuminaa 1/4 tl cayennenpippuria 2 kpl vaaleaa leipäviipaletta 2 1/2 dl oliiviöljyä - 3
Täytä paprikat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa juusto paprikan kokoisiksi paloiksi ja paina palat paprikoiden sisään. Kääri leikkelesiivut paprikoiden ympärille ja työnnä paprikat grillitikkuihin.
Määrä Ainesosa 100 g padron-grillipaprikoita grillitikkuja 200 g padron-grillipaprikoita 250 g manchegojuustoa 130 g chorizoviipaleita - 4
Grillaa tai pariloi vartaita molemmin puolin 5–8 minuuttia, kunnes leikkele ruskistuu hieman ja juusto pehmenee. Voit paistaa vartaat myös 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa grillatut padronit mojo verden kanssa. Peitä lopun kastikkeen pinta öljyllä ja säilytä jääkaapissa.
Sipaise kastikkeesta ylijääneet paprikat öljyllä ja grillaa sellaisenaan.
Ravintosisältö
891
Energiaa kcal
3731
Energiaa kj
87,3 g
Rasvaa
25,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
891
Energiaa kcal
3731
Energiaa kj
87,3 g
Rasvaa
25,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: grillitikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























