Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde

Nappaa talteen!
Manchegolla täytetyt padron-paprikat kääritään chorizoon ja tikutetaan grillivartaisiin. Kokeile kanarialaista mojo verde -kastiketta myös muiden grilliherkkujen kanssa.
| 1 kpl | (200 g) padron-grillipaprikoita |
| 250 g | manchegojuustoa |
| 1 kpl | (100–130 g) chorizoa (leikkele) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 4 - 8 kpl | grillitikkua |
| Mojo verde -kastike | |
| 1/2 kpl | (100 g) padron-grillipaprikoita |
| 2 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) cayennenpippuria |
| 2 dl | vaaleaa leipää muruna |
| 2 1/2 dl | oliiviöljyä |
- 1.
Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
- 2.
Tee ensin kastike. Poista paprikoista kannat ja kuori valkosipulit. Soseuta paprikat, valkosipulit ja korianteri sauvasekoittimella kulhossa. Lisää etikka ja mausteet. Murenna leipä pieneksi. Lisää se ja öljy muutamassa erässä samalla soseuttaen paprikaseokseen, kunnes kastike on sopivan paksuista.
- 3.
Täytä loput paprikat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa juusto paprikan kokoisiksi paloiksi ja paina palat paprikoiden sisään. Kääri leikkelesiivut paprikoiden ympärille ja työnnä paprikat grillitikkuihin.
- 4.
Grillaa tai pariloi vartaita molemmin puolin 5–8 minuuttia, kunnes leikkele ruskistuu hieman ja juusto pehmenee. Voit paistaa vartaat myös 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa grillatut padronit mojo verden kanssa. Peitä lopun kastikkeen pinta öljyllä ja säilytä jääkaapissa.
- 5.
Vinkki: Sipaise kastikkeesta ylijääneet paprikat öljyllä ja grillaa sellaisenaan.
Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde
Manchegolla täytetyt padron-paprikat kääritään chorizoon ja tikutetaan grillivartaisiin. Kokeile kanarialaista mojo verde -kastiketta myös muiden grilliherkkujen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (200 g) padron-grillipaprikoita |
| 250 g | manchegojuustoa |
| 1 kpl | (100–130 g) chorizoa (leikkele) |
Lisäksi | |
| 4 - 8 kpl | grillitikkua |
Mojo verde -kastike | |
| 1/2 kpl | (100 g) padron-grillipaprikoita |
| 2 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) cayennenpippuria |
| 2 dl | vaaleaa leipää muruna |
| 2 1/2 dl | oliiviöljyä |
Valmistus
- 1
Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 4 - 8 kpl grillitikkua - 2
Tee ensin kastike. Poista paprikoista kannat ja kuori valkosipulit. Soseuta paprikat, valkosipulit ja korianteri sauvasekoittimella kulhossa. Lisää etikka ja mausteet. Murenna leipä pieneksi. Lisää se ja öljy muutamassa erässä samalla soseuttaen paprikaseokseen, kunnes kastike on sopivan paksuista.
Määrä Ainesosa 2 - 4 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl ruukku korianteria 2 rkl punaviinietikkaa 1/2 tl savupaprikajauhetta 1/2 tl suolaa 1/2 tl juustokuminaa 1/4 tl (¼ tl) cayennenpippuria 2 dl vaaleaa leipää muruna 2 1/2 dl oliiviöljyä 1/2 kpl (100 g) padron-grillipaprikoita - 3
Täytä loput paprikat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa juusto paprikan kokoisiksi paloiksi ja paina palat paprikoiden sisään. Kääri leikkelesiivut paprikoiden ympärille ja työnnä paprikat grillitikkuihin.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl (100 g) padron-grillipaprikoita 250 g manchegojuustoa 1 kpl (100–130 g) chorizoa (leikkele) 4 - 8 kpl grillitikkua - 4
Grillaa tai pariloi vartaita molemmin puolin 5–8 minuuttia, kunnes leikkele ruskistuu hieman ja juusto pehmenee. Voit paistaa vartaat myös 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa grillatut padronit mojo verden kanssa. Peitä lopun kastikkeen pinta öljyllä ja säilytä jääkaapissa.
- 5
Vinkki: Sipaise kastikkeesta ylijääneet paprikat öljyllä ja grillaa sellaisenaan.
Ravintosisältö
509
Energiaa kcal
2129
Energiaa kj
56,5 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
509
Energiaa kcal
2129
Energiaa kj
56,5 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g Manchegojuustoa, Grillitikkua, Valkosipulinkynttä, Ruukku korianteria, 0,5 tl Savupaprikajauhetta, 0,5 tl Juustokuminaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria, 2 dl Vaaleaa leipää muruna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























