Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
Tee ensin kastike. Poista paprikoista kannat ja kuori valkosipulit. Soseuta paprikat, valkosipulit ja korianteri sauvasekoittimella kulhossa. Lisää etikka ja mausteet. Murenna leipä pieneksi. Lisää se ja öljy muutamassa erässä samalla soseuttaen paprikaseokseen, kunnes kastike on sopivan paksuista.
Täytä loput paprikat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa juusto paprikan kokoisiksi paloiksi ja paina palat paprikoiden sisään. Kääri leikkelesiivut paprikoiden ympärille ja työnnä paprikat grillitikkuihin.
Grillaa tai pariloi vartaita molemmin puolin 5–8 minuuttia, kunnes leikkele ruskistuu hieman ja juusto pehmenee. Voit paistaa vartaat myös 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa grillatut padronit mojo verden kanssa. Peitä lopun kastikkeen pinta öljyllä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Sipaise kastikkeesta ylijääneet paprikat öljyllä ja grillaa sellaisenaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
509
2129
56,5 g
8,0 g
1,0 g
0,8 g
0,8 g
0,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
250 g Manchegojuustoa,
Grillitikkua,
Valkosipulinkynttä,
Ruukku korianteria,
0,5 tl Savupaprikajauhetta,
0,5 tl Juustokuminaa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria,
2 dl Vaaleaa leipää muruna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli