Teriyakikana ja wasabikastike
Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Makealla teriyakikastikkeella sivellyt kanavartaat grillataan meheviksi keskilämmöllä välillä käännellen. Ihanan täyteläinen avokado-wasabikastike on täydellinen makupari teriyakikanan kanssa.
| 800 g | kanan fileeleikettä |
| Teriyakikastike | |
|---|---|
| 1 dl | soijakastiketta |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 20 g | tuoretta inkivääriä |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
| Pinnalle | |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
| Avokado-wasabikastike | |
| 3 kpl | avokadoa |
| 2 rkl | sushi-inkivääriä |
| 1 dl | majoneesia |
| 2 tl | wasabia |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Mittaa kastikeainekset kattilaan, keitä hetki. Anna jäähtyä.
- 2.
Leikkaa kanafileet parin sentin kuutioiksi. Pujota kuutiot kylmässä vedessä liotettuihin grillitikkuihin. Sivele vartaat kastikkeella. Anna maustua puoli tuntia.
- 3.
Valmista kastike. Soseuta avokadot. Hienonna säilötty sushi-inkivääri. Lisää joukkoon muut kastikkeen ainekset.
- 4.
Grillaa vartaita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä kääntäen ja kastikkeella sivellen.
- 5.
Hienonna kevätsipuli. Ripottele vartaiden pinnalle seesaminsiemeniä ja sipulia. Tarjoa vartaiden kanssa avokado-wasabikastiketta.
Teriyakikana ja wasabikastike
Makealla teriyakikastikkeella sivellyt kanavartaat grillataan meheviksi keskilämmöllä välillä käännellen. Ihanan täyteläinen avokado-wasabikastike on täydellinen makupari teriyakikanan kanssa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | kanan fileeleikettä |
Teriyakikastike | |
| 1 dl | soijakastiketta |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 20 g | tuoretta inkivääriä |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
Pinnalle | |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
Avokado-wasabikastike | |
| 3 kpl | avokadoa |
| 2 rkl | sushi-inkivääriä |
| 1 dl | majoneesia |
| 2 tl | wasabia |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Mittaa kastikeainekset kattilaan, keitä hetki. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 dl soijakastiketta 1/2 dl fariinisokeria 20 g tuoretta inkivääriä 2 rkl seesamiöljyä 2 rkl omenaviinietikkaa 1/2 dl vettä 2 tl maissitärkkelystä - 2
Leikkaa kanafileet parin sentin kuutioiksi. Pujota kuutiot kylmässä vedessä liotettuihin grillitikkuihin. Sivele vartaat kastikkeella. Anna maustua puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 800 g kanan fileeleikettä - 3
Valmista kastike. Soseuta avokadot. Hienonna säilötty sushi-inkivääri. Lisää joukkoon muut kastikkeen ainekset.
Määrä Ainesosa 3 kpl avokadoa 2 rkl sushi-inkivääriä 1 dl majoneesia 2 tl wasabia 1/2 tl suolaa - 4
Grillaa vartaita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä kääntäen ja kastikkeella sivellen.
- 5
Hienonna kevätsipuli. Ripottele vartaiden pinnalle seesaminsiemeniä ja sipulia. Tarjoa vartaiden kanssa avokado-wasabikastiketta.
Määrä Ainesosa 2 kpl kevätsipulin vartta 3 rkl seesaminsiemeniä
Ravintosisältö
307
Energiaa kcal
1287
Energiaa kj
18,1 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,9 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
25,4 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
307
Energiaa kcal
1287
Energiaa kj
18,1 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,9 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
25,4 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl maissitärkkelystä, 2 rkl sushi-inkivääriä, 2 tl wasabia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























