Texmex-nyhtöpossu | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Texmex-nyhtöpossu

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kola, tacomauste ja chilitahna ovat mehevän ja tulisen nyhtöpossun salaisuus. Tarjoa nyhtöpossua tortillojen tai pitaleipien sekä kasvisten kanssa.

Ainekset

800 g
Porsaan kassleria

keitinliemi

5 dl
Cola-juomaa
5 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 dl
Ketsuppia
3 rkl
Taco-mausteseosta

makuliemi

1 1/2 - 2 dl
Keitinlientä
1 dl
Cola-juomaa
2 rkl
Ruokokidesokeria
2 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Taco-mausteseosta
1 tl
Sambal-oelek -chilitahnaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta keitinliemen ainekset. Lisää lihapala ja keitä kaksi tuntia. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun. Kääri vielä folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä kunnolla. Säästä osa keitinliemestä makulientä varten.

2

Keitä makuliemen aineksia 5 minuuttia.

3

Grillaa lihan pintaan kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta liha leikkuulaudalle ja revi kahden haarukan avulla riekaleiksi. Siirrä lihat lämpimän makuliemen joukkoon. Tarjoa esim. tortillojen tai pitaleipien ja kasvisten kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
Muokattu: 1.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1428

341

18,3 g

6,3 g

17,7 g

17,3 g

0,2 g

26,0 g

2,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

3 rkl Taco-mausteseosta,

1,5 - 2 dl Keitinlientä,

1 rkl Taco-mausteseosta,

1 tl Sambal-oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli