Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-nyhtöpossu

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kola, tacomauste ja chilitahna ovat mehevän ja tulisen nyhtöpossun salaisuus. Tarjoa nyhtöpossua tortillojen tai pitaleipien sekä kasvisten kanssa.

Ainekset

800 g
Porsaan kassleria

Keitinliemi

5 dl
Cola-juomaa
5 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 dl
Ketsuppia
3 rkl
Taco-mausteseosta

Makuliemi

1 1/2 - 2 dl
Keitinlientä
1 dl
Cola-juomaa
2 rkl
Ruokokidesokeria
2 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Taco-mausteseosta
1 tl
Sambal-oelek -chilitahnaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta keitinliemen ainekset. Lisää lihapala ja keitä kaksi tuntia. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun. Kääri vielä folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä kunnolla. Säästä osa keitinliemestä makulientä varten.

2

Keitä makuliemen aineksia 5 minuuttia.

3

Grillaa lihan pintaan kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta liha leikkuulaudalle ja revi kahden haarukan avulla riekaleiksi. Siirrä lihat lämpimän makuliemen joukkoon. Tarjoa esim. tortillojen tai pitaleipien ja kasvisten kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

341

1428

18,3 g

6,3 g

17,7 g

17,3 g

0,2 g

26,0 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

3 rkl Taco-mausteseosta,

1,5 - 2 dl Keitinlientä,

1 rkl Taco-mausteseosta,

1 tl Sambal-oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli