Texmex-pavut nyytissä
15 min

Nappaa talteen!
Tee nachopelti grillinyytissä! Jaa säilykepavut, kypsä broileri ja maissilastut folionyytteihin ja kuumenna grillissä tai nuotiossa. Texmex-nyytit saavat potkua chilillä maustetusta tomaattimurskasta ja tuoreesta korianterista.
| 390 g | (1 pkt) kidneypapuja (säilyke) |
| 165 g | (1 tlk) maissinjyviä |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | yrttejä hienonnettuna (korianteria, ruohosipulia) |
| 370 g | (1 pkt) chilimaustettua tomaattimurskaa |
| 200 g | vuolukanaa tai kypsää broileria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 185 g | (1 ps) maissilastuja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 8 | isoa foliopalaa |
- 1.
Ota foliosta 8 isoa palaa. Laita kaksi kerrosta foliota päällekkäin. Nosta folion reunoja ja rypistä kevyesti niin, että foliosta muotoutuu "astia". Muotoile muut foliot samoin.
- 2.
Valuta pavut ja maissit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti.
- 3.
Jaa pavut, maissit, valkosipuli ja kana nyytteihin. Kaada tomaattimurskaa päälle. Ripauta nyytteihin hieman suolaa ja pippuria. Lisää yrtit ja sekoita varovasti niin, että folio pysyy ehjänä.
- 4.
Asettele maissilastut nyytteihin täytteen reunoille. Nosta folion reunat täytteen päälle ja sulje tiiviisti taitellen. Grillaa nyyttejä epäsuoralla lämmöllä grillissä tai nuotiolla noin 10 minuuttia.
- 5.
Siirrä nyytit grillistä tai nuotiolta lautaselle ja avaa varovasti. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Texmex-pavut nyytissä
Tee nachopelti grillinyytissä! Jaa säilykepavut, kypsä broileri ja maissilastut folionyytteihin ja kuumenna grillissä tai nuotiossa. Texmex-nyytit saavat potkua chilillä maustetusta tomaattimurskasta ja tuoreesta korianterista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 390 g | (1 pkt) kidneypapuja (säilyke) |
| 165 g | (1 tlk) maissinjyviä |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | yrttejä hienonnettuna (korianteria, ruohosipulia) |
| 370 g | (1 pkt) chilimaustettua tomaattimurskaa |
| 200 g | vuolukanaa tai kypsää broileria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 185 g | (1 ps) maissilastuja |
Lisäksi | |
| 8 | isoa foliopalaa |
Valmistus
- 1
Ota foliosta 8 isoa palaa. Laita kaksi kerrosta foliota päällekkäin. Nosta folion reunoja ja rypistä kevyesti niin, että foliosta muotoutuu "astia". Muotoile muut foliot samoin.
- 2
Valuta pavut ja maissit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti.
Määrä Ainesosa 390 g (1 pkt) kidneypapuja (säilyke) 165 g (1 tlk) maissinjyviä 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1 dl yrttejä hienonnettuna (korianteria, ruohosipulia) - 3
Jaa pavut, maissit, valkosipuli ja kana nyytteihin. Kaada tomaattimurskaa päälle. Ripauta nyytteihin hieman suolaa ja pippuria. Lisää yrtit ja sekoita varovasti niin, että folio pysyy ehjänä.
Määrä Ainesosa 200 g vuolukanaa tai kypsää broileria 370 g (1 pkt) chilimaustettua tomaattimurskaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Asettele maissilastut nyytteihin täytteen reunoille. Nosta folion reunat täytteen päälle ja sulje tiiviisti taitellen. Grillaa nyyttejä epäsuoralla lämmöllä grillissä tai nuotiolla noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 185 g (1 ps) maissilastuja - 5
Siirrä nyytit grillistä tai nuotiolta lautaselle ja avaa varovasti. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Vinkki! Korvaa vuolukana makkaralla, muulla kypsennetyllä lihalla tai käyttövalmiilla vegaanisella kasviproteiinilla.
Ravintosisältö
484
Energiaa kcal
2025
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,0 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
484
Energiaa kcal
2025
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,0 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: isoa foliopalaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























