Tomaattiset salami-sipulisilakat

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Tomaattiset salami-sipulisilakat ovat maukas kalaruoka. Paseerattu tomaatti mehevöittää silakkarullien päälle tulevan sipuliseoksen ja uuni hoitaa kypsennyksen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplpunasipulia
50 gsalamia
1/2 rklrypsiöljyä
200 gpaseerattua tomaattia
1 dlvettä
500 gsilakkafileitä
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kplruukku lehtipersiljaa

Vuoan voiteluun

1 tlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Viipaloi tai suikaloi salamit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää salamit ja paista hetki käännellen. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Anna hautua silakoiden rullauksen ajan.

    MääräAinesosa
    3 kplpunasipulia
    50 gsalamia
    1/2 rklrypsiöljyä
    200 gpaseerattua tomaattia
    1 dlvettä
  2. 2

    Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin ja mausta pippurilla. Kääri silakat rullalle. Nosta rullat öljyllä voideltuun uunivuokaan (noin 25 x 30 cm) vieri viereen sauma alaspäin.

    MääräAinesosa
    500 gsilakkafileitä
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlrypsiöljyä
  3. 3

    Lusikoi sipuliseos vuokaan silakoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Koristele ruoka hienonnetulla lehtipersiljalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku lehtipersiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
14.10.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä