Tomaattiset salami-sipulisilakat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tomaattiset salami-sipulisilakat

Tomaattiset salami-sipulisilakat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sipulista, salamista ja silakoista valmistuu helposti maukas kalaruoka. Paseerattu tomaatti mehevöittää silakkarullien päälle tulevan sipuliseoksen ja uuni hoitaa kypsennyksen. Tarjoa perunasoseen ja salaatin kanssa.

Ainekset

350 g
(1 ps) Pink Rosanna -sipulia tai 2–3 punasipulia
60 g
(2 pkt) salami-snackseja
1/2 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 pkt) paseerattua tomaattia
1 dl
vettä
500 g
silakkafileitä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa

vuoan voiteluun

1 tl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Viipaloi salamit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää salamit ja paista hetki käännellen. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Anna hautua silakoiden rullauksen ajan.

350 g
(1 ps) Pink Rosanna -sipulia tai 2–3 punasipulia
60 g
(2 pkt) salami-snackseja
1/2 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 pkt) paseerattua tomaattia
1 dl
vettä
2

Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin ja mausta pippurilla. Kääri silakat rullalle. Nosta rullat öljyllä voideltuun uunivuokaan (noin 25 x 30 cm) vieri viereen sauma alaspäin.

500 g
silakkafileitä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
rypsiöljyä
3

Lusikoi sipuliseos vuokaan silakoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Koristele ruoka hienonnetulla lehtipersiljalla.

1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2020
Muokattu: 21.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1276

305

17,0 g

3,8 g

8,8 g

7,3 g

2,3 g

27,0 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl ruukkua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli