Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Viipaloi salamit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää salamit ja paista hetki käännellen. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Anna hautua silakoiden rullauksen ajan.
Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin ja mausta pippurilla. Kääri silakat rullalle. Nosta rullat öljyllä voideltuun uunivuokaan (noin 25 x 30 cm) vieri viereen sauma alaspäin.
Lusikoi sipuliseos vuokaan silakoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Koristele ruoka hienonnetulla lehtipersiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
305
1276
17,0 g
3,8 g
8,8 g
7,3 g
2,3 g
27,0 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli