Tomaattiset salami-sipulisilakat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tomaattiset salami-sipulisilakat ovat maukas kalaruoka. Paseerattu tomaatti mehevöittää silakkarullien päälle tulevan sipuliseoksen ja uuni hoitaa kypsennyksen.
| 3 kpl | punasipulia |
| 50 g | salamia |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | paseerattua tomaattia |
| 1 dl | vettä |
| 500 g | silakkafileitä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| Vuoan voiteluun | |
|---|---|
| 1 tl | rypsiöljyä |
- 1.
Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Viipaloi tai suikaloi salamit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää salamit ja paista hetki käännellen. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Anna hautua silakoiden rullauksen ajan.
- 2.
Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin ja mausta pippurilla. Kääri silakat rullalle. Nosta rullat öljyllä voideltuun uunivuokaan (noin 25 x 30 cm) vieri viereen sauma alaspäin.
- 3.
Lusikoi sipuliseos vuokaan silakoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Koristele ruoka hienonnetulla lehtipersiljalla.
Tomaattiset salami-sipulisilakat
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Tomaattiset salami-sipulisilakat ovat maukas kalaruoka. Paseerattu tomaatti mehevöittää silakkarullien päälle tulevan sipuliseoksen ja uuni hoitaa kypsennyksen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | punasipulia |
| 50 g | salamia |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | paseerattua tomaattia |
| 1 dl | vettä |
| 500 g | silakkafileitä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
Vuoan voiteluun | |
| 1 tl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Viipaloi tai suikaloi salamit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää salamit ja paista hetki käännellen. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Anna hautua silakoiden rullauksen ajan.
Määrä Ainesosa 3 kpl punasipulia 50 g salamia 1/2 rkl rypsiöljyä 200 g paseerattua tomaattia 1 dl vettä - 2
Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin ja mausta pippurilla. Kääri silakat rullalle. Nosta rullat öljyllä voideltuun uunivuokaan (noin 25 x 30 cm) vieri viereen sauma alaspäin.
Määrä Ainesosa 500 g silakkafileitä 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl rypsiöljyä - 3
Lusikoi sipuliseos vuokaan silakoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Koristele ruoka hienonnetulla lehtipersiljalla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku lehtipersiljaa
Ravintosisältö
284
Energiaa kcal
1187
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
284
Energiaa kcal
1187
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























