Tuunattava kasviskeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tuunattava kasviskeitto

Tuunattava kasviskeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista tomaattinen kasviskeittopohja porkkanasta, perunasta, kukkakaalista ja pavuista. Nauti helppo arkikeitto sellaisenaan tai tuunaa makusi mukaan lihapullilla tai Kaurapalalla.

Ainekset

2 kpl
porkkanaa
800 g
(12 kpl) perunaa
350 g
(1 kpl) kukkakaali
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
420 g
(1 prk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
100 g
(1 ps) lehtikaalia

lisäksi halutessa

lihapullia tai Kaurapalaa (Yosa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele perunat. Paloittele kukkakaali. Kuori ja viipaloi valkosipulit.

2 kpl
porkkanaa
800 g
(12 kpl) perunaa
350 g
(1 kpl) kukkakaali
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Kuullota valkosipulia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää porkkanat, perunat ja tomaattipyree. Paista hetki sekoitellen. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta. Laske lämpö keskilämmölle ja peitä kannella. Anna kiehua 10 minuuttia.

2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
3

Lisää kukkakaali ja pavut kattilaan. Keitä 10 minuuttia.

420 g
(1 prk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
4

Huuhtele lehtikaali, poista kova lehtiruoti ja revi kaali suupaloiksi. Lisää kattilaan ja kiehauta. Nauti keitto sellaisenaan tai tuunaa lisäämällä joukkoon lihapullia tai kuutioitua, paistettua Kaurapalaa.

100 g
(1 ps) lehtikaalia
lihapullia tai Kaurapalaa (Yosa)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.7.2019
Muokattu: 23.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1475

353

9,5 g

1,0 g

48,5 g

7,3 g

10,0 g

11,5 g

3,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä,

lihapullia tai Kaurapalaa (Yosa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli