Tuunattava kasviskeitto
30 min

Nappaa talteen!
Valmista tomaattinen kasviskeittopohja porkkanasta, perunasta, kukkakaalista ja pavuista. Nauti helppo arkikeitto sellaisenaan tai tuunaa makusi mukaan lihapullilla tai tofulla.
| 2 kpl | porkkanaa |
| 800 g | perunaa |
| 350 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 8 dl | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 420 g | (1 prk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| Lisäksi halutessa | |
|---|---|
| lihapullia | |
| tofua | |
- 1.
Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele perunat. Paloittele kukkakaali. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
- 2.
Kuullota valkosipulia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää porkkanat, perunat ja tomaattipyree. Paista hetki sekoitellen. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta. Laske lämpö keskilämmölle ja peitä kannella. Anna kiehua 10 minuuttia.
- 3.
Lisää kukkakaali ja pavut kattilaan. Keitä 10 minuuttia.
- 4.
Huuhtele lehtikaali, poista kova lehtiruoti ja revi kaali suupaloiksi. Lisää kattilaan ja kiehauta. Nauti keitto sellaisenaan tai tuunaa lisäämällä joukkoon lihapullia tai kuutioitua, paistettua tofua.
Valmista tomaattinen kasviskeittopohja porkkanasta, perunasta, kukkakaalista ja pavuista. Nauti helppo arkikeitto sellaisenaan tai tuunaa makusi mukaan lihapullilla tai tofulla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 800 g | perunaa |
| 350 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 8 dl | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 420 g | (1 prk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
Lisäksi halutessa | |
| lihapullia | |
| tofua | |
Valmistus
- 1
Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele perunat. Paloittele kukkakaali. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 800 g perunaa 350 g (1 kpl) kukkakaali 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuullota valkosipulia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää porkkanat, perunat ja tomaattipyree. Paista hetki sekoitellen. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta. Laske lämpö keskilämmölle ja peitä kannella. Anna kiehua 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 8 dl vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota - 3
Lisää kukkakaali ja pavut kattilaan. Keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 420 g (1 prk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa - 4
Huuhtele lehtikaali, poista kova lehtiruoti ja revi kaali suupaloiksi. Lisää kattilaan ja kiehauta. Nauti keitto sellaisenaan tai tuunaa lisäämällä joukkoon lihapullia tai kuutioitua, paistettua tofua.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) lehtikaalia lihapullia tofua
Ravintosisältö
353
Energiaa kcal
1475
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,5 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
10,0 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
353
Energiaa kcal
1475
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,5 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
10,0 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, lihapullia, tofua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























