Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi
Mausta ranskankerma sinapilla ja sitruunanmehulla. Kuori perunat ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuivaa perunoiden pinta.
Kauli taikina 2 soikeaksi pohjaksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä ranskankerma ja perunaviipaleet pizzapohjille. Paista 10 minuuttia 250 asteessa uunin alatasolla. Ota pizzat pois uunista ja ripottele pinnalle kalapalat. Jatka paistamista 5 minuuttia tai kunnes pohja ja perunaviipaleet ovat kypsiä.
Hienonna ruohosipuli. Ripottele pizzojen pinnalle ruohosipulia ja pippuria.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
4060
970
36,0 g
10,0 g
132,5 g
5,5 g
7,0 g
23,0 g
1,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl vettä,
150 g (1 prk) leppäsavukalaa (säilyke),
ruukku ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli