Valkoinen savukalapizza | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Valkoinen savukalapizza

Valkoinen savukalapizza

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Täytä valkoinen pizza perunalla ja maukkaalla leppäsavukalalla. Täydennä makuja valkoisella pizzakastikkeella, jonka teet helposti ranskankermasta, sinapista ja sitruunanmehusta. Yksinkertaista ja hyvää!

Ainekset

pohja

2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
4 1/2 - 5 dl
vehnäjauhoja

täyte

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 tl
sinappia
1 rkl
sitruunanmehua
2 kpl
yleisperunaa
150 g
(1 prk) leppäsavukalaa (säilyke)

pinnalle

1
ruukku ruohosipulia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi

2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
4 1/2 - 5 dl
vehnäjauhoja
2

Mausta ranskankerma sinapilla ja sitruunanmehulla. Kuori perunat ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuivaa perunoiden pinta.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 tl
sinappia
1 rkl
sitruunanmehua
2 kpl
yleisperunaa
3

Kauli taikina 2 soikeaksi pohjaksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä ranskankerma ja perunaviipaleet pizzapohjille. Paista 10 minuuttia 250 asteessa uunin alatasolla. Ota pizzat pois uunista ja ripottele pinnalle kalapalat. Jatka paistamista 5 minuuttia tai kunnes pohja ja perunaviipaleet ovat kypsiä.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 kpl
yleisperunaa
150 g
(1 prk) leppäsavukalaa (säilyke)
4

Hienonna ruohosipuli. Ripottele pizzojen pinnalle ruohosipulia ja pippuria.

1
ruukku ruohosipulia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 5.11.2020
Muokattu: 5.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4060

970

36,0 g

10,0 g

132,5 g

5,5 g

7,0 g

23,0 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl vettä,

150 g (1 prk) leppäsavukalaa (säilyke),

ruukku ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli