Valkoinen savukalapizza

arvosana5/5

(1)arvio
2 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Täytä valkoinen pizza perunalla ja maukkaalla leppäsavukalalla. Täydennä makuja valkoisella pizzakastikkeella, jonka teet helposti ranskankermasta, sinapista ja sitruunanmehusta. Yksinkertaista ja hyvää!

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

2 dlvettä
25 ghiivaa
1/2 tlsuolaa
3 rklrypsiöljyä
4 1/2 - 5 dlvehnäjauhoja

Täyte

150 g(1 prk) ranskankermaa
1 tlsinappia
1 rklsitruunanmehua
2 kplyleisperunaa
150 g(1 prk) leppäsavukalaa (säilyke)

Pinnalle

1 kplruukku ruohosipulia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    25 ghiivaa
    1/2 tlsuolaa
    3 rklrypsiöljyä
    4 1/2 - 5 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Mausta ranskankerma sinapilla ja sitruunanmehulla. Kuori perunat ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuivaa perunoiden pinta.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 tlsinappia
    1 rklsitruunanmehua
    2 kplyleisperunaa
  3. 3

    Kauli taikina 2 soikeaksi pohjaksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä ranskankerma ja perunaviipaleet pizzapohjille. Paista 10 minuuttia 250 asteessa uunin alatasolla. Ota pizzat pois uunista ja ripottele pinnalle kalapalat. Jatka paistamista 5 minuuttia tai kunnes pohja ja perunaviipaleet ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    2 kplyleisperunaa
    150 g(1 prk) leppäsavukalaa (säilyke)
  4. 4

    Hienonna ruohosipuli. Ripottele pizzojen pinnalle ruohosipulia ja pippuria.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku ruohosipulia
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
5.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä