Valkosipuli-kookoskeitto
Ainekset
Valmistus
Säädä uuni 180 asteeseen. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä. Laita ne pieneen uunivuokaan. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä. Peitä vuoka foliolla ja paahda uunissa 20–30 minuuttia sipulinkynsien koosta riippuen. Anna jäähtyä hetki.
Kuori ja kuutioi sipulit. Raasta inkivääri. Kuumenna kattilassa 2 rkl öljyä ja kuullota sipulia ja inkivääriä miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Purista paahdetut valkosipulinkynnet kuoristaan kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 5 minuuttia
Lisää kookosmaito ja soseuta keitto. Purista lime keittoon ja mausta suolalla ja cayennepippurilla. Viimeistele halutessasi persiljalla.
Vinkki: Tarjoa keitto alkupalana tai rikasta se pääruoaksi lisäämällä joukkoon kasvissuikaleita, kypsää broileria, katkarapuja tai paistettua tofua.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
331
1385
32,5 g
19,8 g
5,3 g
5,0 g
3,5 g
3,3 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl inkivääriä raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli