Säädä uuni 180 asteeseen. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä. Laita ne pieneen uunivuokaan. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä. Peitä vuoka foliolla ja paahda uunissa 20–30 minuuttia sipulinkynsien koosta riippuen. Anna jäähtyä hetki.
Kuori ja kuutioi sipulit. Raasta inkivääri. Kuumenna kattilassa 2 rkl öljyä ja kuullota sipulia ja inkivääriä miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Purista paahdetut valkosipulinkynnet kuoristaan kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 5 minuuttia
Lisää kookosmaito ja soseuta keitto. Purista lime keittoon ja mausta suolalla ja cayennepippurilla. Viimeistele halutessasi persiljalla.
Vinkki: Tarjoa keitto alkupalana tai rikasta se pääruoaksi lisäämällä joukkoon kasvissuikaleita, kypsää broileria, katkarapuja tai paistettua tofua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1331
318
32,3 g
19,8 g
4,3 g
4,0 g
1,3 g
2,5 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl inkivääriä raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli